S10+ vs iPad Air vs iPad Pro

Yer
Selim
Daha fazla  
Meslek
Selim
Arkadaşlar sizce hangisi?

Ana amacım çizim yapmak olacak, bu sene üniversiteye gidince derslerde yardımcı olarak da kullanabilirim.

Samsung Tab S10+ ekran olarak vs Air M3'ten daha iyi geldi gözüme tek sorun uygulama desteği olarak(örnek Procreate kalitesinde uygulama Androind'de yok) S10+ geride kalıyor.
S10+ 256 GB 29400 TL yanında kalemi geliyor.
iPad Air M3 11 inç 128 GB 26400 TL ve ek olarak pencil Pro almam lazım.
iPad Pro M4 11 inç 256 GB 46000 TL ve ek olarak pencil Pro almam lazım.

Bunlardan hangisi sizce mantıklı tercih olur? Samsung Apple kadar çizimde iş görecekse onu almayı düşünüyorum, webtoon çizimi için kullanacağım.

Hocam bütçenizi çok zorlamadan M3 Air alın diyeceğim. Üst düzey bir profesyonellik arıyorsanız Pro modellerine bakabilirsiniz. S10+ da iyi içinden kalemi çıkıyor ek masraftan kurtarıyor sizi.

Hocam bütçenizi çok zorlamadan M3 Air alın diyeceğim. Üst düzey bir profesyonellik arıyorsanız Pro modellerine bakabilirsiniz. S10+ da iyi içinden kalemi çıkıyor ek masraftan kurtarıyor sizi.

M3 Air yanına kalemini falan ekleyince S10+'dan biraz daha pahalı kalıyor, çizimde o kadar fark sağlıyor mu? Ekran olarak S10+ daha iyiymiş o yüzden ilgili çekti.

Pro'ya biraz daha param olsam direkt alacağım da eksiğim kalıyor o yüzden emin olamıyorum bir türlü.

Hocam S10+ bence premium yaratıyor Pro tarzında şahsen.

Geçen yıllarda Apple eğitim indirimi kapsamında öğrencilere pencil Pro'yu bedava veriyordu bu seneki tarihlerine bakmak lazım.

6 taksitle alacağım ve Apple'ın sitesinde 3 taksitle satıldığı için pek beni ilgilendirmiyor gibi o durum.

S10 Ultra almaya karar verdim gibi, aklım çok fazla iPad Pro 11 inç modeline gidiyor fakat hem bayağı daha fazla vermem gerecek hem de ekranı küçük, depolaması az gibi detaylar var. Bütçemin de tam ucunda denebilir S10 Ultra aklıma girdi o yüzden.

S10+ kullanıyorum, yoğun bir kullanımım yok ama merak ettiğiniz bir şeyler varsa cevaplamaya çalışayım.

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Yoğun kullanımda ısınma, kasma gibi problemler yaşadınız mı? Daha önceden iPad kullandın mı ikisini karşılaştırabilir misin?

Merhaba. Öncelikle iPad Pro'yu elemenizi tavsiye ederim, o kadar vermeye gerek yok.

Manga/webtoon camiasında ana uygulama olan Clip Studio Paint her iki platformda da neredeyse aynı performans ve özelliklerle çalışıyor, beta olsa da Photoshop Android'de de var, bunların yanında Çinli'lerin yaptığı onlarca uygulama var ki eskiden Procreate çakması bir uygulama Play Store'da vardı ama geliştirilmesi durdu galiba. Bu arada Android'de korsan kullanma şansınız de var, Clip Studio Paint Pro öğrenci indirimiyle ilk yıl 21 küsür dolar ki sonrasında $36.

Yani uygulama konusunda eskisi kadar sıkıntı yaşamazsınız bence ama asıl soru, kalem desteği ne seviyede? Mesela iPadOS'da kalemle ekranın altında çizim yaparken sorun yaşamazsınız ama Huawei'de çizim yapmaya kalkarsanız uygulamayı değiştirir; Apple alt çubuğu kalemle erişilmez yapmış bu yüzden de gezintide kalem kullanmak saçmayken çizimde mantıklı, Huawei'de tam tersi. Samsung'da bu durum ne, buna da bakmanızı tavsiye ederim.

Bu durumda iPad Air veya S10+ arasında kalem desteği/özellikleri ve depolamaya bakmak kalıyor. İstediğiniz şeyleri sorarsanız iPad ve Procreate için cevaplayabilirim.

Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Yoğun kullanımda ısınma, kasma gibi problemler yaşadınız mı? Daha önceden iPad kullandın mı ikisini karşılaştırabilir misin?
Maalesef daha önce iPad kullanmadım. Yoğun kullanım senaryosunu deneyimlemedim dediğim gibi. Basit çizim, video izleme, çizgi roman okuma amaçlı kullanıyorum. Bu işlerde takılma, donma vb yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…