S20 FE fiyatında rakipsiz telefondur.11000 civarında telefon arıyorum S20 FE aklıma oldukça yattı, özellikleri kendi fiyatındaki yeni telefonları göre çok daha iyi fakat biraz eski olduğu için aklıma takıldı. A34'e de baktım fakat S20 FE çok daha iyi. Kamera ve akıcılık önemli benim için. Önerileriniz var mıdır?
Neden hocam?Ben olsam S20FE yerine A34 veya A54 alırım.
Neden hocam?
Yazılım açısından geri olacak olması sizin için sorun olmazsa alınır.
Bu telefonun gözümde fiyat rakibi GT2'dir. Ben GT2'den yana kullanmıştım tercihimi ve memnunum.
Ben kullanıyorum kamerası çok güzel ve net çekiyor, tek sıkıntısı Android 14 almayacak olması. Ayrıca bu bütçede telefoto lense sahip başka hiçbir telefon yok.
Ben olsam S20FE yerine A34 veya A54 alırım.
Bütçe arttıramam maalesef. Şu anda a serisi kullanıyorum 1.5 yıl sonra kafayı yiyor o yüzden pek tercih etmek istemiyorum.2000 TL daha verilip A54 alınabilir bence. 3 yıllık telefon ne kadar iyi olursa olsun güncelleme almayı 3 yıl erken kesecek demektir.
Yazılım dert değil, zira bu cihaz şu an en güncel Android sürümüne sahip ve Android güncellemesi almasa dahil en az 5 yıl uygulamalara olan desteği devam edecek yani siz bir uygulamanın desteğinin kesildiğini görmeyeceksiniz. Ben 3 kişiye aldırdıktan sonra kendimede aldım önce artıları ile başlayım.
Ön kamera pudra efektini çok sevse de arka kamera fiyat segmentindeki A34 gibi cihazlardan çok daha iyi, keza video stabilizasyonu konusunda Honor 70 Honor 90 gibi modellerinde gayet önünde. Hoparlörleri yeterince tatminkar, kablosuz kulaklıklar ile bağlantı sorunu yaşatmıyor ve güzel müzik çalıyor. Elinize aldığınızda S21 FE ile kıyasla daha premium bir malzeme hissini veriyor.
Gelelim eksilere, ekran parlaklığı güneş altında yetersiz. Samsung Galaxy Note 7 faciasından sonra şarj işine öyle bir el atmışki aşırı sıcaklarda cihaz 5 saatte dolmayacak kadar yavaş şarj olabiliyor. Kaldı ki cihaz normalde de 25W hızlı şarj aleti bile alsanız yine de 1 saatten daha uzun sürede şarj oluyor. Ayrıyeten sıcak yaz günlerinde Instagram'da dolaşırken ısınıyor ve ekran soğuyana kadar kendini 60Hz'e düşürüyor, Samsung Türkiye bana ısınma ve şarj sorununu Instagram ve Facebook'un sebep olduğunu söyledi ki daha önce GM9 Pro kullandım ancak böyle bir sorun yoktu. Yine telefon Exynos modelindeki ısınma sorunu baz alınarak yazılım ile frenletilmiş ve oyun oynamak isterseniz yazılımsal olarak thermal Throttle'a maruz kalıyor neyse ki ben sadece Clash of Clans oynuyor. Bu da bu cihazın rakip Snapdragon 865'li modellerin her zaman gerisinde bir oyun performansına sahip olmasına sebep oluyor.
Sonuca gelecek olursanız gün içinde telefonu şarj etme fırsatınız var ise A34 gibi benzer fiyatlı cihazlara göre bence çok daha makul bir alternatif, ancak benim gibi sabah 7'de şarjdan çekerim ve akşam 8-9'a kadar şarj etme imkanım yok diyorsanız asla alınmaz. Ben malzeme kalitesi ve tasarım takıntım sebebi ile A34 almadım ancak benim için A34 çok daha makul olurdu ve bence A34 işlemcisi neden ile şimdiye kadarki en uzun ömürlü a serisi cihazlar arasında. Güncelleme konusuda biraz karmaşık, Snapdragon modeller 780G kodlu ve kutudan normalde S20 fenin aksine Android 11 ile çıktığı için küçük bir ihtimalde olsa Android 14 ve One UI 6 belki Snapdragon modeller için gelebilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.