S20 FE uçak modunda Wi-Fi araması açılamıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Mobil şebekeyi komple kapatıp Wi-Fi üzerinden çağrı yapmak istiyorum ama uçak moduna aldığımda Wi-Fi araması özelliği açılsa bile çağrı yapmaya kalktığımda uçak modunu kapatın hatası veriyor.

Wi-Fi araması çalışıyor. Şebekenin çekmediği yerlerde Wi-Fi üzerinden çağrı yapabiliyorum ama uçak moduna almamam gerekiyor. Bu da cihaz sürekli şebeke aradığı için pili aşırı tüketiyor. Uçak moduna alıp sadece Wi-Fi araması üzerinden cihazı çalıştırmanın bir yolu var mı?

Yurt dışına gidenler nasıl yapıyor? Videolarda hep uçak moduna alıp Wi-Fi çağrısını açın diyorlar ama böyle yapınca çağrı yapamıyorum. Uçak modunu kapatın hatası veriyor.

Açılmaması normal. Uçak modunda Wi-Fi deaktif kaldığı için, Wi-Fi araması açamazsınız.
Benim hatammış. Uçak modunu açınca WiFi kapanıyor ama tekrar açabiliyoruz. Böylece operatöre bağlanmadan Wifi kullanabiliyoruz. Böyle yapınca Wifi araması da çalışıyor. Arama yapıp kabul edebiliyorum.

Mobil şebekeyi komple kapatıp Wi-Fi üzerinden çağrı yapmak istiyorum ama uçak moduna aldığımda Wi-Fi araması özelliği açılsa bile çağrı yapmaya kalktığımda uçak modunu kapatın hatası veriyor.

Wi-Fi araması çalışıyor. Şebekenin çekmediği yerlerde Wi-Fi üzerinden çağrı yapabiliyorum ama uçak moduna almamam gerekiyor. Bu da cihaz sürekli şebeke aradığı için pili aşırı tüketiyor. Uçak moduna alıp sadece Wi-Fi araması üzerinden cihazı çalıştırmanın bir yolu var mı?

Yurt dışına gidenler nasıl yapıyor? Videolarda hep uçak moduna alıp Wi-Fi çağrısını açın diyorlar ama böyle yapınca çağrı yapamıyorum. Uçak modunu kapatın hatası veriyor.
Normal. Uçak moduna aldığınızda Wi-Fi’niz aktif olmadığı için kullanamazsınız.

Normal. Uçak moduna aldığınızda Wi-Fi'niz aktif olmadığı için kullanamazsınız.

Uçak modunda Wi-Fi açıp kullanabiliyorum. Şebekenin tam çekmeyen yerde olduğum için sürekli bu şekilde kullanıyorum. Yoksa sürekli şebeke aradığı için çok pil yiyor.

Uçak moduna alınca Wi-Fi otomatik kapanıyor ama tekrar açmaya çalınca da açılıyor. Böylece şebeke bağlantısı kapatmış ama Wi-Fi açık şekilde kullanabiliyoruz. Benim hatam uçak moduna aldıktan sonra Wi-Fi araması açıp normal Wi-Fi'yi açmamak olmuş. Onu da yapınca düzeldi. Şu an doğrudan şebeke bağlantısı olmadan Wi-Fi üzerinden normal telefon numaralarını arayııp çağrı kabul edebiliyorum ama SMS çalışmıyor :(

Uçak modunda Wi-Fi açılabiliyor yani bu kesin bilgi, bazı cihazlarda olmuyor mu diyeceğim ama 5 yıl önce aldığım Xiaomi cihazda bile bu oluyordu.

@roser137 onu nasıl yapıyorsunuz, yani Wi-Fi aramasından bahsediyorum.

Ayarlardan Wi-Fi aramasını açmak yeterli. Samsung'ta önceliklendirme de var, Wi-Fi varsa Wi-Fi üzerinden ara şeklinde ayarlayabiliyoruz. Ya da uçak modunu açıp Wi-Fi'yi de açtıktan sonra Wi-Fi araması açıksa doğrudan Wi-Fi aramasını kullanıyor. Yani şebeke erişimini tamamen kapatarak bile kullanabiliyoruz. Yurt dışındayken roaming tarifine girmeden kullanmaya isteyenler için çok iyi.

Wi-Fi araması bu arada faturaya yansıyor. Tek fark şebekenin kapsama alanına girmeden de kullanılabilmesi. Telefon çekmeyen yerlerde ve yurt dışındayken avantajlı.

Anladığım kadarıyla tüm operatörlerde destekleniyor ama kimisinde SMS çalışıyor kimisinde çalışmıyor. Hem telefonun hem de operatörün desteklemesi lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı