Ryzen vs İntel

Çoklu çekirdeklerin öneminin arttığı günler gelince fiyat performans değerlendirmesi yapıp bizde ona göre tercih ederiz. İntel fiyatları aşağı çekecektir zaten çekmez ise kaybederler. İyi ki AMD var ki bu ortam oluyor. Ancak şimdilik herkes işlemciyi kendi ihtiyacına kullanım amacına göre almalı. Onu demek istedim. Tabi ki iş için alanlar farklı oyun için alanlar farklı ihtiyaçları olduğu için ona göre alsın. İş için alanlar tabiki 1800X varken 6900K işlemciyi seçmez.

Saygı duyarım bende yeni sistem alsaydım belki AMD seçerdim. Ancak kızdığım o değil kızdığım şey İNTEL hakkında ufak övücü birşey yazılsa bile hemen fanboylukla itham edilmek. Ayrıca 7600K ile 1700 bence kafa kafaya 7700K ile baş edemiyor 1700. Tabi yine bunu oyunlar için söylüyorum.

Sen ne saçmalıyorsun. Sen 7700K yı geçeceğini düşün bakalım optimize edilse geçeceğini düşünmeye devam et. Çoklu çekirdek önemi artınca İNTEL de yatacak birşey yapmayacak değil mi?
Sana laf anlatana kadar "deveye hendek atlatırım". Ağzımdan 7700K'yı geçecek diye bir laf çıktımı?

Bazı arkadaşların yorumuna göre atıyorum bu videoyu İ7 4770K, R7 1700X'ten iyi herhalde hatta bırak diğer intel işlemcilerdende güçlü bu duruma göre. :D Saçmalamakta önde gidiyor bazıları. ;)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ryzen büyük etki yaptı ve saf işlemci gücü gayet iyi F/P ürünü. Bunu nasıl anlamıyorlar anlamadım.

Oyunlarda bir kaç FPS geride kalması pek önemli değil, çok çekirdekte, yani hem salt performansda hem de oyun performansında, hem render, hem yayın, hem çekilen oyunu düzenleme, canlı yayın yapmada Ryzen 1 numara. Hadi bakalım 7700k ile oyunu oynadın bir video düzenleyeceksin veya yayın yapacaksın, o zaman 2-3 tane platform alırsınız, intel fanboyları.

Oyunlarda bir kaç FPS geride kalması pek önemli değil, çok çekirdekte, yani hem salt performansda hem de oyun performansında, hem render, hem yayın, hem çekilen oyunu düzenleme, canlı yayın yapmada Ryzen 1 numara. Hadi bakalım 7700k ile oyunu oynadın bir video düzenleyeceksin veya yayın yapacaksın, o zaman 2-3 tane platform alırsınız, intel fanboyları.

Bak AMD fanboyu ben oyunculara hitap ediyorum. Hatta youtuber olmayan oyunculara. Şimdi anladın inşallah. Video render yayın cart curt ile uğraşanlara değil. Her mesajda da üstüne basa basa yazdım. İşte fanboyluk karşıyı anlamadan saldırmaktır. Eğer hangi kullanıcılara göre konuştuğumu anlar isen mesele kapanmış olacak. Eğer halen tek çekirdek çok çekirdek hikayesi okuyacak iseniz ben yokum.

Oyunlar hala tek çekirdek kullanıyor. Çok çekirdek gelirse intel diye bir firma kalmaz.

O zamanlar geldiğinde konuşuruz şimdi değil. Geldiği zaman intel boş durmayacak merak etme. Boş dursa biz de İNTEL gibi firmaları tanımayız.

7700K oyun performansı olarak X99 platformundan iyi olduğuna göre bu işlemcilerin R7 serisinden iyi olmayacağı ne malum?

O zaman bekleyip göreceğiz daha çıkmayan işlemcileri bu denli savunma sebebiniz nedir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı