S21 FE'den iPhone 13'e geçmek mantıklı mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi sizce geçmek mantıklı mı? Bunu yapmam için 3-4 ay lazım. iPhone 13 bir yandan beni cezbediyor optimizasyonu stabilitesi kamerası işlemcisi falan ama şu an çikan telefonların yanında çok geri kalıyor. Yüksek model bir IPhone'da çok pahalı olduğu için mecbur gecebilirsem ona geçeceğim ya da Samsung S24 veya POCO F7 düşünüyorum.

iPhone 13 bataryası düşük şarj hızı 20W yapay zeka özellikleri yok 60Hz bir ekran. Hiç iOS kullanmadım biraz merakım var ve deneyimlemek istiyorum aslında ama 35000 lira ona vermektense bu yıl çıkmış olan POCO F7ye o parayı vermek daha mı mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans öncelikse F7 modeli veya S24+ olabilir. Ancak 35k iPhone 13'e vermek mantıksız olur. Yavaş yavaş vadesi dolacak maksimum 3 yıl kadar götürecek, bu bütçede daha iyi Android, uzun ömürlü alternatifler var.

Hocam bazı şeylerde marka önemlidir. Telefon da bunlardan biri. Samsung veya Apple dışında hiçbir marka önermiyorum ben genellikle. Evet iPhone destekleme süresi oldukça kısa ancak iOS işletim sistemini denemeniz için öneririm. Eski bir telefon ancak eski olduğunu anlamanız çok uzun sürüyor performansı sayesinde :)

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi sizce geçmek mantıklı mı? Bunu yapmam için 3-4 ay lazım. iPhone 13 bir yandan beni cezbediyor optimizasyonu stabilitesi kamerası işlemcisi falan ama şu an çikan telefonların yanında çok geri kalıyor. Yüksek model bir IPhone'da çok pahalı olduğu için mecbur gecebilirsem ona geçeceğim ya da Samsung S24 veya POCO F7 düşünüyorum.

iPhone 13 bataryası düşük şarj hızı 20W yapay zeka özellikleri yok 60Hz bir ekran. Hiç iOS kullanmadım biraz merakım var ve deneyimlemek istiyorum aslında ama 35000 lira ona vermektense bu yıl çıkmış olan POCO F7ye o parayı vermek daha mı mantıklı olur?
Gecilir ama Honor 400 Pro daha mantikli olur bence.

Hocam bazı şeylerde marka önemlidir. Telefon da bunlardan biri. Samsung veya Apple dışında hiçbir marka önermiyorum ben genellikle. Evet iPhone destekleme süresi oldukça kısa ancak iOS işletim sistemini denemeniz için öneririm. Eski bir telefon ancak eski olduğunu anlamanız çok uzun sürüyor performansı sayesinde :)
Hocam dediginiz dogru ama o 60hz'den dolayi hicbir zaman pro serileri haric performansli hissettirmiyor.

Performans ve batarya önemliyse F7 güzel olur ama fiyat bandında genel olarak ön-arka kamerası kötü rakiplerine kıyasla, zaten kamera odaklı bir model değil. Bu yüzden bütçen doğrultusunda S24 plus, 14T pro ve Honor 400 proya bakman daha iyi olur. Iphone 13 bu cihazların yanından geçemez, güzel bir deneyimde yaşatmaz 60 hz ekranıyla, önermiyorum.

Eğer iOS zorunlu değilse Honor 400 Pro ya da S24+ bakın derim. Bütçe civarlarındaki en iyilerden.
Hocam iOS zorunlu değil tabii ki ama hem deneyimlemek istiyorum hemde uygulamalar oyunlar iosa optimize çıktığı için şuanki Android telefonlardan bile iyi sonuç verebiliyor çok sık oyun oynamıyorum zaten video izlemek ve sosyal medya için kullanıyorum genel olarak bana stabilite ve optimizasyon önemli geliyor dediğim gibi sevmediğim yanları şarj konusu bataryası çok fazla yenilik yok ama şans verilir mi onu bilemiyorum.

Hocam iOS zorunlu değil tabii ki ama hem deneyimlemek istiyorum hem de uygulamalar oyunlar iOSa optimize çıktığı için şu anki Android telefonlardan bile iyi sonuç verebiliyor çok sık oyun oynamıyorum zaten video izlemek ve sosyal medya için kullanıyorum genel olarak bana stabilite ve optimizasyon önemli geliyor dediğim gibi sevmediğim yanları şarj konusu bataryası çok fazla yenilik yok ama şans verilir mi onu bilemiyorum.

Hocam IP13 isterse özel model bazlı optimizasyon yapılsın Snapdragon 8 gen 3 veya Exynos 2400 kullanan ve o seviyede donanımlı cihazlar ile kolay kolay yarışamaz açıkçası. Ekran kalitesi, batarya, hızlı şarj kısımlarına değinmeye bile gerek olmadığını düşünüyorum. Açıkçası son iOS güncellemeleri ile de IP13 ne kadar stabil ve optimize kalabilmiştir bilemiyorum. Öyle aşırı merak yoksa önermem ki zaten o deneyimleme isteğide uzun sürmeden cihazı kullandıkça ve heves bittikçe yerini acaba hangisi daha iyiydi, alarak iyi mi ettim sorularına bırakacaktır diye düşünüyorum. Tabii yine son karar sizin, kullanmaktan zevk alacağınız bir telefon alın yoksa en iyisi ola bile işkence gibi gelir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı