Çözüldü S20 FE'de kulaklık 3.5 mm to Type-C dönüştürücü ile çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ali Pınar

Kilopat
Katılım
26 Eylül 2019
Mesajlar
4.894
Makaleler
1
Çözümler
47
S20 FE Snapdragon'lu telefona 3.5 mm jak girişi olmadığı için, kulaklığı orijinal Xiaomi adaptörle beraber telefona taktım. Daha sonrasında "USB aygıtı desteklenmiyor." hatasını aldım. Dönüştürücünün bozulduğunu düşünüp başka bir telefonda denedim ancak kulaklık ve dönüştürücüden gayet güzel ses geliyordu. Farklı kulaklık denedim, yine başka telefonlarda çalışan kulaklık ve dönüştürücü S20 FE'de çalışmıyor. İnternette araştırma yaptım ve sadece Samsung dönüştürücüyle çalışacağına dair yorumlar buldum:

Type- C kulaklık girişine sahip cihazlarımızda, 3,5 mm'lik jack girişli kulaklık kullanmak isteyorsanız Samsung onaylı orijinal dönüştürücü kullanılması gerekmektedir.

Burada da OnePlus adaptörüyle çalışmayan kulaklık yine orijinal Samsung adaptörle çalışmış:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun bi' çözümü yok mu yahu, böyle saçmalık olabilir mi? 3'te bir fiyatına alınan Xiaomi telefonda çalışan adaptör çıkıyor, Samsung'ta ise adaptör çıkmadığı gibi başka adaptör de kullanılamıyor. Samsung moderatörü "anolog" yazanların kullanılabileceğini belirtmiş. 109 TL olmayıp "anolog" olan bir dönüştürücü önerirseniz sevinirim. Çalıştığından emin olduğunuz bir ürün olursa daha da iyi olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Samsung normalde böyle şeyler yapmazdı. Dönüştürücüyü USB olarak görüyor. Tavsiyem kendi aparatını alın. Piyasadakiler genelde Mİ ve Oppo gibi cihazlarla uyumlu.
Samsung normalde böyle şeyler yapmazdı. Dönüştürücüyü USB olarak görüyor. Tavsiyem kendi aparatını alın. Piyasadakiler genelde Mİ ve Oppo gibi cihazlarla uyumlu.
 
Çözüm
Samsung normalde böyle şeyler yapmazdı. Dönüştürücüyü USB olarak görüyor. Tavsiyem kendi aparatını alın. Piyasadakiler genelde MI ve Oppo gibi cihazlarla uyumlu.
İnternette net olarak bilgi de bulamadım ancak kulaklığın fiyatından pahalı dönüştürücü ödemek can sıkıcı olacak.

@BERWAR, @Elan Morin Tedronai, @HaWlI KuLlANIcI; daha önce önerdiğiniz telefonlarda bu tarz bir sikayet ile karşılaşmış mıydınız, sorun hakkında bilginiz var mı?
 
@Ali Pınar Fikre gerek yok anlatayım. Samsung kendi adaptöründe içerisinde ses kartı kullanıyor. Sizin aldığınız adaptorlerde ses kartı yok. O yüzden Samsung'a taktığınız zaman çalışmıyor.
Donusturucunun calistirdigi telefonlarda dahili olarak ses karti var ancak S20 FE'de yok anladigim kadariyla. Ses karti olan fakat daha ucuz yollu bir adaptoru ne olarak aratip bulabilirim peki, bilginiz var mi? Cevap icin tesekkurler hemsehrim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı