Ryzen7 7840HS stres testinde 90 dereceye ulaşıyor

hamzabscj

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar HP Victus 16 kullanıyorum. İşlemcim Ryzen7 7840HS. CPU stres testinde 90 dereceye çıkıyor. Daha 1 ay önce aldım laptopu. Neden sıcaklık bu kadar fazla acaba?

Laptopların havalandırması genel olarak iyi olmuyor, stres testi olduğu için yüksek sıcaklıklara ulaşması normal. Oyun oynarken 90a ulaşmazsın.

Bu işlemcinin bu sıcaklıklara ulaşması anormal. Serin çalışan bir işlemci.

Bilgisayarının işlemcisi güçlü. Bugün Intel işlemcili başka bir bilgisayar alsan da aynısını yaşayacaksın. İşlemciler eskisine kıyasla daha agresif bir yönetime sahip. TDP'nin çok daha üstüne çıkabiliyor eğer soğutma izin veriyorsa.

En fazla 55W çekecek o işlemci, HP olduğu için limit var zaten daha da az güç çeker. 4nm olduğu için 10nm Intel işlemciler gibi 200W çekmemesine rağmen 90 derece çalışıyor.

En fazla 55W çekecek o işlemci, HP olduğu için limit var zaten daha da az güç çeker. 4nm olduğu için 10nm Intel işlemciler gibi 200W çekmemesine rağmen 90 derece çalışıyor.
Laptoptaki işlemciyle bilgisayardaki işlemciyi bir mi tutuyorsun? 200 Watt çekiyor dediğin işlemci ancak masaüstü Ryzen'dir veya masaüstü İntel'dir. Üretim süreci artık bir kıstas değil "ısınmaz" konusunda. Üreticiler artık üretim sürecini iyileştirerek istedikleri verimlilik ve performans değerlerini alamıyorlar, frekans arttırımına gidiyorlar. Artık kıytırık laptoplar bile cihaz izin veriyorsa 90'a kadar çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…