Arkadaşlar merhaba. 5 gündür S21 FE 5G olan telefonumu kullanıyorum. Forumlarda ve video yorumlarında batarya süresi hakkında memnun olan da vardı olmayan da vardı. Önceki telefonlarımda hiç böyle bir şeye dikkat etmemiştim. Bugün kullandığım süre ve şarj durumunu görsel olarak koyacağım. Genel olarak Wi-Fi kullanıyorum. Ofisten dışarı çıkınca hücresel veri aktif ediyorum. Konum ve Bluetooth sürekli açık saatim bağlı. Ekran 120 Hz'de. Gün içinde arada bir sosyal medya ve akşamları dizi filan izliyorum. Sizce normal mi yoksa olması gerekenden düşük bir performans mı? S20 Ultra kullanan bir arkadaşım var ilk aldığında 2 gün şarjı gittiğini söyledi. Bu yeni telefon için şarj süresi az mı?
Şu an telefonun içerisinde 1 saat sabit 60 FPS oyun olacak şekilde günlük kullanımda verdiği SoC 8-9 saat. (Wi-Fi) eğer oyun oynayan biriyseniz mobil veride bile durmadan oyunda 3-4 saat SoC almak mümkün, zaten oyuncuysanız ve mobil veri kullanıyorsanız özellikle bağlantınız zayıfsa iPhone 13'le bile gün içerisinde illa 1 ya da 2 defa şarja takarsınız, ayrıca iPhone 11'den ve X3 Pro'dan geçmiştim S21 FE'ye, çağ atladım desem yeridir. 1 saat 20 dakikada tam dolum yaptığını da göz önünde bulundurun.
Bu arada S21 FE kullanan başka biriside 1-2 hafta sonra bataryasının yerine geldiğini söylüyordu, bunu çeşitli incelemelerin yorumlarında da görmüştüm.
Yorumlarda görmüştüm onu bazısı 1 ay süreden sonra düzeldiğini söylemiş. Samsung destekle görüştüm. Oradaki kişi de yeni batarya olduğu için biraz zaman sonra bataryanın optimize olacağını söyledi. Ayrıyeten kayıt oluşturdular uzaktan bağlanıp bakacaklarmış. Umarım düzelir. 5 sene sonra samsunga geri döndüm. Xiaomi kullanıyordum. 11 le bu telefon arasında kaldım. O kadar para verdik 2 tane aldık. İnşallah düzelir diye bekleyeceğim.
Yani bilemedim açıkçası, S20 Ultra kullanan arkadaşım bataryasından memnun 5000 mAh olan ve ekranı daha büyük olan bir telefon daha iyi batarya ömrü veriyor anlamış değilim ama
S21 FE genel anlamda çok hoş ekranı olsun kamerası ve işlemcisi gayet akıcı ve hızlı. Tek eksi yanı şu anlık bataryası. Kasım da Android 13 gelecek deniliyor. Daha gelmedi ama onu bekliyorum. Yapılan açıklamalara göre de batarya konusunda iyi bir yol kat etmişler. Umarım onunla batarya da düzelirse gerçekten telefon F/P ürünü olacak.