S21 FE soğuk çay döküldü

Kuffoa

Decapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Bugün parke üstünde kayıp düşmemden dolayı elimdeki soğuk çay ile beraber telefonu düşürdüm.

Ekrana gelmişti bayağı onları sildim, ekran zaten sıvı parmak izi vb tutmayanlardan o yüzden kolay oldu.

Sonra cihazı kullanmaya devam ettim.
Bir süre sonra bir nem hissettim kılıfımda(kılıfım tank kılıf)
Sonra aklıma geldi kılıfı çıkarmadığım ve kılıfı dikkatlice çıkardım.

Kılıfın içinde soğuk çaydan havuz oluşmuş☹️ ve en az 2 saat falan kalmıştır öyle.
Bezle kuruladıktan sonra hemen telefonu dik bir şekilde peteğin yanına yasladım(şarj soketi aşağıya bakıyor vaziyette)

Hoparlörlerin orada nem gibi bir şey vardı sonradan kayboldu.

Zaman olarak garantisi var ama soğuk çay döküldüğü için garantiden çıkmıştır diye düşünüyorum.

Ne yapmak lazım şimdi önerebileceğiniz bir şey var mı?
Belirtiyim bu arada cihazın ilk sıvı teması.

Çok da bir şey olmaz, suya dayanıklılığı olmayan J7 Prime bile suya girince bir süre çalışıyor. Siz hoparlörde cızırtı varsa ve suya dayanıklılığı varsa yıkayın ve hoparlörden su çıkarma sesini YouTube'tannaçın.

Bir şey olmaz. Sıvıya dayanıklı bu cihaz. Garantiden çıkmaz. Sadece garanti kapsamina girmez yaptığınız şey.

Ki IPX8 varmış, toza olmasa da suya karşı 1.30 metrede 1 saat kalabilir, bundan bir şey olmaz demek. Sizde suyun yarattığı basınç da yok üstelik. Ancak suya girme olayından dolayı olan sorunlar garanti kapsamına girmiyor, suda renk değiştiren belirteçler kullanılıyor, bunu bilin.

Hoparlörde bir sorun yok, kameralarda falanda bir sıkıntı görmedim şu ana kadar.
Üstünden kabaca 6 saat geçti sıvı temasının.
Tek korkum yukarıda birisinin dediği gibi oksitlenme sonucunda telefonun çöp olması.

Bir de arka kapakta şarj soketine yakın olan kenarda nem görmüştüm onlar da kaybolmuş petek işleminden sonra bu da korkuttu beni.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı