S20FE'den S24FE'ye geçilir mi?

Bütçe
20000

askinm

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimdeki telefon S20 FE 3 yıldır aktif kullanacağım ve ilk günkü hızında. Hala taş gibi pili de bir günü çıkartıyor. Babama vereceğim bu telefonu. İkinci elden bir S24 FE buldum. 9-10 aylık nisan 2027'ye kadar garantisi devam etmekte MediaMarkt'tan alınmış. Fakat satıcı kutu fatura garanti yok diyor. Aynı zamanda trafik kazası yapmış acil nakit ihtiyacından dolayı satılık diyor. Yani 9-10 ay önce alınmış cihazın KFG'sini nasıl bulacak? MediaMarkt üzerinden tekrardan çıkartabiliyor mu? Ayrıca 18.000 TL'ye anlaştık. Bir de IBAN'dan göndereceğim demiştim benim daha önce başım ağrımıştı nakit gerekiyor işte bir de trafik kazasından ötürü nakit gerekiyor falan dedi. Ya şimdi dolandırıcı vesaire muhabbetleri olabilir mi?

Arkadaşlar elimdeki telefon S20 FE 3 yıldır aktif kullanacağım ve ilk günkü hızında. Hala taş gibi pili de bir günü çıkartıyor. Babama vereceğim bu telefonu. İkinci elden bir S24 FE buldum. 9-10 aylık nisan 2027'ye kadar garantisi devam etmekte MediaMarkt'tan alınmış. Fakat satıcı kutu fatura garanti yok diyor. Aynı zamanda trafik kazası yapmış acil nakit ihtiyacından dolayı satılık diyor. Yani 9-10 ay önce alınmış cihazın KFG'sini nasıl bulacak? MediaMarkt üzerinden tekrardan çıkartabiliyor mu? Ayrıca 18.000 TL'ye anlaştık. Bir de IBAN'dan göndereceğim demiştim benim daha önce başım ağrımıştı nakit gerekiyor işte bir de trafik kazasından ötürü nakit gerekiyor falan dedi. Ya şimdi dolandırıcı vesaire muhabbetleri olabilir mi?
Olabilir hocam. Bence bulaşmayın derim ama siz bilirsiniz.

S24FE sahibi olarak yazıyorum :
1 - Batarya problemleri var.
2 - Aşırı ısınabiliyor. Oyundan falan bahsetmiyorum bir yaz günü navigasyona bakarken telefon aşırı ısındım ben diye kapanabilir.
3 - Şebeke ve hat problemleri var. Arayan ulaşamayabilir, ararsın ses gitmez kapatır tekrar ararsın v.s.

Aldığım günden beri böyleydi, niye iade etmedin derseniz inanın vaktim ve zamanım yoktu. A56 ile aynı paraydı kablosuz şarja ve şu an unuttuğum başka çok gereksiz bir özellikten dolayı almıştım. İnanın şu an eski A70 telefonumu yaptırdım ve yeni bir hat alıp navigason v.s gibi kritik işlerde ikinci telefon olarak kullanıyorum.

Satıcının hikayesine yorum olarak :
Hikaye bana hiç güven vermedi.

Şarj döngüsü ve sağlık 360 ve yüzde 99.
Aldığı tarih telefonun ilk kullanım tarihine uyuyor ve üretim tarihi 28 Aralık 2024 e-Devlet üzerinden IMEI numarasını sorgulatıp yurt içi çıkarsa alacağım. Daha sonra MediaMarkt'ta buluşup faturasını çıkartacağım. Haliyle garanti kağıda da içerisinde olmuş oluyor yani fatura çıktıysa sorun yok diye biliyorum. Annesinin arabasıyla kaza yapmış acil nakit ihtiyacı var yaptırmak için de telefonu satıyormuş. Öğrenciymiş.

S24FE sahibi olarak yazıyorum:
1 - batarya problemleri var.
2 - aşırı ısınabiliyor. Oyundan falan bahsetmiyorum bir yaz günü navigasyona bakarken telefon aşırı ısındım ben diye kapanabilir.
3 - şebeke ve hat problemleri var. Arayan ulaşamayabilir, ararsın ses gitmez kapatır tekrar ararsın vs.

Aldığım günden beri böyleydi, niye iade etmedin derseniz inanın vaktim ve zamanım yoktu. A56 ile aynı paraydı kablosuz şarja ve şu an unuttuğum başka çok gereksiz bir özellikten dolayı almıştım. İnanın şu an eski A70 telefonumu yaptırdım ve yeni bir hat alıp navigason vs gibi kritik işlerde ikinci telefon olarak kullanıyorum.

Satıcının hikayesine yorum olarak:
Hikaye bana hiç güven vermedi.

Olabilir hocam. Bence bulaşmayın derim ama siz bilirsiniz.

Fiyatının uygun olduğunu düşünüyorum. Ben de ne zamandır bir cihaza geçeyim dedim ama yukarıdaki arkadaş cihazın bir takım problemlerinden bahsetmiş. Şimdi bilemedim ne yapmalıyım? Bu fiyata da böyle cihaz kaldı mı arkadaşlar?

Şarj döngüsü ve sağlık 360 ve yüzde 99.
Aldığı tarih telefonun ilk kullanım tarihine uyuyor ve üretim tarihi 28 Aralık 2024 e-Devlet üzerinden IMEI numarasını sorgulatıp yurt içi çıkarsa alacağım. Daha sonra MediaMarkt'ta buluşup faturasını çıkartacağım. Haliyle garanti kağıda da içerisinde olmuş oluyor yani fatura çıktıysa sorun yok diye biliyorum. Annesinin arabasıyla kaza yapmış acil nakit ihtiyacı var yaptırmak için de telefonu satıyormuş. Öğrenciymiş.

Fiyatının uygun olduğunu düşünüyorum. Ben de ne zamandır bir cihaza geçeyim dedim ama yukarıdaki arkadaş cihazın bir takım problemlerinden bahsetmiş. Şimdi bilemedim ne yapmalıyım? Bu fiyata da böyle cihaz kaldı mı arkadaşlar?
Hocam bence bekle biraz üstüne para koy git 0 25FE al derim. Çalıntı olma ihtimalide var hikayeye bakınca bu ihtimalde doğuyor nakit kabul etmemesi kutu fatura olmaması vs.

Elimdeki telefon hala iyi babam da herhangi bir sıkıntı etmedi. O yüzden daha ne telefonlar çıkacak hiç böyle bir riske girmeyeyim. Bu arada satıcı 17 liraya kadar düştü. Bugün içinde satmam lazım falan dedi WhatsApp üzerinden. Yani 17.000 TL'ye de bir S24FE hiç fena değil hocam biraz daha koyup S25FE alın demişsiniz ama yani 14 koymam gerekiyor minimum 😀

Beni Samsung kullanmaya bağlayan tek şey takip cihazlarım. Kimileri benim başıma gelenlerin benim bahtsızlığım olduğunu söyleyebilir, doğru da olabilir ancak bir olay senin başına geldiğinde istatistiğin önemi kalmıyor ve 100% senin başına gelmiş oluyor.

Ben de S24 FE kullanıyorum yukarıda yazan arkadaşın yaşadığı sorunların hiçbirisini yaşamadım, gayet memnunum, yapay zeka özellikleri de çok iyi. Ama güvenmiyorsan bulaşma, 18.000 TL az değil. Sıfır al kafan rahat etsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı