S21 FE vs GT 2 vs F5

POCO F5'in kamera videolarına baktım. Odaklanma sorunu var, sürekli odak noktası arıyor gibiydi. Realme GT 2'nin kamerası daha stabil çalışıyor.

POCO F5'in kamera videolarına baktım. Odaklanma sorunu var, sürekli odak noktası arıyor gibiydi. Realme GT2'nin kamerası daha stabil çalışıyor.
Sırf sensorden bile GT2 rahat kazanıyor zaten.

Hocam bize bir çıkış yolu söyle ya, öylede olmuyor böylede olmuyor. S21FE'nin kalitesinden geri kalmayıp bataryası bir günü rahat çıkaran(az çok ne aradığımı biliyorsundur, tekrar tekrar yazmaya gerek yok) en yakın hangi telefon var? S22 batarya için çıkılmaz, S23de öyle. Arayüzü akıcı olan, güncelleme alma konusunda en az 3-4 yıl zamanı olan hangi modeller önerirsin mesala? S21FE diyorum, bataryadan ciddi şüphelerim gelişti artık. GT2 diyorum, güncelleme düzenli gelir mi gelmez mi muallak. Isınma sorunu nasıl etkiler, sıkıntı çıkarır mı bilemiyoruz tabi.

Bu fiyat bandında S21 FE ve GT 2 dışı düzgün cihaz yok gibi. Isınma sorunu oyunlarda olduğu için çok önemsemiyorum. Fakat kamera bence olmazsa olmaz. Oyunun grafiğini kısarız arada oyunu kapatıp açarız öyle çözeriz Xiaomi 12 de fena cihaz değil ama fiyatı epey yüksek. Bir de 23 bine çıkınca 27 bine Snapdragon 8 gen 2'li S23 var. Yani ya 15 civarına bir şey alacaksın ya da 25. Ortası gereksiz geliyor bana.

Oyun performansı zayıf ama a34 ve a54 batarya konusunda çok iyiler. Ayrıca android 17 yi de alacaklar.

Kaçak piyasasına girerseniz 20 bine Xiaomi 13 satıyorlar. Elbette ki kayıtlı değil ve IMEI attırmak için anakarta direnç müdahalesi gerekecek.

GT2'deki ısınma sorunu sadece oyunlarda ise bizi çok etkilemez, zaten ne kadar oyun oynuyoruz ki. Öyle bir durumda telefon fanı tarzı bir şeyler ile çözüm bulabiliriz. Orada yazılım desteği önemli. İzlediğim videolarda ısınma dışında kötü dediklerini duymadım hiçbirinden. Bir fırsatta teknoloji mağazasına gidip boyutunu bir bakayım bu GT2 nin bakim. Bazı telefonlar var aşırı büyük, hantal duruyorya.

A54'de düşünülebilir aslında. Tabi dediğin gibi orada işte işlemci zayıflığı mevzusu devreye giriyor. Biraz araştırayım bu A54 bakayım.

Ben S22'ye çıkmak için cabalardim. Kamera sensorleri S21 FE'den üstün ve işlemcisi de özellikle grafik işleme konusunda çok daha ötede.
Ama batarya ve overheating sorunlarından o da muzdarip. 8 Gen 1'in yükte 12W'e kadar yolu var. Senin durum baya sıkıntılı hocam. Ben olsam S21 FE alırdım çünkü bana 5 saat bile yetiyor. S21 kullanıyorum zaten. (6 saat çevresi SoT veriyor.)
Sırf batarya ve işlemcinin kas gücü fazla diye Realme GT2'ye gecmezdim. Dökümü de iyi ama Exynos 2100 ile devasa farkları yok. Ağır oyunlarda farkı hissedersin.

Biraz zor durum açıkçası hocam.

Kaçak piyasasına girerseniz 20 bine Xiaomi 13 satıyorlar. Elbette ki kayıtlı değil ve IMEI attırmak için anakarta direnç müdahalesi gerekecek.
Kaçak olayına giremem hocam, hem garantisiz ürün oluyor hemde bu İMEI olayını temiz yapanı bulacaksn falan uzun iş.

S22 batarya olarak bir artısı yok s21fe oranla bildiğin gibi, ek olarak baya küçük duruyor. Bir şey oynamak istesen, izlemek istesen avuç içi kadar alana sıkışıp kalırsın. s21feden daha ucuz olsa bile yaklaşmam ona. 6.4 yapıp geçemeleri lazımdı, adam daha iyi oyun oynasın diye model yükseltiyor ama bu seferde ekranı küçültüyorlar, olaya bak.

s21 fe'de en azından 67 watlık hızlı şarj olsaymış yine neyse derdik 30dk şarj olayı tamamdı, hem 25 wat hemde kutuda adaptör çıkmıyormuş. Harici adaptör, kablo derken bir 500lükde ona vereceğiz gibi.

GT2 işlemci için değilde batarya için düşündüm, ekrandan ve kameradan öyle ahım şahım bir kaybıda görmedim incelemelerde. Zaten çok harika bir işlemci, ekran ve kamera aramıyorum. Dengeli olsun, tümü olsun derdindeyim sadece.

Bu yıl içinde bu tarz bir telefon bekleniyor mu, bildiğiniz bir model var mı?

Son düzenleme:
S22 fiyatı gereksiz yüksek. O fiyata s23 fe gelir zaten yakında. Bir de s22 de de exynos var. O yüzden samsung tarafında s21 fe veya yüksek bütçede s23 bence en mantıklısı.

@emrah_8 Her cihazın bir eksiği olduğu gibi a34 ile a54'ün de var. İşlemcileri zayıf, zayıf olduğu için bataryaları da iyi gidiyor herhalde. Kameralarına da bakmak lazım. Oyun performansı ikinci plana atılacaksa çok mantıklı.Gt2 163 cm biraz büyük gibi. A34 gibi 5000 batarya göremiyoruz şu FE serisinde. S20 FE' de 11 bin lira. Güncelleme desteğini unutup alacaksın 4 yıl rahat götürür gibi. Snapdragon 865 de var ama 5g desteği yok.

Son düzenleme:
Bu yıl içinde bu tarz bir telefon bekleniyor mu, bildiğiniz bir model var mı?
Bu bütçede gelecek S23 FE var tek bildiğim. O da Exynos 2200 ile gelecek. Umarım saçma sapan GPU hataları düzeltilir.

S22 fiyatı gereksiz yüksek. O fiyata S23 FE gelir zaten yakında. Bir de S22'de de exynos var. O yüzden samsung tarafında S21 FE veya yüksek bütçede S23 bence en mantıklısı.
Türkiye'de S22'nin Snapdragon varyanti var. Ve 8 Gen 1 rahat bir şekilde Exynos 2200'ü aşıyor. S22'nin kamera sensorleri de S23 ile aynı. S22'ye butce yetiyorken S21 FE alanin aklindan suphe ederim. S21 FE, plastik kamera havuzlu, adaptif ekranı olmayan ve sRGB'si bile kisilmis bir cihaz. S21 bile çok daha iyi S21 FE'den.

S23 FE için konusursak umarım hatasız şekilde gelir. Kamerası muhtemelen Exynos 2200'ün çöp ISP'si yüzünden S22'den bile kotu gelecek. Ama S21 serisini aşacaktır. Donanımı S22, görünüşü S23.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…