S20+ deneyimlerim

Herkese selamlar. Yaklaşık iki aydır Samsung Galaxy S20+ modelini kullanıyorum ve cihaz ile ilgili konuşabilecek kadar fikrim oluştu. Bu deneyimleri Technopat Sosyal üyeleri ile paylaşmak istiyorum. Cihazı yaklaşık 7 bin liraya Turkcell mağazasından uzun süre kullanmak amacıyla satın aldım. Deneyimlerimi paylaşacağım cihaz Exynos 990'lu olan ve ülkemizde satılan model. 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip.

1 - Kutu İçeriği
Kutu içeriği bir cihaz için önemli olabilecek hususlardan biridir. İçinden çıkacak olan aparatlar cihazı daha rahat kullanmamızı sağlıyor. Kutu içeriği şu şekilde:

1.png


Kutu içeriği.
- Cihazın kendisi.
- İki ucu da USB-C olan şarj/veri aktarım kablosu.
- 25 Watt şarj değerine sahip USB-C adaptör.
- USB-C çıkışına sahip AKG kulaklık.
- Farklı boyutlarda kulaklık uçları (Orta boyutlu olanı kulaklığın üstünde takılı olarak geliyor.).
- SIM kart tepsisi çıkarma iğnesi (Dokümanların bulunduğu küçük kutunun arkasında bulunuyor.).
- Dokümanlar (Hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti belgesi çıkıyor.).

Amiral gemisi bir telefona göre gayet kapsamlı bir kutu içeriğine sahip. Çinli üreticiler gibi kılıf gibi aksesuarlar çıkmasa da S21 gibi cihazların içerisinden sadece kablo çıkmasına kıyasla gayet iyi. Kutu içeriğini sevdim. Cihazın kendi üstünde fabrikasyon jelatin bulunuyor, resimde gördüğünüz kendim taktırdığım jelatin pek düzgün oturmadı. Cihazın üstündeki jelatini çıkarmanızı tavsiye etmiyorum.

2- Tasarım ve Hissiyat

2.jpg


Solda arka kısım, sağda ön kısım.

Cihazın tasarımı kişiden kişiye değişmekle beraber bence gayet güzel. Arka-alt kısımda Samsung logosu, arka-üst kısmında kamera adacığı bulunuyor. Kamera adacığında dört adet kamera bulunuyor. Bu kameraların üçü geniş açı, normal ve telefoto olmak üzere sıralanırken dördüncü kamera ise ToF (Time of Flight) olarak adlandırılan ve derinlik ölçebilen kamera birimi. Kamera adacığı yaklaşık bozuk para kalınlığında bir kalınlığa sahip ve masaya konulunca telefon çok fazla oynamıyor. Alt ve sağ köşelerden cihazı bastırırsanız masa üzerinde çok oynamıyor ancak kamera adacığının bulunduğu sol-üst köşeden bastırırsanız telefon hissedilir biçimde oynuyor. Ancak genel itibarıyla oynamadığını ve masada düzgün durduğunu söylemek mümkün.

Telefonun ön kısmının neredeyse tamamını ekran oluşturuyor. Sağ, sol ve üst köşelerde çerçeve bulunmazken alt köşede neredeyse hiç fark edilmeyecek bir çerçeve bulunmakta. Ancak ne Apple ne de Çinli üreticilerin telefonları kadar belirgin bir çerçeve değil. Üst-orta köşede çok küçük bir kamera deliği bulunmakta. O şeklinde çerçeve ile birleşik olmayan bir kamera deliği. Normal kullanımda, oyun oynarken ve video izlerken kesinlikle rahatsız etmiyor. Ahize kısmı telefonun üst kısmında alüminyum kasa ile camın birleştiği noktaya çok ince bir şekilde yerleştirilmiş ve fark edilmiyor.

Telefonun önü ve arkası cam, kasası ise alüminyum malzemeden üretilmiş. Hissiyat bakımından olumlu bildirim sağlıyor ve kaliteli cihaz hissini uyandırıyor. Hem önde hem de arkadaki camda çizilmelere karşı dayanıklılık sağlayan Corning Gorilla Glass 6 teknolojisi kullanılmış. Eğer kılıfsız kullanacaksanız hem ön hem de arka cam çok ciddi oranda parmak izi tutuyor. Eğer telefonunuzun görüntüsüne dikkat ediyorsanız belli aralıklarla kıyafetinize veya gözlük bezi gibi bir bezle silmeniz gerekecek. Bunun haricinde kılıf kullanmıyorsanız telefon elden kaymaya müsait. Elden kayma etkisi çok fazla olmasa da bir plastik veya tamamen metal telefon kadar sağlam değil. Bu yüzden kılıfsız kullanılacaksa daha dikkatli olmak gerekli.

Telefonun alt kısmında hoparlör, mikrofon ve USB-C girişi bulunmakta. USB-C girişi 3.2 standardında yani 5 Gbps(USB 3.0) hızları destekliyor. Çoğu telefonda hala USB 2.0 olduğunu düşünürsek çok iyi bir avantaj. Kulaklık ve şarj bağlantısı alttaki porttan yapılıyor. Alttaki hoparlörü elinizle kapatmıyorsunuz, oyun oynarken hiç elim hoparlörü kapatmadı. Üst kısımda ikinci hoparlör ve SIM kart tepsisi bulunuyor. Telefondaki ahize ikinci hoparlör olarak işlev görüyor ve telefonun stereo ses vermesini sağlıyor.

Bunun haricinde telefonun suya ve toza karşı IP68 dayanıklılığı da bulunmakta.

3- Ekran Kalitesi

Samsung Galaxy S20+, 6.7 inç boyutunda (kenarları yuvarlatılmış) 3200 X 1440 piksellik bir ekranla geliyor. Bu ekran 1080p çözünürlükte 120 Hz tazeleme hızı sunuyor. Bunun haricinde HDR desteğine ayrıca sRGB ve DCI-P3 renk uzaylarını 100% gösterebilme kabiliyetine de sahip. Ekran anlık olarak maksimum 1200 nite kadar parlaklık sunabiliyor. Ekranın üst kısmında kamera deliği bulunmakta ancak gayet küçük ve rahatsız etmiyor.

Telefonda doğal ve canlı olmak üzere iki renk modu bulunmakta, ayarlardan değiştirilebiliyor. Doğal modda renkler daha gerçekçi iken canlı modda renkler daha canlı olarak gösteriliyor. Telefon standart olarak canlı modda geliyor. Telefon doğal modda Delta-E 1.7 (çok iyi bir değer, ne kadar düşükse o kadar doğru renkler gösteriyor demektir.). Renk doğruluğu değerini verirken canlı modda ise Delta-E 3.4 civarında bir değer veriyor. Doğal modda renkler olması gerektiği gibi gözüküyor ancak çok iyi ancak görüntü canlı modda daha canlı ve güzel gözüküyor. Eğer grafiker vb. değilseniz yani profesyonel olarak resimle uğraşmıyorsanız canlı mod sizin için daha uygun olacaktır.*

Telefonun parlaklığı otomatik modda değilken maksimum 397 nit seviyelerine çıkıyor, bu seviyedeyken telefon gün ışığında çok rahat görülebiliyor. Otomatik moda alındığında parlaklık 797 nit seviyelerine kadar çıkıyor. HDR içeriklerde anlık olarak 1200 nit seviyelerine kadar çıkabiliyor. Telefonun gayet parlak ve keskin bir ekranı var, güneş altında çok rahatlıkla görülebiliyor.*

Ekran 120 Hz tazeleme oranı sunuyor ancak 720p ve 1080p çözünürlüklerinde destekleniyor. 120 Hz'de kullandığınızda görüntü çok daha akıcı oluyor, ayrıca oyunlarda çok ciddi anlamda avantaj sağlıyor. 1440p çözünürlüğe geçtiğiniz zaman en fazla 60 Hz tazeleme oranında kullanabiliyorsunuz. 1080p ve 1440p arasında dikkatli bakılmadığı sürece bir fark gözlemlenemiyor.

120 Hz kullanmak istiyorsanız 1080p çözünürlüğe geçirebilirsiniz. Çok sınırlı oyunda 120 Hz desteği bulunduğundan 120 Hz'in farkını yaşamakta zorluk çekiyorsunuz. Critical Ops ve PUBG Mobile(Config ile) denedim ve çok ciddi fark oluşuyor, oyun çok daha akıcı çalışıyor. Bir daha 120 Hz kullandıktan sonra 60 Hz'ye geçince telefon kasıyormuş gibi his oluşuyor.

Telefonun dokunmatik geribildirimi gayet iyi, hızlı tepki veriyor ve parmak üzerindeki sıvılardan etkilenmiyor. Bazı kişiler dokunma hassasiyetinde sorunlar olduğunu söylemişler ancak ben ne kullanırken ne de oyun oynarken böyle bir sorun hissetmedim.

Genel olarak toparlarsak telefonun ekranı her anlamda çok iyi ancak 120 Hz özelliğinin maksimum çözünürlükte çalışmamasını tek eksi olarak verebiliriz.

* Yıldız simgeli yazılardaki veriler GsmArena'nın kendi yaptığı ölçümlerden alınmıştır. Kendimde bunları test edebilecek cihaz olmadığı için verileri dışarıdan aldım.

4- Ses Kalitesi

Ses kalitesi öznel bir konu olduğu için sayılar vermek yerine kendi deneyimlerimi aktaracağım. Telefonun biri ahizede diğeri ise altta olmak üzere iki hoparlörü var ve telefon stereo çıkış sağlıyor. Ahizeyi ikinci hoparlör olarak kullanma fikri iPhone dahil olmak üzere birçok cihazda kullanılan bir yöntem.

Telefonun üzerindeki hoparlörlerin ses kalitesi çok iyi seviyede. En yüksek seviyeye aldığınızda dahi sesler net ve temiz. Telefonun ses seviyesi çok yüksek, dışarıda veya evde içerik tüketirken duyma konusunda hiçbir sorun yaşamıyorsunuz. YouTube'da içerik tükettiğim sürece hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca telefonda dahili Dolby Atmos desteği var, kulaklığa ihtiyaç olmadan hoparlörden de çalışabiliyor.

Telefonun kutusundan ucu USB-C olan AKG kulaklık çıkıyor. Kutudan ayrıca büyük ve küçük boy kulaklık uçları çıkıyor, kulağınıza uygun olanını seçip kullanabilirsiniz. Bu kulaklık kutudan çıkan bir kulaklığa göre çok iyi seviyede. Gayet temiz ses veriyor ve en yüksek seste dahi cızırtılar veya ses bozulmaları oluşmuyor. Tizler ve normal sesler konusunda çok iyi olan kulaklık basları çok iyi hissettiremiyor. Telefonun içindeki Dolby Atmos özelliği de kulaklıkla beraber kullanılabiliyor. Kulaklıkla müzik dinlerken en yüksek seste dahi dışarıya herhangi bir ses taşırmıyor, kulaklığın izolasyonunun gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. Kulaklığın USB-C ucundan sağ ve sol olmak üzere ayrıldığı kısmı örgü iplik ile yapılırken kulaklık ikiye ayrıldığı noktadan kulaklığın kulak kısmına geldiği yere kadar standart plastik kullanılmış. Ek bir not olarak kulaklığı eski telefonum olan Galaxy S8'de kullanabiliyorum.

Genel olarak toparlamak gerekirse telefonun hem kendi hem de kulaklığının ses kalitesinden çok memnun kaldım. Kutusundan çıkan kulaklık hem malzeme hem de kalite olarak ikinci bir kulaklığı aratmayacak cinsten.

5- Kamera Başarımı

Telefonda biri derinlik sensörü olmak üzere toplam dört adet kamera bulunmakta. Bu kameralar sırasıyla geniş açı, normal, telefoto ve TOF olarak sıralanabilir.

Telefonun ana kamerası 12 Megapiksel, 1/1.76" sensörlü ve F1.8 diyaframa, telefoto kamerası 64 Megapiksel 1/1.72" sensörlü ve F2.0 diyaframa, geniş açı kamerası ise 12 Megapikselik 1/2.55" inç sensöre, 120 derece görüş açısına ve F2.2 diyaframa sahip kamera paketine sahip. Telefoto ve ana kamera OIS desteğine ve PDAF (DSLR makinelerde kullanılan odaklama teknolojisi) desteğine sahip. Bunun yanı sıra ana kamerada Dual Pixel özelliği de bulunmakta. Ana kamera en iyi fotoğraf performansına sahip, geniş açı kamerası ikinci, telefoto kamerası ise üçüncü fotoğraf performansına sahip. Gündüz çekimleri yaparken aralarındaki fark belli olmuyor ancak gece çekimlerinde kalite farkı net bir şekilde belli oluyor. Kamera gece çekimlerinde ISO kirliliğini temizleme konusunda yetersiz. Kendi segmentindeki telefonlar daha iyi yapabiliyor.

Telefon 8k@24FPS(Pro modda 30 FPS çekilebiliyor), 4K@30/60FPS, 1080p@30/60/240FPS, 720p@960FPS, çözünürlüklerde video çekme yeteneğine sahip. Bunun yanı sıra hem ön kameradan hem de arka kameradan aynı anda video çekme, hızlı ve yavaşlatılmış videolar çekme gibi özellikleri de mevcut. HDR 10 ve RAW video çekim yeteneklerine sahip ancak her modda her özellik çalışmıyor. Süper stabilite modu var ancak sadece 1080p ve 30 FPS modda çalışıyor. Telefonun video çekme yeteneklerinin gayet iyi olduğunu söyleyebilirim ancak geceleri çok ciddi bir kalite kaygı gözlemleniyor.

Kamera 30 kata kadar yakınlaştırma yapabiliyor. 3 kata kadar hibrit yakınlaştırma(S20+'un kamerası optik yakınlaştırmaya sahip değil, 1.1 kat yakınlaştırma yapabiliyor ve bundan dolayı hibrit olarak yakınlaştırıyor.) 30 kata kadar ise normal yakınlaştırma yapabiliyor. 10 kata kadar yakınlaştırma yapıldığında yakınlaştırmadan dolayı oluşan kalite sorunları oluşmuyor. 10 kattan sonra ciddi anlamda yaklaştırıldığına dair kalite kayıpları belirgin oluyor. Telefonun kamera yazılımı ciddi anlamda düzeltme uygulayarak görüntüyü düzeltiyor ancak görüntünün doğallığı bozuluyor. 10 kat yakınlaştırmadan sonra kamera stabilizasyon özelliği devreye girip elin titremesini giderebiliyor ancak gece çekimlerinde ve bazı nesnelerde düzgün çalışmayabiliyor, sağ-sola doğru çekiyor. Yakınlaştırma yaparken kameralar arası geçişler belli oluyor, IPhone'daki kadar kusursuz geçişler söz konusu değil.

Telefonda 10 megapiksel, 1/3.24" sensörlü, F2.2 diyaframa sahip bir ön kamerası var. Bu kamera ana kamarada da bulunan Dual Pixel PDAF odaklama teknolojisine de sahip. 4K@30/60fps ve 1080p@30/60fps video kaydı yapabiliyor. Gündüz zamanları fotoğraf kalitesi iyi iken gece çekimlerinde fotoğraf kalitesi ciddi anlamda düşüyor. Kendi kamera yazılımında yüzü iyileştirme seçeneği mevcut. Yüzün doğallığını çok bozmadan sivilce, ince kıllar ve çilleri güzel bir biçimde temizleyebiliyor.

Genel olarak toparlamak gerekirse telefonun gündüz çekimlerinde kalitesi çok iyi ancak gece çekimlerinde segmentindeki diğer telefonlara göre çok daha fazla performans kaybediyor. Kamera geçişleri IPhone'daki kadar pürüzsüz değil. Telefonla çektiğim bazı video ve resimleri burada paylaşıyorum:

20210531_164855.jpg


20210604_155416.jpg


20210604_155417.jpg


20210604_155536.jpg


20210604_155539.jpg


20210604_155551.jpg


20210604_155609.jpg


20210604_155614.jpg


20210604_155623.jpg


20210604_155650.jpg


20210604_155701.jpg


20210604_155722.jpg


20210604_155739.jpg


20210604_155832.jpg


20210604_155835.jpg


20210604_155857.jpg


20210604_160005.jpg


20210604_160006(0).jpg


20210604_160119.jpg


20210604_160142.jpg


20210604_160203.jpg


20210604_160206.jpg


20210604_184402.jpg


20210604_184405.jpg


20210604_184418.jpg


20210604_184420.jpg


20210604_184437.jpg


20210604_184606.jpg


20210604_155531.jpg


20210604_155603.jpg


20210604_155627.jpg


20210604_155736.jpg


20210604_155850.jpg


20210604_160006.jpg


20210604_160205.jpg
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

6- Performans

Samsung Galaxy S20+ gücünü Exynos 990'dan alıyor, yurt dışı pazarında Snapdragon 865 ile satılıyor. Benim kullandığım modelde Exynos 990 işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB RAM bulunmakta. İlk başta sentetik testlerden başlayalım. Daha sonrasında kendi deneyimlerimi de paylaşacağım.
Not: Bütün testler throttling yapmaması adına telefonun altına soğuk bir tampon yerleştirilerek test edilmiştir. Telefonun ısınma nedenli performans kaybını konunun devamında daha detaylı açıklayacağım.

İlk önce Geekbench 5 testleri ile başlıyoruz. Geekbench'in CPU testinden tek çekirdek skoru olarak 897, çoklu çekirdek skorundan 2782 puan alıyor.

Screenshot_20210609-162717_Geekbench 5.jpg


Screenshot_20210609-162739_Geekbench 5.jpg


Screenshot_20210609-162746_Geekbench 5.jpg


Screenshot_20210609-162751_Geekbench 5.jpg


Screenshot_20210609-162757_Geekbench 5.jpg


Geekbench'in GPU'yu test eden compute testini OpenCL API'si ile test ettiğimizde 5308, Vulkan API'si ile test ettiğimizde 4431 puan alıyor.

Screenshot_20210609-163017_Geekbench 5.jpg


Screenshot_20210609-163323_Geekbench 5.jpg


3DMark'ın Wild Life testini yaptığımız zaman Vulkan API'si ile 4468 puan alıyor.

Screenshot_20210609-163923_3DMark.jpg


Screenshot_20210609-164002_3DMark.jpg


Screenshot_20210609-164013_3DMark.jpg


Screenshot_20210609-164016_3DMark.jpg


CPU'yu tam yük altında test eden CPU Throttling Test uygulaması ile 1 dakikalık çalıştırmada 100 thread ayarlı şekilde maksimim 246 GIPS, ortalama 225 GIPS, minimum 187 GIPS performans veriyor.

Screenshot_20210609-164140.jpg


Android için depolama testi olan Androbench uygulamasında sıralı okuma değeri olarak 1394 MB/saniye, sıralı yazma değeri olarak 649 MB/saniye olarak gözüküyor.

Screenshot_20210609-164414.jpg


Şimdi gerçek oyun testlerine geçelim.

Zorlaması için PUBG Mobile'ı 1080P'de test ettim. Telefonu zorlaması amacıyla Ultra HD + 90 FPS destekli özel Config dosyasıyla test ettim. Test sırasında gölgeler ve düzgünleştirme de açıktı. Alabileceğim en iyi ayarlara aldım. Telefon ilk on dakika boyunca oyunu 90 FPS ayarında çalıştırabiliyor. Telefon ısınma nedeniyle FPS 40'lara kadar düşebiliyor. Oyun keyfini baltalayabiliyor.

Asphalt 9'u 2K'da maksimum ayarlarda test ettim. 60 FPS kilidi olan oyunda telefon ısındıkça anlık FPS düşüşleri gözlemlenebiliyor. Onun haricinde 60 FPS'yi genel olarak tutturabiliyor.

120 Hz desteği olduğu için Critical Ops'u 1080P'de maksimum ayarlarda test ettim. İlk başlarda 120 Hz'yi koruyabilse de telefon ısındıkça 80 FPS seviyelerine kadar düştü.

Telefon ilk başta çok yüksek performans gösteriyor ancak ısındıkça(45 C'yi aştıktan sonra) throttling yapıyor ve performans bazı noktalarda 50%'ye kadar düşebiliyor. 3DMark testinde 3-4 döngüden sonra 4400 puanlardan 2200 puan seviyelerine kadar düşüyor. Amiral gemisi bir telefon için çok kötü bir değer. Telefonun Snapdragon'lu sürümünde bu performans düşüşü en kötü ihtimalde bile 15%'in üzerine çıkmıyor. Telefonun throttling özelliğini sağlayan program olan "Game optimizing service" özelliğini programla devre dışı bırakınca throttling kapanıyor, performans düşmüyor ancak telefon 52 derece gibi korkunç sıcaklıklara ulaşabiliyor. Technopat'ın S20 Ultra incelemesinde PUBG Mobile akıcı ayarlarda test edildiği için ve uzun süre test edilmediği için bu performans düşüşü o incelemede gözlemlenmiyor. Aynı işlemci tüm S20 serisinde bulunduğu için sonuç aynı.

Genel olarak toparlamak gerekirse telefonun performansı çok yüksek ancak yoğun kullanımda performansta ciddi düşüşler gözlemlenebiliyor. Günlük kullanımda bu performans düşüşü kullanımı olumsuz etkilemiyor ancak oyunlarda fark edilir düşüşler gözlemlenebiliyor.

7- Pil Performansı

S20+'ı günlük olarak 2K ve 60 Hz çözünürlükte kullanıyorum ve pil performansından bahsetmek istiyorum. Telefonu sürekli 3G mobil veri kullanarak ve 50% parlaklıkla kullanıyorum.

Buradaki değerler telefonu hiç bIrakmadan pil bitene kadar kullanırsanız erişeceğiniz değerlerdir:

- Video İzlerken: 10 saat(Dolby Atmos açıksa 9 saate düşüyor.)
- Oyun Oynarken: Oynadığınız oyuna göre değişmekle beraber 4-6 saat arası.
- Tarayıcı - Sosyal Medya Kullanırken: Yaptığınız işleme göre 7-9 saat arası.
- Video kaydetme: 3 saat civarı.

Karma olarak günde 5-7 saat ekran açık süresi alıyorsunuz. Ortalama kullanımda bir günü çıkarır ancak yoğun kullanımda akşamı zor bulabilirsiniz. Exynos 990'un verimliliğinin düşük olması sebebiyle pil tüketimi normal bir telefona göre fazla. Bunun yanı sıra boştayken normal bir telefona göre daha fazla pil tüketiyor.

Telefonun içinden çıkan 25 Watt'lık şarj aleti ve şarj kablosu ile 1 saat 10 dakika sürede telefon tamamen dolabiliyor.

8- Diğer Detaylar

Telefonun genelinden bahsettim, şimdi son detaylara girelim.

Telefonda ekran içinde parmak izi ve yüz tarama olarak iki biyometrik güvenlik seçeneği var. Parmak izi tarayıcısı diğer telefonlar kadar hızlı çalışmıyor, yeri dolayısıyla basması/yerini bulması biraz zor. Hafifçe bastırdığınızda okumayabiliyor, eliniz terliyse herhangi bir sorun çıkmıyor. Üzerinde ekran koruyucu olması performansı etkilemiyor. Yüz tarama özelliği gündüzleri güzel çalışsa da akşamları yüzünüzü algılayamıyor.

Telefon normal kullanımda normal bir telefona göre daha sıcak çalışıyor. Oyundaki kadar ısınmıyor ancak ılık diyebileceğimiz sıcaklığın biraz daha altında bir ısı hissediyorsunuz. Başkasının eline dokunduğunuzda hissedeceğiniz sıcaklığı hissediyorsunuz. Oyun oynarken 45 derecenin üstüne çıkmıyor, hissedilir bir sıcaklık ancak el yakacak veya abartılacak kadar bir sıcaklık değil.

Telefonun 3G hız testini yaptığımda(Türk Telekom) 20 Mbps, 4G testini yaptığımda(Turkcell) 120 Mbps'ye varan hızlar görebiliyorum. Şebeke kalitesinin yüksek olduğu ve büyük şehirde test ettim. Çekim kalitesi engellerden biraz fazla etkileniyor gibi geldi. Normal kullanımda çok fazla sorun yaşamadım. Gayet dengeli bir mobil veri performansına sahip. GPS uydularından konum bulurken gayet hassas bir şekilde doğru konum bulduğunu düşünüyorum. Telefonda Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.0 var ancak 5G yok, yurt dışında satılan ayrıca 5G olan modellerini alırsanız kullanabilirsiniz ancak ülkemizde henüz bir 5G altyapısı yok. Bunun yanı sıra çoğu telefonda olmayan 5 GHz bandında(diğer telefonlarda 2.4 GHz) hotspot yapabilme özelliği var.

Telefonun kulağa dayayınca ekranın kapanmasını sağlayan sensörü ekran altına gömülmüş. Arama yaparken sensör aktif olduğu zaman kameranın biraz altında kalan bir noktada ekranda bir piksel bozukmuş gözüktüğünden ekran bozulmuş gibi gözüküyor ancak o yakınlık sensörü. İlk kez karşılaşıldığında cihaz sıkıntılı gibi gözükebilir ancak cihazda hiçbir sorun yok, çalışma şekli öyle. Normal kullanımda çalışmadığı için gözükmüyor.

Telefon kutusundan Android 10 ile çıkıyor ve Android 11'e güncellenebiliyor. Telefon her ay güvenlik güncellemesi alıyor. S20 ailesi 3 sene boyunca büyük güncellemeleri(Android 13'e kadar) alacak ve 4 yıl boyunca da güvenlik güncellemeleri almaya devam edecek.

9- Genel Görüş ve Son Sözler

Telefon genel olarak uzun yıllar kullanılabilecek, her alanda çok iyi olan bir telefon. Performans ve pil konularında biraz üzse de gayet alınabilecek bir telefon. Eğer telefonda oyun sizin için çok önemli değilse ve uzun yıllar kullanabileceğiniz bir telefon arıyorsanız S20+ çok iyi bir telefon. Bu incelemenin yazıldığı zamanda(9 Haziran 2021) bu telefon 7 bin lira civarlarına bulunabiliyor. İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım iyi bir inceleme oluşturabilmiş ve akıldaki soru işaretlerini giderebilmişimdir. Aklımdaki soru işaretlerini cevapladığı için @BERWAR'a da çok teşekkür ederim. Ayrıca sorularınız varsa sorabilirsiniz. İyi günler dilerim.
 
Son düzenleme:
Güle güle kullanın. Lakin Samsung bu Exynos'dan bir vazgeçemedi.
Genelleme yapmak doğru değil. Her Exynos modeli kötü değil. S5 modellerinden beri kullanılan amiral gemisi Exynos modellerinin hiçbiri sorunlu ve kötü işlemciler değildi. Sadece ve sadece Exynos 990 bu konuda kötü bir ün saldı. S21 serisindeki Exynos 2100 ile tekrar iyi bir işlemci çıkardı.

@Cruslan Rica ederim. Sıkıntısız şekilde kullanman dileğiyle.

Ayrıca CPU Throttling testi ile ilgili bir şey de söyleyeyim. Bu test CPU da throttling testini ölçmek için var bildiğin gibi, en az 5 dakika sürmeli. 15 dakika ben genelde test ederim. Bu testin şöyle bir hatası var, ölçtün diyelim telefonda herhangi bir throotle sorunu bulmadı, ancak telefonu biraz zorla, telefon biraz sıcak olduğunda, bu defa aynı uygulama ile test yaptığında bu defa uygulama ilk test ettiğin sonuçları vermiyor, sonuçlar değişiklik gösteriyor. Senin attığın ekran görüntüsünde de 1 dakikalık bir görüntü, en az 5 sakika test etmelisin ki sonuçları söylesin.
 
Genelleme yapmak doğru değil. Her Exynos modeli kötü değil. S5 modellerinden beri kullanılan amiral gemisi Exynos modellerinin hiçbiri sorunlu ve kötü işlemciler değildi. Sadece ve sadece Exynos 990 bu konuda kötü bir ün saldı. S21 serisindeki Exynos 2100 ile tekrar iyi bir işlemci çıkardı.

@Cruslan Rica ederim. Sıkıntısız şekilde kullanman dileğiyle.

Ayrıca CPU Throttling testi ile ilgili bir şey de söyleyeyim. Bu test CPU da throttling testini ölçmek için var bildiğin gibi, en az 5 dakika sürmeli. 15 dakika ben genelde test ederim. Bu testin şöyle bir hatası var, ölçtün diyelim telefonda herhangi bir throotle sorunu bulmadı, ancak telefonu biraz zorla, telefon biraz sıcak olduğunda, bu defa aynı uygulama ile test yaptığında bu defa uygulama ilk test ettiğin sonuçları vermiyor, sonuçlar değişiklik gösteriyor. Senin attığın ekran görüntüsünde de 1 dakikalık bir görüntü, en az 5 sakika test etmelisin ki sonuçları söylesin.
Genel fikir versin diye koydum. Zaten bütün testleri telefonu soğutarak yaptım. Alt kısımda da zaten bahsettim performans kaybını.
 
@BERWAR, oyun ve benchmarklarda performans kaybı 50% oranına kadar çıkabiliyor. Bazı yollarla ısıyı kontrol edip performansı koruyan bir yöntem buldum ancak herkese uygun bir çözüm değil. Bazı kişiler Xiaomi'nin telefona takılan fanından almış, bayağı etkiliymiş diyorlar.
Screenshot_20210609-215513.jpg
 

Geri
Yukarı