S.T.A.L.K.E.R.. 2: Heart of Chornobyl RTX 3050 laptopta FPS düşüyor

Benim arkadaşta aynı hocam galiba NVIDIA'dan kaynaklı bende 4060 laptop var oda takıla takıla güvenli bölgede FPS düşüşleri ama 14700k AMD 7900XTX var 4K da yüksek ayarlarda 120'ye kitledim güvenli bölgede dahil FPS ne 119 oluyor ne 121 yağ gibi sabit oynuyor.

Hocam o GPU'larda da mümkün, görmüştüm. Bakayım tekrar.

Sizin GPU'nuzda da stutter ve droplar var ama NVIDIA kartlarına göre daha az yeni fark ettim. Tuhaf bir şekilde güvenli bölgelerde daha stabil.

Son düzenleme:
Hocam o GPU'larda da mümkün, görmüştüm. Bakayım tekrar.

Sizin GPU'nuzda da stutter ve droplar var ama NVIDIA kartlarına göre daha az yeni fark ettim. Tuhaf bir şekilde güvenli bölgelerde daha stabil.

Vallahi ben dropa hiç rastlamadım 7900XTX ve 14700k ıle güvenli bölgede dahil stuttere rastlamadım dersem yalan olur ama 15 saatte en fazla 5 kere oyunun genelınde stutter sorunu yok güvenli bölgelerde dahil ben oyunu oynarken FreeSync dahil her şeyi kapatıyorum 4K her şey yüksekte Frame Generation açık FSR balancede 145 150 FPS alıyor ama ben AMD Software'den V-Sync her zaman açık olarak seçiyorum monitörümude 165 Hz'sını 120 düşürüyorum bu şekilde hiçbir oyunda sorun yaşamıyorum genelde oyunlarda oyunun V-Sync'sini değil AMD'nin V-Sync'sini kullanırım oyunların V-Sync'si Frame Generation'la biliyorsunuz devre dışı kalıyor ama AMD panelden açtığınızda devreye sokabiliyorsunuz bu nvdiadada geçerli sorun yaşayanlar NVIDIA Control panelden açsın V-Sync'yi G-Sync de kullanmasın bu tarz oyunlarda.
Monitorunuzdede input lag dısında düşük gecikme ayarı varsa zaten yağ gibi oynuyorsunuz her oyunu.
G-SYNC fressync ıhtıyac duymadan.

Güncelleme:

Evet ilk gelen resmi güncellemeyi oyun için yaptım ve gerçekten çok ümitliydim ama bu güncelleme oyunu daha da berbat etti. Modlarla bile oyunu oynayamıyorum..
Ekran görüntüsü 2024-11-29 234155.png

Güncellemeden önce nexustaki bazı modlarlar orta ayarlarda 50 60 fpslerde oynarken yine aynı modlarla aldığım sonuç.
Nexusta ki modlar çok fazla oyunun grafiklerini düşürüyor ve değiştiriyordu aslında; şahsen asıl güncelleme ile en azından memory leak kalkar diye düşün ama kalkmamış. Steam formunda bile birçok kişi memory leak yaşadığını söylüyor.

Ben Core i7 11800 h RTX 3060 64 GB RAM 2 TB NVMe laptopta oynuyorum, 1.1.3 Update edip, son NVIDIA driverla, grafik ayarlarını orta - düşük arası tutarak optimize etmeye çalıştım (saç ayarı düşük, kenar yumuşatma düşük, distance drawing yakın, sis düşük; diğerleri orta ayarlarda Frame Generation açık, en stabil olanı olduğundan tsr Ultra- quality %75 resolution, oyun bende DLSS'ya da FSR ile microstuttering yapıyor. O nedenle tsr kullanıyorum. Daha stabil.) Oyun ilginç bir şekilde geniş alanlarda düşmanların, mutantların saldırdığı, hayvan gibi çatışmaların olduğu, hemen hep otomatik tüfek ile ateş ettiğim ortamlarda dahi 60 FPS'in altına inmiyor ama ne zaman ki rostok, garbage, zalyssa ya da diğer kamp benzeri yerlere geldiğimde FPS değerleri 55 - 80 arası gidiyor iyi güzel buna da şükür diyorum ki oyun birden 7-10 FPS'e düşüyor.
Yalnız şunu fark ettim: Normalde FPS düşmesi olmadan önce (örneğin Rostok'taki arena bar benzeri yerlerde) kullanılan VRAM 5300 - 5500 MB aralığında iken GPU 110 - 115 watt civarı güç çekiyor, GPU kullanımı %80 - 100 arası, GPU frekans 1950 MHz'e kadar çıkıyor sıcaklık 78 derece civarı iken FPS 58 - 76 aralığında (laptop soğutucu var thermal throttling ekarte halde yani) giderken; zart diye (ki genelde NPC'lerin sayısı ya da hareketlilikleri arttığında) GPU kullanım birden %100, VRAM yine 5500 MB civarı GPU frekansı yine 1900 - 1950 (?) MHz civarı, GPU sıcaklığı 60 -65 derece, ama gelin görün ki güç kullanımı yarıya (55 -60 watt taş çatlasın) düşüyor; FPS 7 - 10? Bu abukluğu sadece Stalker 2 de görüyorum. Oyunu baştan açınca düzeliyor gibi. 10 dakika sonra yine aynı hikaye oluyor. Gsc'ye yazdım adamlar optimizasyon için uğraşıyoruz çok üzgünüz filan falan diyorlar. Tamam RTX 3060 laptoptan RTX 4070 Ti'ya da 4080 akıcılığında oyun performansı beklemiyorum ama bu garip FPS droplar sinirime dokunuyor artık. (çözünürlük düşürmeyi (1080P'den 1600x900'a) denedim GPU kullanımı benzer yerlerde %55 iken birden yine %100'e zıplayıp takılıyor FPS %10 civarı ve oyun yine düdük oluyor - bu sefer CPU'ya mı yükleniyorum sanırım). NVIDIA panelden FPS kıstım (30 -60) yine drop yedim, vertical Sync oyundan kapalı, NVIDIA'dan açık, FPS sınırlamadan oynuyorum. İşin kötüsü düşe kalka oyunun yarısına kadar da geldim, çabam hiç olacak diye oyunu bırakmak ta istemiyorum. Farklı Tweak'ler indirdim onlardan da farklı bir sonuç alamadım.
Düşüncelerinizi önerilerinizi alabilir miyim? Teşekkürler...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı