Rzyen 5 5600X için sıvı soğutma önerisi

@LaruN sogutmasi o kadar zor bir islemci degil, stok 5600X'e yeter t6, SE 224 XT ile 5600X Prime95'te 70 dereceyi bile gecirmiyor veya zor geciriyor. T6 ile de pek farki olmaz.

Arkadaşım nereden çıkarıyorsunuz bunu bilmiyorum :) MAG Forge 100R bende de var ve RAM'ler ve diğer komponentler ile gayet rahat sığıyor.

5600X stok soğutucuyla soğutulacak bir işlemci değil ilk aldığımda stok soğutucuyla 85 dereceleri de gördüm yük altında. Daha uygun çözümler olabilir kule tipi vs. ama ömürlük bir soğutma için AiO'lar en iyi tercihtir.

On tarafa takarak ben de sigar derim, ust tarafa takmaktan bahsediyorum. MAG Forge 100R ustten basik bir kasa, normal sivi sogutucu takmak icin bile yer az kalabiliyor. Bir sekilde uste sigdirdiysan bilemem, sanirim anakartinda VRM sogutucu yok ve RAM'lerin boyu kisa.

Stok sogutucu ile zaten 5600X sogutulmaz.

En iyi tercih falan degil AiO'larin cogu, LF II ve Galahad omurluk olabilir ama butun AiO'lar degil. Fuma 2, Ninja 5 ve NH-D15 gibi sogutucularin solda sifir biraktigi cok AiO var.
 
Sistemimin görüntüsünü paylaşıyorum. Şuanki halinde RAM ler değişti Corsair Vengeance stickler var 4 adet. Alan konusunda sıkıntı yaratmıyor. Diğer sistem bilgileri imzada yazıyor.
 

Dosya Ekleri

  • saasdadsa.jpg
    saasdadsa.jpg
    203,1 KB · Görüntüleme: 27
Arkadaşım nerden çıkarıyorsunuz bunu bilmiyorum :) mag forge 100r bende de var ve RAM ler ve diğer komponentler ile gayet rahat sığıyor.

5600x stok soğutucuyla soğutulacak bir işlemci değil ilk aldığımda stok soğutucuyla 85 dereceleri de gördüm yük altında. Daha uygun çözümler olabilir kule tipi vs. ama ömürlük bir soğutma için AIO lar en iyi tercihtir.
M100R ile 100R aynı kasa değil.
 
Sistemimin görüntüsünü paylaşıyorum. Şuanki halinde RAM ler değişti Corsair Vengeance stickler var 4 adet. Alan konusunda sıkıntı yaratmıyor.

Takimi zor muydu bari? En son sigmamisti, ben o kasaya sistem toplarken bayagi yamuldum kule tipi takarken bile oradan biliyorum.

En azindan 100R icin iyiyiz, M100R ile ayni kasa degiller ama, o hala muamma.
 
M100R ile 100R aynı kasa değil.

Takimi zor muydu bari? En son sigmamisti, ben o kasaya sistem toplarken bayagi yamuldum kule tipi takarken bile oradan biliyorum.

En azindan 100R icin iyiyiz, M100R ile ayni kasa degiller ama, o hala muamma.
Tekrar belirttiğiniz için saolun ben 100R olarak görmüşüm. M100R konusunda birşey söyleyemem . Boyutları göreceli olarak nasıldır bakmak gerek.
 
PF240 ile ID-Cooling iyidir. PF240'ın fanları bir tık daha iyi.
Evet açıkcası o var benimde aklımda aerocool nasıldır görüntüsü çok hoşuma gitti.

Evet arctici biliyorum fakat pf240 ile aralarında sıcaklık değeri olarak çok fark olmadığı için argb'si daha çok beni kendine çekti arcticte argb olmadığı için tercih etmedim.

PF240 daha iyidir.
Teşekkürler.

M100R'a sigmaz, radyatoru fazla kalin o kasa icin.

Aralarinda en performanslisi PF240, ama 1 seneye pompa problemleri cok cikiyor.

5600X icin sivi sogutmaya da ihtiyacin yok bu arada, T6'nin bile sogutabilecegi islemci o.
Kasam m-atx fakat anakart ve sıvı soğutma bölgeleri farklı yerlerde şöyleki sıvı soğutma kasasın sol camına yakınken anakart arka kapağa daha yakın oluyor o yüzden anakart ile birbirlerine temas edeceklerini düşünmüyorum. Daha önce kullanmadığım içinde bu dediklerim kesin değil tabi :)

Merhaba , aynı işlemci ve aynı kasaya sahibim. yaklaşık 16 aydır sistemimi kullanmaktayım ve AIO sıvı soğutma olarak Arctic Liquid Freezer II 240mm kullanıyorum ve işlemcim 60 dereceyi görmedi yük altında. Bendeki RGB olmayan modeli , RGB ye takılmıyorum ve soğutma konusunda başarısı bilinen bir marka Arctic . Zamanında çok araştırmıştım ve ayrıntılı bir teardown videosu da bulunmakta.

Arctic Liquid Freezer II Teardown

İlla RGB olacak diyorsanız RGB modeli tekrar stoğa ne zaman gelir bilmiyorum.

Paylaştığınız modeller de sizi üzmeyecektir zamanında Sliverstone PF240 ile Arctic arasında kalmıştım zaten , onu da öneririm .
Çok teşekkür ederim arctic'i tercih etmeme nedenim performansları birbirine yakın olduğu için kalite ve soğutma olarak bencede arctic daha iyidir fakat kasam neredeyse full argb iken sıvı soğutmanın o ortamı bozmasını istemiyorum :)

PF240'ı önermem. Son fabrika çıkışlarında sorun yaşanabiliyor. Zoomflow'u alırdım ama bence 5600X'e o kadar yatırım yapılmamalı. SE-224-XT Black falan hayli hayli yeter o işlemciye. Şu ürünede bir bakabilirsiniz.
Açıkcası kasamda sadece ücret olarak sıvı soğutma ve ekran kartına ücret vereceğim o yüzden bi miktarı gözden çıkabiliyorum. Yoksa bendede kule tipi color master hyper 212 black edition var ve memnunum.

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Hava soğutmam hali hazırda color master hyper 212 black edition var fakat artık bu sistem benim son sistemim gibi birşey olabilir. O yüzden biraz güzel ve istediğim bir şey toplamak istiyorum dediğim gibi sadece ekran kartı ve sıvı soğutmaya ücret vereceğim kalanı bana bedavaya gelicek. Bütçe konusunda rahatım o konuda sıvı soğutma almak istiyorum çok veya az olabilir ama amd işlemcilerini her ne kadar sevsemce güvenmiyorum 2 arkadaşımda da 3600x var nerdeyse kafa kafaya soğutmaları var fakat birisi 70 80 leri görürken diğeri 70 i göremiyor. Sıvıya diretmemin nedeni şu kasam m-atx ilk defada m-atx bi kasa aldım soğutma konusunda atx kasa ile aralarında uçurum olacağını düşünmüyorum fakat amd ısısı yüksek ürünlere sahip olduğu için işimide bi yandan riske etmek istemiyorum. Bu 3 ü arasında görsel olarak aerocool hoşuma gidiyor ancak çok olumlu yorumlarını ve incelemelerini görmedim kalbim pf240tan yana herkes neredeyse memnun ve onu öneriyor id-coling alırsamda üzülmeyeceğimi biliyorum. Tecrübelerinize dayanarak sizce hangi sıvı soğutma olmalı.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı