Ryzen ve Intel arasındaki fark nasıl öğrenilir?

UtuK

Decapat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle, ben şunu nasıl öğrenebilirim bilmiyorum o yüzden sizden yardım istiyorum. Diyelim Intel i7 13700K var elimizde, bunun Ryzen işlemci karşılığının ne olduğunu nasıl öğrenebiliriz? Biri öğretebilir mi bana?

7700x olabilir kıyası bu işlemcinin. Onun dışında öyle bir yerden öğrenemezsin zaten yazmaz da bir yerde. Kendin biraz araştırırsın anca öyle.

5000 gram kaç kilo eder gibi bir yöntemi yok. Performans kıyaslayarak öğrenirsin. AMD, Intel'in ürettiği işlemciye bakıp tamamen aynı güçte işlemci üretmiyor.

%100 öğrenme imkanı yok ama benchmark sonuçlarına bakarak karşılaştırma yapılır. O işlemcinin yaklaşık dengi Ryzen 9 7900.

Google'de de AMD ekran kartı modeli yazınca önerilen aramalarda " RX 7700 XT hangi ekran kartına denk" gibi saçmalıklar çıkıyor sanki bu ekran kartı değilmiş gibi:) Her iki üretici de rekabet ettikleri için elbette benzer ürünler üretiyorlar ama şu tamamen bunun aynısıdır denmiyor. Yine de kullanılan amaca göre yapılan benchmarklara bakmak işlemcileri kıyaslamak için güzel bir yöntem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı