Ryzen vs İntel

AMD güncelleme işinde Nvidia kadar iyi değil eğer bu engeli aşarsa kitlesi önemli ölçüde artacaktır.

İşlemciler hakkında konuşuluyor ne Nvidia'sı? Konuyu okumadınız sanırım.
1800x 6900k'yi neredeyse her testte geçti üstelik yarı fiyatına. Şu an ben de R7 1700 mü i7 7700k mi düşünüyorum.

İşlemciler hakkında konuşuluyor ne Nvidia'sı? Konuyu okumadınız sanırım.
1800x 6900k'yi neredeyse her testte geçti üstelik yarı fiyatına. Şu an ben de R7 1700 mü i7 7700k mi düşünüyorum.
İntel olacaktı. Kafam başka yerde:)

Bilgi edinen, araştıran bir insan şu anda AMD'nin Intel'e tercih edileceğini, alınamayacağını anlar.
Tek çekirdek hızı devri kalkmaya başlıyor bu bağlamda hala Intel'i savunmanıza şaşırdım doğrusu.
Ayrıca bu adamlar bir arkadaşımızın deyişiyle, ''AMD, 64 bit işlemcileri çıkarmasaydı Intel bize hala Pentium 4 satıcaktı.'' gerçeğini de unutuyorlar. Nesini savunuyorsunuz?

1800X icin olabilir fakat 7700k R7 1700 arasında neredeyse fiyat farkı yok.
İnceleme gelirse anlarız. Ryzen 7 1700 şöyle bir avantajı oldugunu düşünüyorum. TDP değeri 65 Watt oldugundan artı Wraith Spire isimli soğutucunun yeterli olacağını düşünüyorum. İ7 7700K alırsam bir de sıvı soğutma maliyeti olacak ondan kurtulmuş olurum diyorum.

Ben kararımı 7700K'dan yana kullanacağım sanırım genellikle CSGO oynadigim icin tek çekirdek performansı benim için bir adım onde. Ayrıca 1800X dışında fiyat/performans konusunda çok avantajlı oldugunuda dusunmuyorum. Burda çoğu üye oyun oynuyor çoklu cekirdegin render tarzı işlemler dışında bir avantajını göremedim. Ha ryzen daha uzun süre güncel kalacak ve AMD'ye hep bir sempatim vardir. En kötü intel severler bile fiyat indiriminden dolayı takdir etmeli AMD'yi. Aslında hala kararsizim şuan genelde testler 1800X üzerinde sanırım 1700 detaylı testlerini bekleyeceğim.

İ7 7700K modelinin rakibi 1700 modelidir, 1800X değil. Oyunlar da İ7 7700K sadece 1800X'den değil, 6900K modelinden daha iyi. Bu işlemciler ile diğer işlemciler arasında güç olarak çok büyük bir fark var. İ7 7700K modeli direk olarak 1700 modeliyle karşılaştırmak lazım. 1800X ve 6900K üst seviye render ve ekstrem işlemcilerdir. Çoklu kullanım çekirdeklerinde 1800X ve 6900K avantajlı bu işlemciler onun için üretildi. Bu durum sadece 6900K ve 1800X modeline için değil İ7 6950X ve i7 5960X modeli içinde geçerli. İ7 7700 modelinin oyunlar da daha fazla performanslı olmasının nedeni tek çekirdek performansı. Bu işlemci de tek çekirdek performansı olarak İ7 6950X, 5960X modellerinden daha güçlü ve normal olarak tek çekirdek isteyen oyunlar da daha iyi performans veriyor ama saf işlemci performansı olarak İ7 7700K modeli 1800X, 1700X, 6800K, 6900K, 5960X modellerinin yanından bile geçemez. Karşılaştırma yaparken rakip modelleri karşılaştırın alakasız model karşılaştırması yapmayın. 7700K bu modellerden oyun performansı olarak önde olduğu için daha güçlü bir işlemci mi diyeceğiz, her şey oyun değil diğer ekstrem işlemciler farklı amaçlar içinde üretildi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı