Ryzen vs Intel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kimse AMD'ye 1-2 yıllık demedi ataklarına 1-2 yıllık dedik. 1-2 yıl sonda Intel'in yine pazarin acik ara farkla en buyuk hakimi olacagini hepimiz biliyoruz 1-2 yıllık kucuk ataklarla bir noktaya varilmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Performans bakımında intel açık ara önde tek sorun fiyat buda yazılımdan kaynaklanıyor eğer AMD intelin teknolojiye yaptigi yatirimin 1/10'unu yapsa Ryzen serisinin fiyatlari ucar intel yine kullanici dostu
Dostum bırak onları o koca koca şirketlerin on binlerce dolar maaş alan yöneticileri düşünsün.
Kimse AMD'ye 1-2 yıllık demedi ataklarına 1-2 yıllık dedik. 1-2 yıl sonda intelin yine pazarin acik ara farkla en buyuk hakimi olacagini hepimiz biliyoruz 1-2 yıllık kucuk ataklarla bir noktaya varilmaz.
Dostum ben şu anki ihtiyacıma bakarım, belki de 3-4 yıl sonra ne gerek olacak diye yatırımımı yaparım. Hiç birinde de hissem yok, rekabet etsinler işime gelir fiyat ucuzlar veya performans artar. Bu gün eğer AMD almışsam bu yarında AMD alacağım anlamına da gelmez Intel iyi iş çıkarırsa Intel alırım. Uzun lafın kısası marka takıntısı yapmaya gerek yok, yok Intel bu kadar yatırım yapıyor yok şu kadar arge yapıyor diye. Yapıyorsa da babasının hayrına yapmıyor.
 
Dostum performans olarak Ryzen daha iyi. Bunu hala neden anlamak istemiyorsun. Performans sadece yazılım performansından ibaret değil. Bunu bir anlatamadık gitti ya.
AMD bekleyerek yeni mimarinin tohumlarını dikti. Şimdi çok eski bir mimari ile işlemci üreten INTEL artık eskisi gibi nm küçülterek günü kurtaramıyor. Artık öyle kolay değil nm küçültmek. AMD Ryzen serisi ile büyük bir çıkışın başlangıcını atıyor. Daha az transistör ile bile daha kaslı işlemciler yapan yeni bir mimarileri var. Siz ne kadar da INTEL'i savunsanız AMD yeni mimarisinin meyvelerini alacak. Siz AMD alsanız da, INTEL alsanız da.
 
İfadeler: GCN
Babasinin hayrina yapmiyor EndUserlerin hayrina yapiyor
 
Babasinin hayrina yapmiyor EndUserlerin hayrina yapiyor
Dostum neden bu kadar fan boyluk yapıyorsun? Sadece Intel'i savunuyorsun, 1 kere bile AMD için iyi bir şey demedin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum neden bu kadar fan boyluk yapıyorsun ? sadece inteli savunuyorsun 1 kere bile amd için iyi bir şey demedin.
İyi şeyden kastina bagli 10 yilda 2 yil boyunca yeni teknolojiler cikarir dedim mesela (Ör:64) Bende bütçemi düşünen bir insanım aylık 1300$ sunuculara vermeyi bende istemem ama intelin o sunucularda saladigi destegi veya evde yazilim gelistiriken sagladigi destegi performansi amdnin saglamasi imkansiz.
 

Açık ara mı? Hakikaten fanboy olduğunuz bu yazınızdan anlaşılıyor. Başka diyecek bir şey yok. Ryzen Renderda inteli 2'ye katlıyor. Oyunda ise az kalır yanı yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…