Ryzen5 3600 ve 1660S

Açıkçası biraz araştırdım ve MSI Gaming X modellerinin soğutma açısından daha iyi olduğunu öğrendim. Ne kadar doğru bilmiyorum tabii. 2400-2500 fiyat aralığına alınıyor gibi o da. RX 5600XT'de aynı model 3000+ fiyatlarda o yüzden düşünmüştüm 1660S'i. Bir de hani yok sorun yok güncelleme vs çok soru işareti var gibi RX5600 ekran kartlarında.

Öneriniz için teşekkür ederim.

Angi modellerden bahsediyorsunuz? PSU için bütçeniz nedir?

Gönderdiğiniz Sharkoon kasaların sade görünümünü bayağı beğendim açıkçası. RGB Flow kasayı almayı düşünüyorum özellikle PSU için 400-500 TL bütçem.

PSU için 400-500 TL bütçem.

Bütçe arttırabilirseniz Cooler Master MWE White 650W öneririm.

Bu arada ileride ekran kartı yükseltmesi vs. yapmayacaksanız 550W bile yeterli gelecektir.

Gaming X model kartlar evet biraz pahalı oluyor. Ancak Sapphire RX 5600 XT Pulse modelinin de soğutması gayet başarılıdır. Alternatif olarak düşünebilirsiniz. Performans anlamında daha önde.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Küçük bir ekleme daha; eğer RX 5600 XT tercih ederseniz, PSU olarak 600W ve üzeri daha sağlıklı olur.

Son düzenleme:

Açıkçası Corsair'in bir modelinde malzeme kalitesi çok kötü falan deniyordu modeli tam hatırlamıyorum. Hatta 2018'den sonraki modelinde düzeldi vs deniyordu onun için hiç Corsair'e bulaş mıyım demiştim.

High Power 600W 80+ Bronze ECO Aktif PFC Yüksek Verimli Güç Kaynağı (HPE-600BR-A12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik Bu nasıldır mesela

Evet, Corsair'in VS 2017 modellerinde sorun vardı. Hatta ''sarı etiketli'' diye geçiyor. Ancak o sorunları 2018 versiyonunda düzelttiler. 2018 versiyonu ise ''beyaz etiketli'' olarak geçiyor.
Kendimde VS550 2018 kullanıyorum. Hiçbir sorunu yok, öneririm. Rahatlıkla alabilirsiniz.

High Power'da kötü bir marka değil, tercih edilebilir. Ancak örnek vermek gerekirse Cooler Master MWE White 600W modeli, bahsettiğiniz High Power PSU'ya göre verimlilik anlamında daha iyi. Cooler Master 600 Watt'ı 12V kanalında 588 Watt olarak sunabilirken, High Power 552 Watt olarak sunabiliyor.

Anladım çok yardımcı oldunuz teşekkürler

Anladım çok yardımcı oldunuz teşekkürler.

Ne dediğini hiç anlamadim RX 5600XT varken 1660 Super almak mantıksız. Sırf MSI olduğu için o kadar para verilmez. RX 5600XT RTX 2060 ayarında bir kart yani şansınız varsa 1660 düşünmemelisiniz bile.

Ne dediğini hiç anlamadim RX 5600XT varken 1660 Super almak mantıksız. Sırf MSI olduğu için o kadar para verilmez. RX 5600XT RTX 2060 ayarında bir kart yani şansınız varsa 1660 düşünmemelisiniz bile.
@Adem Yıldız_'a katılıyorum. RX 5600 XT'de tercih edilebilir. Önceki mesajlarımda performans testlerini paylaşmıştım.
Tamamdır bunları bi düşüneyim ben Peki bir sorum daha olacak. Bildiğim kadarıyla 3600x'in stock soğutucusu daha iyi. 300-400+ para vererek almaya değer mi ? Yoksa 100-200 arasındaki soğutucu ile iyi bir soğutma verimi alabilir miyim ?

Anakartınız giriş seviyesi olduğu için 3600X'in pek bir anlamı olacağını sanmıyorum. 3600+soğutucu alırsanız küçük bir overclock ile güzelce kullanırsınız. İleride de kaliteli bir anakarta geçerseniz daha yüksek overclock yapabilirsiniz. Üstelik ekstra olarak soğutucu masrafına girmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…