S21 FE 15 saat 30 dakika batarya süresi

Mzffer998

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 5 gündür S21 FE 5G olan telefonumu kullanıyorum. Forumlarda ve video yorumlarında batarya süresi hakkında memnun olan da vardı olmayan da vardı. Önceki telefonlarımda hiç böyle bir şeye dikkat etmemiştim. Bugün kullandığım süre ve şarj durumunu görsel olarak koyacağım. Genel olarak Wi-Fi kullanıyorum. Ofisten dışarı çıkınca hücresel veri aktif ediyorum. Konum ve Bluetooth sürekli açık saatim bağlı. Ekran 120 Hz'de. Gün içinde arada bir sosyal medya ve akşamları dizi filan izliyorum. Sizce normal mi yoksa olması gerekenden düşük bir performans mı? S20 Ultra kullanan bir arkadaşım var ilk aldığında 2 gün şarjı gittiğini söyledi. Bu yeni telefon için şarj süresi az mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20221116-233331_Device care.jpg
    52,4 KB · Görüntüleme: 928

6 ay kullandım bu lanet telefonu. Oyun oynayanların veya HDR video izleyenlerin kesinlikle yaklaşmaması gerekiyor. 5 arkadaş aldık fiyatı uygun diye. Diğerlerinin oyun ve videoyla işi olmadığı için bataryadan memnunlar. Sabah 8'de şarjdan çıkartıp akşam 6'da tekrar şarja takıyordum. Gündelik kullanım için kullanıyorsanız şarj süresi normal. Oyun ve video işin içine girince garip bir şekilde şarj olayından memnun kalmayacaksınız.

Bende de bu telefondan var hatta yaklaşık 4 ay önce açtığım konuyu da belki görmüşsündür. Bana da telefonun batarya performansının kötü olduğu söylendi, aldığım zaman da haklı olduklarını gördüm ama mübalağa yapmadıysan "yarım saat" ekran süresi gerçekten anormal. Batarya performansı kötü olsa da yoğun kullanımda günün yarısını çıkarıyor bende.

Şu an telefonun içerisinde 1 saat sabit 60 FPS oyun olacak şekilde günlük kullanımda verdiği SoC 8-9 saat. (Wi-Fi) Eğer oyun oynayan biriyseniz mobil veride bile durmadan oyunda 3-4 saat SoC almak mümkün, zaten oyuncuysanız ve mobil veri kullanıyorsanız özellikle bağlantınız zayıfsa iPhone 13'le bile gün içerisinde illa 1 ya da 2 defa şarja takarsınız, ayrıca iPhone 11'den ve X3 Pro'dan geçmiştim S21 FE'ye, çağ atladım desem yeridir. 1 saat 20 dakikada tam dolum yaptığını da göz önünde bulundurun.

Bu arada S21 FE kullanan başka biriside 1-2 hafta sonra bataryasının yerine geldiğini söylüyordu, bunu çeşitli incelemelerin yorumlarında da görmüştüm.

Yorumlarda görmüştüm onu bazısı 1 ay süreden sonra düzeldiğini söylemiş. Samsung destekle görüştüm. Oradaki kişi de yeni batarya olduğu için biraz zaman sonra bataryanın optimize olacağını söyledi. Ayrıyeten kayıt oluşturdular uzaktan bağlanıp bakacaklarmış. Umarım düzelir. 5 sene sonra samsunga geri döndüm. Xiaomi kullanıyordum. 11 le bu telefon arasında kaldım. O kadar para verdik 2 tane aldık. İnşallah düzelir diye bekleyeceğim.

Ben telefonun ilk çıkışından beridir kullanıyorum. Her güncellemede ayrı bir gariplik oluyor. İlk güncellemede batarya iyileşti ama telefon donmaya başladı. Sonrakinde batarya leşleşti performans iyileşti. İçindeki işlemci yüzünden iyi bir batarya performansı beklememek lazım. Snapdragon işlemcili olsa böyle sorunlar olmazdı. S20 FE daha ideal bu sebeple. Dediğim gibi oyun oynamazsanız ya da video izlemede yoğun kullanımınız yoksa sorun yaşamazsınız.

Yani bilemedim açıkçası, S20 Ultra kullanan arkadaşım bataryasından memnun 5000 mAh olan ve ekranı daha büyük olan bir telefon daha iyi batarya ömrü veriyor anlamış değilim ama
S21 FE genel anlamda çok hoş ekranı olsun kamerası ve işlemcisi gayet akıcı ve hızlı. Tek eksi yanı şu anlık bataryası. Kasım da Android 13 gelecek deniliyor. Daha gelmedi ama onu bekliyorum. Yapılan açıklamalara göre de batarya konusunda iyi bir yol kat etmişler. Umarım onunla batarya da düzelirse gerçekten telefon F/P ürünü olacak.

Olaya ekran boyutu olarak bakmayın sadece. Telefonun içinde onlarca sensör ve bileşen var. Bunların verimliliği iyiyse düşük kapasiteli bataryalarla çok uzun süre telefonu kullanabilirsiniz. Heleki Exynos işlemci yerine Snapdragon işlemcili kullanıyorsanız çok daha fazla gider. Ben 6 ayda batarya olayının düzelmediğini gördüm. Her güncellemede ayrı bir yamukluk çıktığı için telefonu değiştirdim. Z flip4'e geçtim. Batarya kapasitesi daha düşük olmasına rağmen daha fazla batarya ömrü var. Açık ve net S20 FE Snapdragon işlemcili versiyonu bu S21 FE Exynos versiyonundan daha iyi durumda. Umarım dediğiniz gibi bir ümit bataryası için düzgün bir güncelleme yaparlar da iyileştirme sağlayabilirler (Pek gerçekçi değil ama).

Doğrudur. Umarım güncellemeyle düzelir demekten başka bir durum yok şu an için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…