Ryzen5 2600 Sistemde Yavaşlama

lawlaw

Kilopat
Katılım
20 Haziran 2016
Mesajlar
204
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bilgisayarımda bir yavaşlama söz konusu. Bilgisayarı resetliyorum. Steam'e giriyorum her şey normal sonra rastgele bir oyuna tıkladığımda oyun başlatılıyor ekranı geliyor öyle kalıyor. Daha sonra Steam Bootstraper anıt vermiyor diyor kapatıyor. Daha sonra Steam'e tıkladığımda açılmıyor. Resleyip bir daha denedim şu an Chrome'da açılmıyor. Son 2 günde bilgisayarıma Trojan virüsü bulaştı USB üzerinden. Windows Defender bunu fark etti ve kaldırdım. Dün gece forumdakilerin önerisi üzerine Kaspersky indirdim tarama yaptım tehdit bulunamadı dedi. Ondan sonra Steam'den de genel olarak sorunsuz kullandım. Bu sabah yine sıkıntı yok gözüküyordu. Daha sonra bir de Malwarebytes indirdim ve onunla tarama yaptım. Onda da tehdit bulunamadı dedi. 1 saat sonrası şu an anlattığım sorunları yaşıyorum. 2 gün önce AMD Adrenalin'i de kurmuştum. Virüs mü bu hale getirdi bilgisayarı mı? Antivirüsler mi çakıştı? Adrenalin yüzünden mi oluyor? Nasıl çözeceğim arkadaşlar. İki AV'da tehdit yok diyor ama bu yaşadıklarım hiç öyle gelmiyor bana.

Sistemim: Ryzen5 2600
Sapphire RX590 Nitro+ SE
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir başlık koymuşsun ki HT'yi kapatmıştır kesin yada CPB'yi kapattı diyerek girdim konuya.
Virüsler demek ki tam olarak silinmemiş. Kaspersky Rescue Disk yazılımını deneyin. Sonucu da burada paylaşın.
 
Driverları silip yeniden kurdum şu an sadece Witcher 3de denedim oyuna sorunsuz giriyor. Ama böyle kasadan sanki üfleme sesi tarzı bir şey geliyor oyunu kapatınca anında kesiliyor. Ne Kaspersky ne de Malwarebytes virüsü bulamadı. Bu akşam format atacağım. Trojan'dan da korkmuyor değilim donanımları bozar mı emin değilim.
Sıcaklık değerleri nasıl soğutucuyu falan tam oturttunuz mu işlemci soğutucusunu
Donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum 3 aylık bilgisayar sorunsuzdu her şey virüsten sonra oldu.
Bu kasadan gelen üfleme sesi hiç iyi gelmiyor. Şu an CS:GO ile deniyorum. Ses yok. Sadece Witcher 3'de mi acaba. Allahın belası Trojan, donanımları falan etkileme durumu var mı arkadaşlar?
 
@lawlaw Dediğim yöntemi uyguladınız mı?
Elimde 2 tane usb var birisinde win10 var format için tutuyordum. Diğeri zaten trojanın geldiği usb. O yüzden direkt format atarım diyordum 2 diske de. Geri kalanları indiririm artık. Pek bilmiyorum bu Rescue Disk yöntemini kesin işe yarar derseniz bir yerden USB bulup deneyebilirim.
 
Eğer virüs dolayısıyla bu hale geldiğinden eminseniz mutlaka işe yarayacaktır. Program baya sağlam çünkü.
Her sey 2 gün önce başladı. 2 şey oldu. 1 Amd Adrenalin'i kurdum diğeri ise virüs. Bir deneyeceğim bakalım ama hafiften korktuğum için içim rahat olsun diye iki diske de format atabilirim. Teşekkür ederim yardımınız için.
Virüsü silmek için çok fazla program indirdim ve bilgisayarın içi çok fazla gereksizle doldu. Temizinden bir format çektim halledildi sorun. Teşekkürler arkadaşlar. Çözüldü yapmayı bilmiyorum bir moderetör arkadaş el atarsa iyi olur.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı