Xiaomi Mi 10 modeli 5000 TL civarı olursa gayet alınır olur diye düşünüyorum ve bu sene daha iyi gibi duruyor telefonlar.Yüksek bütçede Xiomi alınmaz. Kendim inceledim ve yüksek bütçe için malzame kalitesi o kadar hoşma gitmedi.
Xiaomi Mi 10 modeli 5000 TL civarı olursa gayet alınır olur diye düşünüyorum ve bu sene daha iyi gibi duruyor telefonlar.Yüksek bütçede Xiomi alınmaz. Kendim inceledim ve yüksek bütçe için malzame kalitesi o kadar hoşma gitmedi.
Neden?
Fiyat olarak S20 modelinin rakibi iPhone 11.
Pro ile S20 Plus-Ultra karşılaştırılır sizin dediğinize göre.Bunu fiyat olarak demişsiniz. Konuyu açan kişi; sizce en iyi cihaz hangisi diye sormuş. Kişiden kişiye farklılık gösterir ama bahsettiğim gibi S, Plus, Pro modelleri her zaman daha çok uzun vade de kullanılabilip, donanımsal açıdan daha iyi. S20 ile 11 Pro varken düz 11 ile karşılaştırmak doğru değil.
Exynos olmasının bir dezavantajı yok. S9 ve S10 modelinde Exynos 9810-9820-9825 yongaları, SD 845-855 modellerinden daha güçlüydü.Exynos işlemcili telefona o kadar paralar verilmez açıkcası.
Daha güçlü veya iyi olsa emin ol ABD ve Avrupa pazarına da Exynos verirdi. Kimse başka birinden işlemci almak istemez kendi işlemcisi daha iyiyken ki 855 9825'den daha güclü zaten Geekbench skorları da öyle gösteriyor.Exynos olmasının bir dezavantajı yok. S9 ve S10 modelinde Exynos 9810-9820-9825 yongaları, SD 845-855 modellerinden daha güçlüydü.
Bal gibi de daha iyi dediğim Exynos modelleri. İşlemcilerin güçlerini bilmeden SD daha güçlü deme. Geekbench skorlarında hiçbir şekilde SD 855 modeli 9825 modelinden güçlü değil, tek çekirdek performansı daha fazla önem arz ediyor ciddi fark var. ABD ve Avrupa pazarında Exynos kullanmasının tek nedeni var o da pazarlama. Qualcomm yongaların bağlantı hız desteği daha iyi, o yüzden bu pazarlarda bu yonga kullanılıyor, buradaki tüketicilerde ve operatörlerde Snadragon işlemci istiyor. Samsung tüm pazarlara kendi işlemcilerini satacak güçte değil, bu yüzden bölgelere göre CPU seçimini belirliyor. Tüm pazarlara istese Exynos verir, Samsung'ta bu güçte var. Qualcomm cazip teklifle gelirse yönünü SD modellerine çevirebiliyor.Daha güçlü veya iyi olsa emin ol ABD ve Avrupa pazarına da Exynos verirdi.
Kağıt üzerinden ppi, ekran çözünürlüğü, sistem karşılaştırması yapmak yersiz ve faydasız. İki telefonu da denedim, ikisi de çok çok iyi cihazlar. iPhone yazılım desteği ve video performansıyla S20’nin önünde. S20 ise 120hz ekran ile inanılmaz akıcı (ama pilden bayağı gidiyor açıkken).
İki telefon da seni mutlu eder. iPhone 11 alırsan pikseller gözünü kesmez, bu tamamen kağıt üzerinden inceleme yapan insanların uydurduğu bir kavram (Ama yine de S20’nin ekranı bariz çok daha iyi).
Eğer alıp, iki sene sonra yeni telefon için satmayı düşüyorsan Samsung alma derim. Ayrıca uzun süre güncelleme desteği senin için önemliyse iPhone 11 doğru tercih olacaktır. Ekran dinamik AMOLED olsun, 120Hz ile uçup, kaçayım diyorsan da S20 güzel tercih.
Samsung = AMD.
iPhone = Intel.
Seçim sizindir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.