Model adı.
Galaxy S20 FE.
Model kodu.
SM-G780G
İlk lansman yazılımı.
R(Android 11)
Güncel işletim sistemi.
S(Android 12)
Gelecek işletim sistemi.
T(Android 13)
Güncelleme takvimi.
Güncelleme durumu.
Test aşamasında.
Planlanan güncelleme tarihi.
20 Kasım 2022 - 25 Aralık 2022.
25 Aralık'ta tekrar güncelleme gelip gelmediğine bakınız.
Video mu dedim ben? Atla hemen olaya devam böyle. S22 kullanan arkadaşım var ve OneUI 5 ile sorun yaşamadı. Genel olarak optimizasyona odaklanan bir güncellemeden ne gibi bir problem bekliyorsun acaba? A53 kullanıyorum 2-3 tane bug çıktı onun dışında cihaz akıcılaştı. Daha da saymamı ister misin?
Video mu dedim ben? Atla hemen olaya devam böyle. S22 kullanan arkadaşım var ve OneUI 5 ile sorun yaşamadı. Genel olarak optimizasyona odaklanan bir güncellemeden ne gibi bir problem bekliyorsun acaba? A53 kullanıyorum 2-3 tane bug çıktı onun dışında cihaz akıcılaştı. Daha da saymamı ister misin?
İsterim hocam mesela S21U kullanmış biri olarak 3GB boş ram kullanmasını neyle açıklarsın? Veya 5000 mahın 8 saat ekran süresi vermemesini sayar mısın? Yani tartışmaya gerek yok samsung sadece iphoneye rakip olabilmek için güncelleme veriyor kullanışlılığı yok.
SM-G780F yani Exynos işlemcili S20 FE'lere 74 Ülke/Servis sağlayıcıda Android 13 dağıtımı gerçekleşti. Fakat SM-G780G/Snapdragonlu S20 FE modeline hiçbir ülkede Andoid 13 dağıtımı gerçekleşmedi.
Android 12 dağıtımındaki gibi olacağını varsayarsak 1-2 hafta içerisinde SM-G780G'ye de Android 13 gelecektir. Çünkü Android 12'de de önce SM-G780F'e 15-16 gün sonra da SM-G780G'ye güncelleme vermişlerdi.