S20 FE vs A73

karadayiii

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim 2 cihaz arasında hangisi tercih edilmeli bu konu hakkında fikirleri almak istiyorum. Kullanım amacı tamamen günlük olacak. Benim için en önemli nokta; 6-7 sene gibi uzun ömürlü olup donma, kasma gibi problemleri yaşatmamasıdır. Hatta daha da iyi ifade edebilmek için şunu belirtmem de fayda var; kullandığım cihaz iPhone 6S Plus ve değişim sebebim telefon hafızasının yeterli gelmemesi, yoksa hala kullanmaya devam edebilirdim :) belirttiğim 2 cihaz haricinde tercihime yönelik uygun fiyatlı başka cihazlar da varsa farklı alternatifler de alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 20FE kullanıyorum ve her türlü S20FE daha iyi performans olarak çok güçlü bir işlemciye sahip bataryası gayet iyi kamerasi daha iyi ama Snapdragon işlemcili alın Exynos olan her anlamda %20-30 daha kötü.

RAM Plus özelliği var mı peki?

Evet var bende 6 GB RAM'li modeli var 6 GB da RAM Plus'dan aliyorum toplam 12 GB.

Ne kadar ekran süresi alıyorsunuz?

Oyun oynamazsam otomatik parlaklık ile 60Hz de YouTube ve Instagram'da 9 saat garanti dayanıyor.
Oyun oynarsam da oyun bağlı olarak değişiyor
Mesela PUBG Mobile de HDR grafik 60FPS de yaklasik 5 saat dayanıyor
Ve bende 25W şarj aleti var 0-100'e 65dk da doluyor 30dk bırakınca yaklasik %60 dolmus oluyor ve bu şekilde 12 saat üstünde kullanıyorum
Günü de %50 üstü şarj ile bitiriyorum.

Son düzenleme:
S20 FE Snapdragon alın. A73ten güncelleme desteği dışında her anlamda daha iyi. 5 sene rahat götürür. 6 7 sene zorlamak isterseniz de ileride güncel bir ROM atıp devam edersiniz.

S20 FE Android 13'ü aldı ve biz daha geçtiğimiz yıl Android 6'nın uygulamalar için güncelleme desteğinin kesildiğini görmeye başladık. S20 FE hemen her açıdan daha iyi bir cihaz, babam ve halama aldırdığım için kullanma fırsatımda oldu. S20 FE'nin tek eksik noktası cihazın Exynos'lu modelindeki problemler sebebi ile yazılım tarafında bir miktar frenletilmiş ve bu işten ne yazık ki Snapdragon'lu modeli de nasibini almış. Cihaz oyunlarda hiçbir zaman limitlerini zorlamıyor ve diğer Snapdragon 865'li rakiplerinin bir miktar gerisinde kalıyor, yani misal aynı özelliklerdeki X markasının cihazı 60FPS veriyorsa S20FE 50 FPS civarlarında kalıyor. Ancak buna rağmen herhangi bir akıcılık sorunu yok, uzun yıllar da memnun eder bir cihaz.

S20 FE Android 13'ü aldı ve biz daha geçtiğimiz yıl Android 6'nın uygulamalar için güncelleme desteğinin kesildiğini görmeye başladık. S20 FE hemen her açıdan daha iyi bir cihaz, babam ve halama aldırdığım için kullanma fırsatımda oldu. S20 FE'nin tek eksik noktası cihazın Exynos'lu modelindeki problemler sebebi ile yazılım tarafında bir miktar frenletilmiş ve bu işten ne yazık ki Snapdragon'lu modeli de nasibini almış. Cihaz oyunlarda hiçbir zaman limitlerini zorlamıyor ve diğer Snapdragon 865'li rakiplerinin bir miktar gerisinde kalıyor, yani misal aynı özelliklerdeki X markasının cihazı 60FPS veriyorsa S20FE 50 FPS civarlarında kalıyor. Ancak buna rağmen herhangi bir akıcılık sorunu yok, uzun yıllar da memnun eder bir cihaz.

Snapdragon'lu versiyon kullanıyorum oyun oynarken Game booster in labs kısmından alternatif oyun performans yönetimini açtığımda ekran karti kullanımı %100'e kadar çıkabiliyor tabii sıcaklık normale göre bir miktar artıyor ama çok büyük performans artışı sağlıyor zaten telefon performans olarak cok güçlü ve baktığımızda en güçlü Snapdragon 865'li telefon diyebiliriz şu an benim AnTuTu V9 puanım 664.575 telefonu 9 aydır kullanıyorum ilk aldığımda 675000 civarındaydı 10t Pro'dan sonra en güçlü Snapdragon 865'li telefon.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı