S21 vs iPhone 11

Xiaomi mi 10s.
Xiaomi mi 11t.
Sansung A71.
Samsung A32.
Huawei P20 Pro.
Gibi cihazlar kullandım.
Xiaomi marka cihazlarda masaüstü diğer bir değişle kullandıkları tema sorunlu kasıyor.
Samsung markası ise çok çabuk kırılıyor.
Apple kırılmıyor veya yazılımla ilgili bir sorun yaşanmıyor.

Çünkü Apple bu zaman kadar kendi sistemini oturtmuş bir marka zaten bir doğru yaptıkları bu başka bir artısı yok.

Xiaomi mi 10s.
Xiaomi mi 11t.
Sansung A71.
Samsung A32.
Huawei P20 Pro.
Gibi cihazlar kullandım.
Xiaomi marka cihazlarda masaüstü diğer bir değişle kullandıkları tema sorunlu kasıyor.
Samsung markası ise çok çabuk kırılıyor.
Apple kırılmıyor veya yazılımla ilgili bir sorun yaşanmıyor.

Ben Huawei P30 Lite kullanıyorum 4 sene oldu kasma donma yaşamadım telefonu satsam ilk alacağım telefon markaları Xiaomi veya Huawei'dir.

İkisi arasından ben olsam 11 alırdım ama S21'de pişman etmez. 1 yıldır M52 kullanıyorum. O bile hafızası dolu olmasına rağmen gram kasmadı ise S21 hiç kasmaz ama bence ekran dışında diğer her şeyde 11 bana daha çok hitap ediyor. Siz biraz da kişisel düşünmelisiniz. Mesela kamerada gerçekçi renkler olsun, oyunlarım daha stabil olsun, sosyal medyama kalite kaybetmeden fotoğraf atayım, telefonum satarken değerini korusun derseniz o zaman 11 tercih edilir ama daha güzel bir ekranım olsun, kameram renkleri olduğundan daha canlı göstersin(olumlu anlamda), daha modern bir tasarım olsun, daha özgür olsun derseniz S21 tercih edilir.

Çünkü Apple bu zaman kadar kendi sistemini oturtmuş bir marka zaten bir doğru yaptıkları bu başka bir artısı yok.

Ben Huawei P30 Lite kullanıyorum 4 sene oldu kasma donma yaşamadım telefonu satsam ilk alacağım telefon markaları Xiaomi veya Huawei'dir.
Huawei gerçekten de çok iyi bir marka idi Play Store ortadan kaldırdıktan sonra ve kendi yazılımını ortaya çıkardıktan sonra çöp oldu benim gözümde. çünkü huawei kendi uygulamalarını kullanmaya zorladı insanları benim gözümde.

Ben şimdiki telefonum olan M52'den önce Mate 20 lite kullanıyordum. Sizin cihazınız ile aynı işlemci ve RAM'e sahip. Hatta tasarım dışında aynı cihazlar diyebiliriz. Bendeki Mate 20 Lite son zamanlarında ara ara kasıyor ve özellikle yazları çok ısınıyordu. Sonuçta Kirin 710 ve 4GB ram var. Bence hiç kasmaması imkansız. Kasmadan kullanılabilir ama arayüzü şişirmeden, arka plandaki uygulamaları sürekli kapatarak, çok temiz kullanmak lazım ama işlemcileri aynı olsa da cihaz stabilizasyonu da fark edebilir. Bilemiyorum.

Emin misiniz? Ben şimdiki telefonum olan M52'den önce Mate 20 Lite kullanıyordum. Sizin cihazınız ile aynı işlemci ve RAM'e sahip. Hatta tasarım dışında aynı cihazlar diyebiliriz. Bendeki Mate 20 Lite son zamanlarında ara ara kasıyor ve özellikle yazları çok ısınıyordu. Sonuçta kirin 710 ve 4 GB RAM var. Bence hiç kasmaması imkansız. Kasmadan kullanılabilir ama arayüzü şişirmeden, arka plandaki uygulamaları sürekli kapatarak, çok temiz kullanmak lazım ama işlemcileri aynı olsa da cihaz stabilizasyonuda fark edebilir. Bilemiyorum.

Yok hocam kasma donma hiç yaşamadım hangi oyun oynayacağınıza ve hafızasına bağlı normal kullanırken zaten bir şey yok.

Sosyal medya avantajı, ikinci el, kamerada daha iyi video performansı, daha iyi stereo hoparlör deneyimi, kamerada gerçeğe yakın fotoğraflar çekmesi.

iPhone 11 4 yıllık bir cihaz ve IPS LCD HD+ 60Hz 326PPI bir ekrana sahipken Samsung FHD+ dynamic AMOLED 120Hz 421PPI sahip. Yani ekran konusunda ezici bir üstünlüğe sahip. Film izlerken ekran daha kötü olduktan sonra hoparlörün daha iyi olması avantaj mı bilemedim. Batarya konusunda da S21 önde ve daha yeni bir cihaz. Hızlı şarj konusunda da önde ve kablosuz şarj özelliği de var. Ayrıca daha yeni bir telefon. Kamera konusunda da ikisi de iyi telefonlar bazı konularda iPhone 11 bazı konularda S21 önde. Ama genele baktığımızda bence iPhone 11'in rezalet ekranı, 4 yıllık olması ve daha düşük depolamayla birlikte S21 ile aynı fiyata satılması alınmaması için yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı