İlk orjinal çıkarılan oyunlar da hep bir bağ vardı ama farklı zaman aralıklarında idi.
İlk oyunda 5 farklı son vardı mesela o yüzden son çıkan oyundaki "Strelok yaşıyor!" gibi anlam verememe gibi şeyler oluyordu.
Her oynayışımda ise farklı farklı olaylar yaşıyordum, hâlâ da oynamaktayım. Daha bu yıl orjinal sürümü aldım (CD'si vardı önceden Clear Sky'ın) ama online oyunlar oynadığımdan arkadaşlarımla S.T.A.L.K.E.R pek oynayamadım ama Sığınak Sakini veya Life is Boris gibi S.T.A.L.K.E.R videoları çeken kanalları hâlâ takip etmekteyim ve S.T.A.L.K.E.R videolarını izlemekteyim. Oyun ise günümüze göre eski motoru yani X-Ray Engine ve crashları bizi hep deli ediyordu. Anomaliye atlar ve crashlarla boğuşurdum. 2007 de çıktığı halde ben de eski korsan ve buglu bir sürüm vardı.
Hatta ilk yama çıktığında ise (SoC için) monitörüm 1280x1024 idi. Yama sadece FullHD çözünürlüğü destekliyordu, diğer oyunları çıktığında ise ilk rusça idi mesela "Call Of Pripyat" .Sonra sızdırılmış mı olduğunu bilemem ama sanırım 2014 yılıydı Lost Alpha buglu ve oynanmaz halde idi. (Sonrasında tam hatırlayamamaktayım ama sızdırıldı zaten ve bundan para kazanma amacımız kalmadı tarzı bir yazı okumuştum sanırım dezoware tarafından ve günümüzde ise ücretsiz bu oyun)
Yani bir sürü şey yaşadım ve bu zamana geldim.
Oyunun açıkca fanı bile olabilirim belki. Eğer bana yeriniz varsa yardımcı olmak isterim. Bunu çevirdikten sonra "S.T.A.L.K.E.R Call Of Chernobly" modunu çevirmeyi düşünürmüsünüz ?
Orjinal Oyunları Oynamak İsterseniz
S.T.A.L.K.E.R
S.T.A.L.K.E.R Bundle on Steam
Oyunlar ücretsiz.
S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha MODDB
S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha 1.4005 Director's Cut Torrent
(Nickimi S.T.A.L.K.E.R oyunu yüzünden de koydum açıkcası çünkü Stalker-Reborn yani iz sürücüsünün doğuşu gibi anlama gelmesinden bir de S.T.A.L.K.E.R Reborn modu yüzünden
)