S.T.A.L.K.E.R Lost Alpha Türkçe yama geliyor!

189913

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar çevirisine başlandı şu an gizliden çevirsini yürütüyoruz. Eğer yeterli ilgi olursa Türkçe yamaya kesinlikle çıkacaktır.

Oyun tamamen yenilenmiş ve günümüz grafiklerine ayarlanmıştır. Harita yenilenmiş yeni şeyler oyuna eklenmiştir. Yani oyun shadow of chernobly günümüz grafiklerine ve özelliklerine ayarlanmış bir hayran yapımı moddur. Aslında mod da sayılmaz çünkü moddb'den indirip sadece temiz kurulum yapıyorsunuz oyunu tekrardan yüklemeye gerek yok yani :)

Korsan'da değildir zaten 2007 oyunu yeni grafiklere ayarlanmış üstelik hayran yapımı mod ücretli olamaz değil mi? Tamamen ücretsizdir. Stalker hayranıysanız zaten oynamışsınızdır. :)
Lost alpha nedir?
"Alıntı"

S.T.A.L.K.E.R.'ın yenilenme projesi Lost Alpha çıktı.

Oyun ilk kez 2002'de gösterilmiş ama 2007 yılında çıktığında, her ne kadar hâlâ çok güzel bir oyun olsa da, ilk gösterilen halindeki görselliği sunamamıştı. Ayrıca bazı bölümler de zaman içerisinde oyundan çıkarılmıştı.

Dezoware isimli mod yapımcısı bir grup oyunun görselliğini daha iyi hale getirme ve uçan bölümleri oyuna yeniden kazandırma amacıyla 2008'den beri çalışıyordu. Bu çalışmanın ürünü olan Lost Alpha nihayet oyuncularla buluştu.

Moddb sayfası: S.T.A.L.K.E.R. Lost Alpha Released news

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk orjinal çıkarılan oyunlar da hep bir bağ vardı ama farklı zaman aralıklarında idi.
İlk oyunda 5 farklı son vardı mesela o yüzden son çıkan oyundaki "Strelok yaşıyor!" gibi anlam verememe gibi şeyler oluyordu.
Her oynayışımda ise farklı farklı olaylar yaşıyordum, hâlâ da oynamaktayım. Daha bu yıl orjinal sürümü aldım (CD'si vardı önceden Clear Sky'ın) ama online oyunlar oynadığımdan arkadaşlarımla S.T.A.L.K.E.R pek oynayamadım ama Sığınak Sakini veya Life is Boris gibi S.T.A.L.K.E.R videoları çeken kanalları hâlâ takip etmekteyim ve S.T.A.L.K.E.R videolarını izlemekteyim. Oyun ise günümüze göre eski motoru yani X-Ray Engine ve crashları bizi hep deli ediyordu. Anomaliye atlar ve crashlarla boğuşurdum. 2007 de çıktığı halde ben de eski korsan ve buglu bir sürüm vardı.
Hatta ilk yama çıktığında ise (SoC için) monitörüm 1280x1024 idi. Yama sadece FullHD çözünürlüğü destekliyordu, diğer oyunları çıktığında ise ilk rusça idi mesela "Call Of Pripyat" .Sonra sızdırılmış mı olduğunu bilemem ama sanırım 2014 yılıydı Lost Alpha buglu ve oynanmaz halde idi. (Sonrasında tam hatırlayamamaktayım ama sızdırıldı zaten ve bundan para kazanma amacımız kalmadı tarzı bir yazı okumuştum sanırım dezoware tarafından ve günümüzde ise ücretsiz bu oyun)
Yani bir sürü şey yaşadım ve bu zamana geldim.
Oyunun açıkca fanı bile olabilirim belki. Eğer bana yeriniz varsa yardımcı olmak isterim. Bunu çevirdikten sonra "S.T.A.L.K.E.R Call Of Chernobly" modunu çevirmeyi düşünürmüsünüz ?

Orjinal Oyunları Oynamak İsterseniz

S.T.A.L.K.E.R

S.T.A.L.K.E.R Bundle on Steam
Yılbaşında steam de 17TL'ye düşmüştü. Online olarakta hâlâ sunucular ayakta online kısmında TDM çok zevkli. Öldürdükçe profesyonel iz sürücü oluyorsunuz suitler, silahlar yani her şey açılıyor haritalar yani her şey güzel.

Oyunlar ücretsiz.
S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha MODDB

S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha 1.4005 Director's Cut Torrent

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

(Nickimi S.T.A.L.K.E.R oyunu yüzünden de koydum açıkcası çünkü Stalker-Reborn yani iz sürücüsünün doğuşu gibi anlama gelmesinden bir de S.T.A.L.K.E.R Reborn modu yüzünden :D)

Dosya Ekleri

• 2J8bdO.jpg
    2J8bdO.jpg
    413,7 KB · Görüntüleme: 152
Son düzenleme:
İlk orjinal çıkarılan oyunlar da hep bir bağ vardı ama farklı zaman aralıklarında idi.
İlk oyunda 5 farklı son vardı mesela o yüzden son çıkan oyundaki "Strelok yaşıyor!" gibi anlam verememe gibi şeyler oluyordu.
Her oynayışımda ise farklı farklı olaylar yaşıyordum, hâlâ da oynamaktayım. Daha bu yıl orjinal sürümü aldım (CD'si vardı önceden Clear Sky'ın) ama online oyunlar oynadığımdan arkadaşlarımla S.T.A.L.K.E.R pek oynayamadım ama Sığınak Sakini veya Life is Boris gibi S.T.A.L.K.E.R videoları çeken kanalları hâlâ takip etmekteyim ve S.T.A.L.K.E.R videolarını izlemekteyim. Oyun ise günümüze göre eski motoru yani X-Ray Engine ve crashları bizi hep deli ediyordu. Anomaliye atlar ve crashlarla boğuşurdum. 2007 de çıktığı halde ben de eski korsan ve buglu bir sürüm vardı.
Hatta ilk yama çıktığında ise (SoC için) monitörüm 1280x1024 idi. Yama sadece FullHD çözünürlüğü destekliyordu, diğer oyunları çıktığında ise ilk rusça idi mesela "Call Of Pripyat" .Sonra sızdırılmış mı olduğunu bilemem ama sanırım 2014 yılıydı Lost Alpha buglu ve oynanmaz halde idi. (Sonrasında tam hatırlayamamaktayım ama sızdırıldı zaten ve bundan para kazanma amacımız kalmadı tarzı bir yazı okumuştum sanırım dezoware tarafından ve günümüzde ise ücretsiz bu oyun)
Yani bir sürü şey yaşadım ve bu zamana geldim.
Oyunun açıkca fanı bile olabilirim belki. Eğer bana yeriniz varsa yardımcı olmak isterim. Bunu çevirdikten sonra "S.T.A.L.K.E.R Call Of Chernobly" modunu çevirmeyi düşünürmüsünüz ?

Orjinal Oyunları Oynamak İsterseniz

S.T.A.L.K.E.R

S.T.A.L.K.E.R Bundle on Steam

Oyunlar ücretsiz.
S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha MODDB

S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha 1.4005 Director's Cut Torrent

(Nickimi S.T.A.L.K.E.R oyunu yüzünden de koydum açıkcası çünkü Stalker-Reborn yani iz sürücüsünün doğuşu gibi anlama gelmesinden bir de S.T.A.L.K.E.R Reborn modu yüzünden :D)
Katılmak istiyorsan tabi olur. Ben Türkçe yama ekip yöneticisi ile konuşayım onaylarsa gelirsin yardım edersin. :)
Good hunting Stalker!

Son düzenleme:
Lise düzeyi ingilizcem var malesef, yani B2 oluyor. Bu arada
Sidorovich'in sözü şöyle idi. "Good hunting, Stalker!" size de aynısı.
Sakın haydutlara yanaşmayınız. "Cheeki Breeki İv Damke!" derler yoksa :)
Ben MeraklıGenç hesabım banlanmış da yedek hesaptan girdim.
Facebook linkini vereyim arkadaş seni test etsin eğer yeterli düzeyde İngilizcen varsa tamamdır bu iş.
Doğukan Yılmaz

İsteği göndermiş bulunmaktayım. Sizin veya grubunuzun ne zaman müsaitse test için ben o zaman hazırım.

Bu arada linux kullanmaktayım ama masaüstümde windows var. Dil dosyalarını nasıl açıp, düzenliyorsunuz ?

İsteği göndermiş bulunmaktayım. Sizin veya grubunuzun ne zaman müsaitse test için ben o zaman hazırım.

Bu arada linux kullanmaktayım ama masaüstümde windows var. Dil dosyalarını nasıl açıp, düzenliyorsunuz ?
Dil dosyalarını açmanda sıkıntı olmaz. Çünkü bu şaheser stalker'in yapımcıları bu oyunun dil dosyalarını açıkta tutmuş ve kolay erişilebilir yapmış. Notepad'la rahatlıkla açabilirsiniz. Onun haricinde arkadaş size yardımcı olur.
bu arada akşam 8 gibi mesaj at arkadaşa seni denesin. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı