Ryzen Tabanlı Sistem Vs İntel Tabanlı Sistem

Makaleler
98
Merhaba arkadaşlar, önümüzdeki günlerde bir sistem toplamayı düşünüyorum, hem oyun hemde render amaçlı sizce hangi sistemi almalıyım? Ryzen'in avantajı render, intel ise oyunlarda 5-10 FPS fazla sizce hangisi değer ?
Biraz daha sistemden kısıp ekran kartını bir üst sınıfa çıkartabilirz ama bence gerek yok. 2 sene sonra belki daha üst düzey bir kart takarız diye 1050 Ti modelinin yeteceğini düşüyorum...

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    39,9 KB · Görüntüleme: 329
Güç kaynağını High Power yapıp ana kartı da Asus B350-Plus veya B350 Prime yaparsanız RX570 veya RX580 koyabilirsiniz. Sapphire marka kaliteli ve daha ucuz.
Intel sistem tavsiye etmem. 1500X çok daha iyidir. Hiç FPS farkı da oluşmaz. FPS farkı için GTX1080'i 1080p'de kullanıyor olmanız gerek.

Örnek olarak bu sistem olabilir:

Screenshot_1.jpg

Ryzen renderda daha güçlü. Intel ise oyunlarda. Ryzen gelecek vaat ediyor. Intel ise seneye darboğaz vaat ediyor. Optimizasyonlar yapılırsa, Ryzen işlemciler oyunda da geçer. Yani her türlü Ryzen öneriyoruz.

Ryzen renderda daha güçlü. Intel ise oyunlarda. Ryzen gelecek vaat ediyor. Intel ise seneye darboğaz vaat ediyor. Optimizasyonlar yapılırsa, Ryzen işlemciler oyunda da geçer. Yani her türlü Ryzen öneriyoruz.
i7 7700 ve GTX1070 ile darboğaz çıkar mı? Ryzen bu ikiliden daha mı iyi sonuç verir? Yanlış anlamayın, konuya o kadar muvaffak olmadığım için soruyorum.

i7 7700 ve GTX1070 ile darboğaz çıkar mı? Ryzen bu ikiliden daha mı iyi sonuç verir? Yanlış anlamayın, konuya o kadar muvaffak olmadığım için soruyorum.
R7 1700 ile çok daha iyi olur. i7 7700 ile de R7 1700 ile de darboğaz olmaz. Ancak R7 1700, i7 7700'ün neredeyse 2 katı fazla performans sağlıyor.

Sorun şimdilik darboğaz olması değil daha sonradan olması Ryzen'de bu geç olacak. Yani eninde sonunda gelişen oyun grafikleri sebebiyle darboğaz yaşanacaktır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı