Ryzen5 3600 ve 1660S

Eğer ekran kartı olarak RX 5600 XT tercih ederseniz Corsair Spec-Delta'nın 650W'lık modelini öneririm. Zaten 550W'lık olan versiyon ile aralarında çok fazla bir fiyat farkı yok.

Bu arada Sharkoon RGB Flow tercih ederseniz en az 1 tane fan almanız gerekli belirteyim. Malum o kasada dahili olarak sadece 1 tane fan bulunuyor.

Sharkoon RGB Flow önceliğim sade duruşunu bayağı sevdim. Eğer böyle olumsuz yorumlarla karşılaşırsam Corsair Spec Delta bakıyorum. 550W PSU dahil modelleri de var onun.

Öncelikle Sapphire Pulse çok başarılı bir modeldir. MSI Gaming modeli tam anlamıyla adam kazıklama. Zaten o kartın TDP'si 120W ne kadar ısınanabilir ki? Kasa olarak Spec Delta seçip ekran kartını kesinlikle 5600XT seçmelisiniz. Isınma sorununu düşünmenize gerek yok Pulse çok başarılı bir model. Kasa olarak da Spec Delta seçersen ısınma namına hiçbir şey yaşamazsın.

Eğer ekran kartı olarak RX 5600 XT tercih ederseniz Corsair Spec-Delta'nın 650W'lık modelini öneririm. Zaten 550W'lık olan versiyon ile aralarında çok fazla bir fiyat farkı yok
Öncelikle Sapphire Pulse çok başarılı bir modeldir. MSI Gaming modeli tam anlamıyla adam kazıklama. Zaten o kartın TDP'si 120W ne kadar ısınanabilir ki? Kasa olarak Spec Delta seçip ekran kartını kesinlikle 5600XT seçmelisiniz. Isınma sorununu düşünmenize gerek yok Pulse çok başarılı bir model. Kasa olarak da Spec Delta seçersen ısınma namına hiçbir şey yaşamazsın.
Size çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz. Bide son olarak bu konunun sorusu mu emin değilim açıkçası bir şey sormak istiyorum. Hazır sistemlerde 5600xt baya uyguna bulunuyor bildiğim kadarıyla. Hazır sistem aldığımda yine garanti parça parça mı oluyor? Mesela kasa kapağı açınca garantinin bozulması gibi bir olay var mı ?

Size çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz. Bir de son olarak bu konunun sorusu mu emin değilim açıkçası bir şey sormak istiyorum. Hazır sistemlerde 5600XT bayağı uyguna bulunuyor bildiğim kadarıyla. Hazır sistem aldığımda yine garanti parça parça mı oluyor? Mesela kasa kapağı açınca garantinin bozulması gibi bir olay var mı?

Evet parça parça oluyor, zaten kutuları gönderiyorlar her parçanın garantisi kutunun içinde oluyor. Eğer uyguna sistem bulursanız atın beraber irdeleyelim. Maalesef hazır sistemlerde dandik PSU ve kasalar kullanılabiliyor.

İnternette 3600 ve 3900X ile 2080 Ti kullanarak farklı oyunlarda fps testleri mevcut. Performans farkına bakacak olursan 3600 ve 3900X 'in fps farkı genelde %8 falan. Yani birinde 100 fps alıyorsan ortalama diğeri sana 92-93 fps veriyor. Bu dediklerim 1080p için geçerli. 1440p 'de 1-2 fps falan fark ediyor. Yani neredeyse hiç darboğaz yapmıyor. 3600'ün yanına şuan istediğin ekran kartını gönül rahatlığı ile alabilirsin.

@KuoNN @Adem Yıldız_

İşlemci: Ryzen5 3600 =1450TL
Anakart: ASUS Prime B450M-K 550TL
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit RAM= 650TL
Ekran Kartı: Sapphire Radeon RX 5600XT Pulse 6 GB GDDR6 192 Bit=2500TL
(Ya da
MSI GeForce GTX1660 Super Gaming X 6 GB GDDR6 192 Bit= 2500TL)
Kasa: Corsair Carbide Spec-Delta 650W RGB=950TL

Toplam 6600tlye yakın bir fiyata geliyor gibi. İndirim falan kovalayarak ve satın alacağım yerleri değiştirerek biraz daha düşer gibi. Burada anakartta değişim olabilir mi ? hani 550tl değilde 100-200 tl daha koy şu anakartı al daha iyi diyeceğiniz bir anakart var mıdır ? Birde genel olarak bu sistem iyi midir sizce? Geç cevap verdim kusura bakmayın bu arada :)

Daha kaliteli bileşenler ile daha ucuza benzer bir sistem toplanabilir. Yukarıda paylaştığım sistem 6.026 TL yapıyor. Aradaki 600 TL ile ekran kartını yükseltebilirsiniz, işlemci soğutucusu alabilirsiniz veya ne istiyorsanız ekleyebilirsiniz.

Bu arada elinizde SSD vs. var mı? Oluşturduğunuz sistemde göremedim de.

Sistem için bütçeniz nedir? Sistem ile ne yapılacak? Elinizde bulunan bir bileşen var mı? Ona göre daha farklı bir sistem önerebilirim.

Son düzenleme:
Bu arada elinizde SSD vs. var mı? Oluşturduğunuz sistemde göremedim de.
SSD yazmayı unutmuşum malesef :( Kingston a400 480gb düşünmüştüm fiyatıda ondan 6600 tl yazdım kusura bakmayın. Bu anakartta 3200mhz yazıyor ve sistemde 3600mhz ram var. 3600de çalıştırabilir miyim bu anakartta rami? Birde bu anakartın diğer asus b450m-k'ya göre avantajları nedir ?

B

Bu anakartta 3200MHz yazıyor ve sistemde 3600MHz RAM var. 3600'de çalıştırabilir miyim bu anakartta? Birde bu anakartın diğer Asus B450M-K'ya göre avantajları nedir?
3200MHz ve üstünü X.M.P ile rahatça kullanabilirsiniz. Herhangi bir sorun oluşturmaz.

İki anakart arasındaki farklar ise ASRock daha iyi mosfet ve VRM yapısına sahip.

Bu grafiğe bakarsanız B450M-K ''Garbo Tier'' olarak sınıflandırılmışken, ASRock ''Midrange'' olarak sınıflandırılmış.

ASRock model anakartta daha iyi bir ses yongası kullanılmış.

Üstelik ASRock B450M Pro4 anakartta oldukça fazla fan, RGB, ARGB gibi portlar mevcut.
- 1 x RGB LED Header
- 1 x Addressable LED Header
- 1 x AMD Fan LED Header
- 1 x CPU Fan Connector (4-pin)
- 1 x CPU/Water Pump Fan Connector (4-pin) (Smart Fan Speed Control)
- 3 x Chassis/Water Pump Fan Connectors (4-pin) (Smart Fan Speed Control)

Bir önceki mesajımı düzenledim. Belki son kısmı görmemişsinizdir diye alıntılıyorum:
Sistem için bütçeniz nedir? Sistem ile ne yapılacak? Elinizde bulunan bir bileşen var mı? Ona göre daha farklı bir sistem önerebilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı