Merhaba. Öncelikle iPad Pro'yu elemenizi tavsiye ederim, o kadar vermeye gerek yok.
Manga/webtoon camiasında ana uygulama olan Clip Studio Paint her iki platformda da neredeyse aynı performans ve özelliklerle çalışıyor, beta olsa da Photoshop Android'de de var, bunların yanında Çinli'lerin yaptığı onlarca uygulama var ki eskiden Procreate çakması bir uygulama Play Store'da vardı ama geliştirilmesi durdu galiba. Bu arada Android'de korsan kullanma şansınız de var, Clip Studio Paint Pro öğrenci indirimiyle ilk yıl 21 küsür dolar ki sonrasında $36.
Yani uygulama konusunda eskisi kadar sıkıntı yaşamazsınız bence ama asıl soru, kalem desteği ne seviyede? Mesela iPadOS'da kalemle ekranın altında çizim yaparken sorun yaşamazsınız ama Huawei'de çizim yapmaya kalkarsanız uygulamayı değiştirir; Apple alt çubuğu kalemle erişilmez yapmış bu yüzden de gezintide kalem kullanmak saçmayken çizimde mantıklı, Huawei'de tam tersi. Samsung'da bu durum ne, buna da bakmanızı tavsiye ederim.
Bu durumda iPad Air veya S10+ arasında kalem desteği/özellikleri ve depolamaya bakmak kalıyor. İstediğiniz şeyleri sorarsanız iPad ve Procreate için cevaplayabilirim.