Ryzen vs İntel

Bu arada 1800X, 1700X, 6950X, 6800K, 6900K, 5960X tüm bu modeller tek çekirdek performansında İ7 7700K'nın gerisinde ve oyun performansları daha geride ama bu modeller işlemci kas gücü olarak İ7 7700K modelini katlar. Çoklu çekirdek uyumu arttıkça bu ekstrem işlemciler daha iyi oyun performansı sağlayacak. Ryzen işlemcilerin oyun optimizasyonları hala oturmuş değil.

Yok bro ben senin demek istediğini anladım. Sadece merak ettiğim şey AMD tek çekirdek performansını ne zaman arttıracağını soruyordum? Tahmin ettiğim gibi r5 serisinde arttıracağını söyledin zaten. Tamamdır

Birde son sorum olacak mesela ileride ben işlemci değiştireceğim skylake tabanlı pcim. İleride i7 7700k mı almak mantıklı yoksa baştan anakart işlemciyi değiştirim ryzen serisi almak mı mantıklı ? 2 sene sonra falan...

Arkadaşlar uzun lafın kısası AMD RYZEN render odaklı İNTEL ise oyun odaklı olarak iyi görünüyor. Tercihiniz ona göre olsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Dark Soul Pro Gamers İ7 7700K modelinin rakibi 1700 modeli. Hala 7700K'yı 1800X ve 1700X ile kıyaslıyorsunuz, 6900K'nın rakibi 1800X, 6800K'nın rakibi ise 1700X. Oyun odaklı işlemci Ryzen 7 1700. 1800X ve 1700X modelleri çoklu çekirdek ve Render performansı isteyen kullanıcıların tercihi olacak. Çoklu çekirdek isteyen oyunlar arttıkça da ve DX 12 çoklu çekirdek kullanmaya başladıkça da bu ekstrem modeller oyunlar da daha iyi duruma gelecek. 6900K-6800K modelleri de 7700K modelinin gerisinde oyun performansı olarak ama bu işlemciler çok daha güçlü modeller.

Buyur o zaman. Ama fiyat performans diyeceksin. Ancak bence değil. 270 TL civarı fark. Alınan yüksek fps için değer.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Intel Core i7 7700K Soket 1151 4.2GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci

AMD Ryzen 7 1700 Soket AM4 + Wraith Soğutucu 3.0GHz - 3.7GHz 20MB 65W İşlemci

20 dolar fark var iki işlemci arasında ama türkiyede 270 TL fark gibi oluyor.

270 TL ciddi var azımsanacak bir fark değil. Ryzen modellerinin oyun optimizasyonları da daha tam uyumlu değil. 1800X ve 1700X modelleri rakiplerine göre açık şekilde daha alınası. Daha çok oyunculara odaklı işlemci 1700 modeli. Tam her şey rayına oturduktan sonra karar vermeli kullanıcı. 7700K tek çekirdek daha iyi olduğu için daha önde ama 1700 modelinin performansında iyileşme olacaktır yine de 7700K modeli geçecek değil. DX 12 ve çoklu çekirdek kullanımı yaygınlaştıkça 1700 gücünü ortaya çıkaracak, saf işlemci gücü olarakta 1700 daha güçlü.

Ryzen işlemcilerin tek çekirdek performansları yeterli. Artısı makul fiyatlara bol çekirdekli işlemciler sunması. Artık yazılımlar da çok çekirdekli sistemler istiyor. İlerde bu çoğalacak. Ryzen işlemciler geleceğe yönelik işlemciler. Yakında konsollarda göreceğimiz yeni nesil APU'larıyla birlikte oyun üreten şirketler AMD'ye bakarak kod yazacaklar. İntel indirimin dibine de vursa milleti geçmişiyle tiksindirdi bi kez. Aynı performans ve aynı fiyatlı iki işlemciden AMD'yi seçerim bugün. Çok pis kıl kaptım İntel'e.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…