S20 FE'den iPhone 8'e geçmek ne kadar mantıklı?

Yer
Tottenham
Biliyorum bu soruyu normalde sormak çok saçma cevabı benim için bile direk hayır, ama birkaç sebebim var. Babama bir tanıdığı neredeyse zamanında hiç kullanılmamış iPhone 8 verdi bir müşterisi. Telefon cidden inanılmaz temiz çizik, değil nokta bile yok ve pil sağlığı orijinal hali ile %100'de. Bir diğer sebebim ise ben aktif olarak sık şekilde iPad Air M.2 kullanıyorum ikisi bir arada uyumlu olmasını istediğim için. Benim telefonda yaptığım Max şey Instagram'da gezmek, video izlemek ve mesaj yazmak o kadar. Aktif S20 FE'min de bataryası bayağı kötülemişti iPhone 8 bu %100 hali ile daha iyi ekran süresi veriyor o derecede yani. Sizce bu sebepler ile mantıklı mı geçmek?

Kesinlikle değil. Ben de s20fe ve iPhone x kullanıyorum. Sadece ekran için bile s20fe derim. Evet s20fe düşük pil ömrü sunuyor ama iPhone 8 de pek farklı olmayacaktır
Yok iPhone 8'i test ettim 1,2 gün boyunca aktif kullanımımda S20 FE'den 1-2 saat fazla veriyor ekran süresi. Ama evet yani 120hz'den 60'a ve küçük ekrana geçmek en büyük zorluk gibi zaten.

Eğer S20 FE'de IP8 ekran şartlarına alınıp kullanılırsa daha fazla ekran süresi verebilir. Normalde kesinlikle mantıklı değil eğer bulabiliyorsanız bari ekosistem amaçlı bir tık üstünü alsanız iyi olur.
Yine de telefondan çok beklentisi olan biri değilim dersen ve eğer o ekosistemin artılarını dibine kadar kullanacak biriysen daha uyumlu çalışması amaçlı geçebilirsin(asla önermem)

Çok saçma olur, inanılmaz downgrade yapmış olursunuz, en kötü iPhone 13 Pro vs geçmenizi tavsiye ederim ekran olarak özellikle çok düşeceksiniz.
Ayrıca imzanızda Buds 3 Pro yazıyor, eğer geçerseniz onun da bütün ses kalitesini düşürmüş olacaksınız Samsung seamless codec olmayacağı için ekstra olarak eklemek istedim.

Çok saçma olur, inanılmaz downgrade yapmış olursunuz, en kötü iPhone 13 Pro vs geçmenizi tavsiye ederim ekran olarak özellikle çok düşeceksiniz.
Ayrıca imzanızda Buds 3 Pro yazıyor, eğer geçerseniz onun da bütün ses kalitesini düşürmüş olacaksınız Samsung seamless codec olmayacağı için ekstra olarak eklemek istedim.
Buds olayı evet düşündüğüm tek olay zaten o hocam da açıkçası iPhone 13 Pro falan benim için hikaye şimdilik 😀 Şu anda öyle telefon değiştirecek durumum hiç yok sadece elimde böyle bir fırsat var değerlendirilebilir mi açısından merak etmiştim ama sanırım evet biraz mantıksız kaçacak gibi.

Buds olayı evet düşündüğüm tek olay zaten o hocam da açıkçası iPhone 13 Pro falan benim için hikaye şimdilik 😀 şu anda öyle telefon değiştirecek durumum hiç yok sadece elimde böyle bir fırsat var değerlendirilebilir mi açısından merak etmiştim ama sanırım evet biraz mantıksız kaçacak gibi.

Hocam iOS 15'ten bazı tarayıcıların desteğini çektiğini gördüğümde Apple cihazlarda güncellemelerin ne kadar önemli olduğunu gördüm.
Öyle Android sürümleri gibi değil, Android 4 bile bir ton uygulama desteklerken hala daha yeni sayılan iOS 15'te bazı uygulamaların desteğinin kesildiğini görünce çok şaşırmıştım.
O nedenden ötürü iPhone 8'ze geçmeyin, zaten çok eski bir telefon ekran paneli olarak S20 FE'nin çok altında zaten, ayrıca ekranın az abartsak 3/1 kısmı tuş ve ahize kısmından oluşuyor gerçekten çağ düşersiniz.

Eğer bahsettiğiniz kadar temiz ve sorunsuz bir cihazsa ve cebinizden 5 kuruş dahi çıkmadan direkt geçebilecekseniz neden olmasın diyorum. Evet iPhone 8 çağ dışı lakin 3-4 ay kullanıp sonra satarsınız bu sürede daha yüksek iPhone için bütçe ayırırsınız. Anladığım kadarıyla da S20FE de zaten nalları dikmeye yakın kıvamda. Ancak iPhone 8'i öyle alıp 1-2 sene kullanmayı beklemeyin. Instagram'da Reels izlerken dahi kasacak bir cihaz iPhone 8, akşamları bir fotoğraf bile çekmeye elinin gitmeyeceği bir cihaz iPhone 8, hele 5-6 ay sonra o pil öldüğünde bu sefer kullanırken bile şarj aleti veya powerbank taşıttıracak bir cihazdır iPhone 8.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı