Ryzen sistemimdeki 2400 MHz RAM'i 3000 MHz yapmaya değer mi?

• Konuyu başlatan Flores
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.381
Şöyle söyliyim benim ramler 2667Mhz'di 3200'e overclokladım. Cl değerlerinide düşürdüm pubgde 13 fpsye yakın artış gördüm. Ryzenlerde 3000 üstünde performans artışı görülüyor.

Bana kalırsa amanda aman bir performans farkı olmayacaktır. Bence bütçeni verimli kullanman daha iyi olur.

Youtube'de Ryzen işlemcilerin 2133'ten 3466'ya kadar yapılan frekans artışına göre fps artışı test videoları var. Bunları izlemenizi tavsiye ederim.

Muhtemelen çok önemli değil ama %33'lük bir artıştan bahsediyoruz.
Pubg'de söylenen artış aslında gayet hoşuma gitti teşekkür ederim arkadaşlar ramimi satıp 3200mhz bi ram setine geçiş yapacağım geleceğe yönelik bir yatırım olur en azından halihazırda anakartım 3200 destekli ondan da faydalanmış oluyorum kararımı verdim (y)

10-15 fps arası ne zamandır aman aman sayılıyor ?
Bütçenin verimli kullanılması için benim söylediğim. Her durumda o artışı sağlamak mümkün olmuyor. Neticede kullandığınız monitörün fps değeri önemli. Ayrıca freesync teknolojisine sahip bir ekran kartınız var.

Anakartının desteği var ise kesinlikle geçmelisin. Ryzem işlemciler ram frekansından büyük ölçüde etkileniyolar. 200 tl için kesinlikle değer.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı