Ryzen5 1600 ve GTX 1060 düşük performans

eXphovia

Megapat
23.06.2017 Tarihinde Vatan Bilgisayar aracılığı ile bir sistem satın aldım fakat sistemde istediğim performansı alamıyorum.
Denediğim oyunlar: Orta kalitede, CS:GO "100 FPS", LoL "80 FPS", H1Z1 "60 FPS"
Bilgisayarımda kullandığım parçalar:

Sürücülerin güncel mi? Bu arada sistemin fiyatı ne kadar?

Hocam Ryzen için minimum 3000 Mhz hızında RAM öneriliyor, belki ondan kaynaklanıyor olabilir. Ben de işlemci ve ekran kartı olarak bu sistemi dizmeyi düşünmüştüm ama sizin bu postunuz beni düşündürdü :(

Bende de aynı sorun var. Genel anlamda GPU Kullanımı 50-60 civarında. Bende de aynı kart var ve işlemcim i5 6500. Herhangi bir darboğaz olmamasına rağmen böyle. Sende zaten olmaz o işlemciyle de. Neyse... Bir kaç arkadaş RAM'i 8 GB.' dan 16 GB.' a dual-channel yaparak sorunun gittiğini söylediler. Ne kadar doğru bilemem. Ama zaten benim zaten kafamda RAM alma planı vardı. Bence sizde alın.
Bu arada GTA 5 mesela. 8 GB. RAM varken 7.2 ya da 7.3'ü görmüş arkadaş MSI Afterburner ile. Ama aynı ayarlarda 16 GB. RAM ile neredeyse 10 GB. RAM kullandığını görmüş. Umarım yardımcı olmuşumdur.
(Kusura bakma üşendim tekrar yazmaya, önceki konudan kopyala yapıştır yaptım. :) )
GTA V düşük GPU kullanımı ve düşük performans Bu link ise sorunun dediğim şekilde çözüldüğünü söyleyen arkadaşlarımız var.

Hocam Ryzen için minimum 3000 Mhz hızında RAM öneriliyor, belki ondan kaynaklanıyor olabilir. Ben de işlemci ve ekran kartı olarak bu sistemi dizmeyi düşünmüştüm ama sizin bu postunuz beni düşündürdü :(
Dediğiniz doğru ama sorunun MHz. ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Nedense bu gtx 1060 alanların başına gelen bir durum. Son zamanlarda bu şikayeti duydum. Sıkıntılı yani, çözüm yolu bulmaya çalışıyorum. Buldukça paylaşmaya da çalışıyorum.

R5 1600 için 2400 ile 3000 MHz arasında bir fark yok lakin 2x8 çift kanal kullandığınız zaman. Zaten 8 GB da kritik bir kapasite sayılır artık.
Umarım bu sorun herkesin çözülür. Çünkü çok sinir bozucu bir durum, aynı zamanda üzücü de tabii. :/

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı