Daha fazla
- Meslek
- Selim
Merhaba. Öncelikle iPad Pro'yu elemenizi tavsiye ederim, o kadar vermeye gerek yok.
Manga/webtoon camiasında ana uygulama olan clip Studio paint her iki platformda da neredeyse aynı performans ve özelliklerle çalışıyor, beta olsa da Photoshop Android'de de var, bunların yanında çinli'lerin yaptığı onlarca uygulama var ki eskiden Procreate çakması bir uygulama Play Store'da vardı ama geliştirilmesi durdu galiba. bu arada Android'de korsan kullanma şansınız de var, clip Studio paint Pro öğrenci indirimiyle ilk yıl 21 küsur dolar ki sonrasında $36.
Yani uygulama konusunda eskisi kadar sıkıntı yaşamazsınız bence ama asıl soru, kalem desteği ne seviyede? Mesela IPadOS'da kalemle ekranın altında çizim yaparken sorun yaşamazsınız ama Huawei'de çizim yapmaya kalkarsanız uygulamayı değiştirir; Apple alt çubuğu kalemle erişilmez yapmış bu yüzden de gezintide kalem kullanmak saçmayken çizimde mantıklı, Huawei'de tam tersi. Samsung'da bu durum ne, buna da bakmanızı tavsiye ederim.
Bu durumda iPad Air veya S10+ arasında kalem desteği/özellikleri ve depolamaya bakmak kalıyor. İstediğiniz şeyleri sorarsanız iPad ve Procreate için cevaplayabilirim.
Cevabınız için teşekkür ederim, korsan kullanacağımı pek sanmam dediğiniz ücret yıllıksa eğer o kadarını verebilirim problem olmaz sanırım.
Bu arada S10+ değil S10 Ultra'ya geçti fikrim bilgin olsun, hem daha büyük ekran hem de 512 GB depolaması var aralarında az fark olduğu için Ultra alacağım gibi. iPad bana çok cazip gelse de 11 inç'ten emin olamıyorum 13 inç halleri de çok pahalı. Ondan dolayı Samsung tercih edeceğim gibi.
Maalesef daha önce iPad kullanmadım. Yoğun kullanım senaryosunu deneyimlemedim dediğim gibi. Basit çizim, video izleme, çizgi roman okuma amaçlı kullanıyorum. Bu işlerde takılma, donma vb yaşamadım.
Tamamdır teşekkür ederim bende sanırsam S10 Ultra alacağım.
Arkadaşlar kullanım için kılıf almama, ya da klavyesini falan almama gerek var mı orijinalleri çok pahalı ve onları şu an alamam büyük ihtimal. Önerebileceğiniz yan sanayi hali var mı?
Bir de ben Samsung'u alacağım ama memnun kalmazsam iade edebileceğim bir yer arıyorum. Trendyol'dan MediaMarkt satıcısından mı almak yoksa Amazon'dan reyontek(gönderici Amazon) satıcısından mı almak mantıklı?