Güzel Fight olmuş gibi burada. Benim için önemli olan uzun ömürlü olması. Zaten performansları birbirlerine yakın. Birini alıpta '' neden diğerini almadım çok pişmanım..'' diyeceğinizi düşünmüyorum. Bütçeye göre hareket etmek en doğrusu bence yada hangisine daha çok içiniz sindi ise. Ben 2 hafta önceye kadar İ7 7700 almayı düşünüyordum. Şu an R7 1700 daha cazip geldi bana. Aşağı yukarı aynı performans değil mi zaten ?
Dostum ben bu mesajimda sadece arkadaşın bir fanboy olduğunu düşündüğümü dile getirmek istedim. Gereksiz mesajdan kasıtın "teşekkürler, rica ederim..." gibi gereksiz cevaplar olsa gerek.
7700K işlemci 1800X işlemciyi eziyor ancak arkadaşlar oyunlarda geçerli 1800X oyun için değil render için diyorlar. Doğrudur 1800X iş amaçlı oyun değil. Ama oyun amaçlı olan 1700 ise gördüğünüz gibi.
7700K işlemci 1800X işlemciyi eziyor ancak arkadaşlar oyunlarda geçerli 1800X oyun için değil render için diyorlar. Doğrudur 1800X iş amaçlı oyun değil. Ama oyun amaçlı olan 1700 ise gördüğünüz gibi.
Allah aşkına ne saçmalıyorsun? Daha oyun optimizasyonları yapılmamış işlemciyi gidip oturmuş bir sistemle karşılaştırıyorsunuz. Kaldi ki artık çoklu çekirdek performansı giderek önem kazanıyor. 1700 çoklu işlemlerde falan çok daha iyi salt performansta yine çok daha güçlü. Kaldı ki Intel gibi sürekli yonga değiştiremiyor.
Saygı duyarım bende yeni sistem alsaydım belki AMD seçerdim. Ancak kızdığım o değil kızdığım şey İNTEL hakkında ufak övücü birşey yazılsa bile hemen fanboylukla itham edilmek. Ayrıca 7600K ile 1700 bence kafa kafaya 7700K ile baş edemiyor 1700. Tabi yine bunu oyunlar için söylüyorum.
Allah aşkına ne saçmalıyorsun? Daha oyun optimizasyonları yapılmamış işlemciyi gidip oturmuş bir sistemle karşılaştırıyorsunuz. Kaldi ki artık çoklu çekirdek performansı giderek önem kazanıyor. 1700 çoklu işlemlerde falan çok daha iyi salt performansta yine çok daha güçlü. Kaldı ki Intel gibi sürekli yonga değiştiremiyor.
Sen ne saçmalıyorsun. Sen 7700K yı geçeceğini düşün bakalım optimize edilse geçeceğini düşünmeye devam et. Çoklu çekirdek önemi artınca İNTEL de yatacak birşey yapmayacak değil mi?
INTEL'in çoklu çekirdek performansı yüksek olan işlemcileri oyunculardan ziyade iş amaçlı kullanıcılara hitap ediyor ve ciddi pahalı. Ryzen çoklu çekirdek performansı iyi olan bir işlemciyi INTEL'e kıyasla oldukça ucuza satması INTEL'in de hamleler yapmasına ortam yaratır. Rekabet artar. Bizim de istediğimiz bu.
Yavaş yavaş oyunların çok çekirdeğe geçtiğini de hatırlatayım.