Ryzen5 2600 GTX1050Ti Sistem Toplama

Xaxvo

Kilopat
Katılım
23 Nisan 2018
Mesajlar
694
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
IT Personeli
Profil Kapağı
1524839735
Aylar öncesinde bilgisayar toplamayı öğrenmek için konu açmıştım bu işler nasıl olur nasıl yapılır diye ve artık bilgisayar toplamanın zamanı geldi çünkü 7 ay sonra iş buldum :D . Ağabeylerim kardeşlerim. Allah nasip ederse Mart ayının 5'inde sistemi topluyorum. İlk etapta sistemin bütçesi 6000 TL'yi geçmemesi lazım çünkü evdeki emektarları da upgrade edicem ve tabiri caizse ucu ucuna yetiyor maaş. Oluşturduğum sistem 5.140,35 TL tutuyor Sinerji Bilgisayar'dan topladım yani bir 800 TL daha bütçem var. Kafamdaki düşünceleri sizlere aktarayım siz de bana eksiklerimi düşünce tarzımda bir saçmalık varsa söyleyeceğinizi düşünüyorum.

Öncelikli hedefim oyun oynamak ve render almak.
Ekran kartını kara cuma indirimlerinde ekran kartını RTX 2070 veya 2080'e yükselteceğim için bir sene boyunca orta yüksek ayarlarda akıcı oyun deneyimi sunsa yeter bana bundan dolayı 1050Ti almayı düşünüyorum. Monitör için ayrı bir bütçem var 2500 TL- 3000 TL arası 2K bir monitör alacağım, bilgisayarı aldığım gün. Monitör için AOC 23.8'' AGON AG241QX almayı düşünüyorum. Elimde 1 TB 7200 RPM bir HDD mevcut olduğu için eklemedim. PSU içinse olumsuz bir yanıt bulamadığım için ekledim fiyat performans olarak gözüktü gözüme, elektrik olayından hiç anlamadığım için o konuda önerilerini bilgi açlığı ile bekliyorum. Kasa gözüme çok hoş göründü ve ön tarafında 3 fan bulunması ve ön tarafının mesh ızgara olması çok hoşuma gitti ve üst tarafında 240 mm radyatör desteği olması beni açıkçası çok cezbetti. Dediğim gibi sistem için 6000 TL bütçe var ve 800 küsur boşta bütçem kalıyor. Evin genel olarak havalandırması kötü olduğu için sıvı soğutma eklemeyi düşünüyorum bu 800 TL bütçe ile. Anakart ile ilgili olarak ise sadece bir soru var aklımda kasanın fanlarını anakarta bağlamak istiyorum çünkü bilgisayarın ısısına göre fanlar çalışsın istiyorum. Anakart bunu destekliyor mu? Destekliyorsa kasadaki fanlar bu istediğim özelliklerde mi? Aklımdaki düşünceler bunlar. Şimdiden teşekkür ediyorum.
 
Gözünüze çarpan başka bir şey var mı? Bir de diğer konular hakkında görüşlerinizi almak isterim.
 
Ekran kartı kesinlikle 1050Ti tercih etmeyin. Hepsiburada üzerinden alırsanız üstüne 30-40 lira daha ekleyip Sapphire Nitro+ RX 580 4 GB alınabiliyor.
Aşırı OC yapılmayacaksa sıvı soğutmanın bence gereği yok. Ryzen işlemcilerin OC performansı Intel'e nazaran biraz daha kısıtlı. O paraya harici bir kule tipi soğutma ve kasaya ek fan alınabilir. Yine de sizin tercihinize kalmış.
 
İleride döviz kuru ne olur bilinmez, pişman olursunuz. Bu tarz bir sistem alınabilir. 6000 TL bütçe olduğu için RTX 2060 eklenince diğer bileşenleri kısmak gerekiyor ama iş yapar gibi bence.
Screenshot_2019-01-27-14-25-53-1.jpeg
 
İleride döviz kuru ne olur bilinmez, pişman olursunuz. Bu tarz bir sistem alınabilir. 6000 TL bütçe olduğu için RTX 2060 eklenince diğer bileşenleri kısmak gerekiyor ama iş yapar gibi bence.Eki Görüntüle 363702
Hali hazırda HDD var elimde onu çıkartabiliriz. Ama oyunlarda ses efektlerine çok önem veriyorum anakart sağlam ses kasmak isterim anakartın ses yongası bunun için yeterli mi? Dark kasalara ne hikmetse ısınamadım bir türlü. Bir de yaşadığım yerde saçma sapan elektrik kesintileri oluyor PSU dayanıklı mı? Bir de sisteme yeter mi?


DA-G2/R5 2500X/Asus RX570 Strix OC/8GB DDR4/480GB SSD/Gaming Bilgisayar | ITOPYA

Bu sistem 3500 tl ve daha iyi fps alırsın gtx 1050ti'a göre illa tüm bütçeyi harcamalıyız mantığına pek inanmıyorum sistemden beklentine göre seçmeliyiz parçaları buna ek

Corsair Vengeance Lpx 8gb(1x8gb) Ddr4 3000mhz Cmk8gx4m1d3000c16 - n11.com

Bunu da koyarsan sistemin daha ucuza daha kaliteli ve daha performanslı olur.

Thermaltake kasa nasıldır kullanılan kasa gördüğüm kadarıyla ön tarafı pileksi, mesh ızgara panel olsa daha iyi olur gibime geliyor.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı