Rehber Custom ROM S22 Ultra tabanlı OneUI 6.1 Port Vulcan ROM Note 20'de çalışıyor

Screenshot_20240722_202233_Vulcan Updates.jpg

Note 20 N980FXXSAHXC4 telefonuma S22 Ultra tabanlı OneUI 6.1 Port Vulcan ROM kurdum ve başarıyla çalıştı, bir problem yaşamadım.

Yalnızca kurduktan sonra boot animasyonunda telefonun bi' şirazesi kaydı, sonra düzeldi. Şimdi hiçbir problem yok.

Kamerada MP değişmeye çalışınca 12 MP'den 64'e geçince kamera uygulaması donuyor. Şimdilik gördüğüm tek problem bu. Onun dışında normal çalışıyor kamera.

Screenshot_20240722_201815_Settings.jpg

Screenshot_20240722_202643_Settings.jpg

Ben OneUI 6'yı sırf tam ekran AoD için kurdum fakat sanırım yalnızca S24U'da veya S24 serisinde var. S23U'da bile yokmuş Reddit'te bazı kullanıcıların dediğine göre.

Yapay Zeka özellikleri çalışıyor, bir problem yok.

Screenshot_20240722_202859_Settings.jpg

Kurarken;
1. Önyükleme yükleyicinizin kilidini açın

- Ayarlar -> Telefon hakkında bölümüne gidin ve yapı numaranızı bulun.

- "Artık bir geliştiricisiniz" yazısını görene kadar yapı numaranıza 6 kez dokunun.

- Geliştirici seçeneklerine gidin > OEM kilidini açmayı etkinleştirin.

- Telefonunuzu Kapatın

- Vol + & Vol - tuşlarını basılı tutun ve USB-C Kablosunu Bağlayın

- Cihaz İNDİRME MODUNDA açılacaktır.

- Önyükleyicinin kilidini açmak için ses AÇMAya uzun basın.
(Bu, verilerinizi silecek ve cihazınızı otomatik olarak yeniden başlatacaktır!)

- Yeniden başlattıktan sonra Önyükleyicinin kilidi açılır.

2. Odin

AP'de VulcanV2.tar dosyasını indirmek ve flaşlamak için telefonunuzu yeniden başlatın ve BL'de cihazınızın odin paketini odinleyin
!!! Doğru odin paketini kullandığınızdan emin olun !!!

NOT: V1 veya farklı bir ROM'dan geliyorsanız, format seçeneğini seçtiğinizden emin olun.

Ben Note 20 N980F için c1s odin pack dosyasını kullandım. Bu cihaz için bu dosyayı kullanmamız gerekiyor.

Ufak bi' hatırlatma, bu işlemlerden evvel bi' modem ve efs yedeği alsanız iyi olabilir. Benim ihtiyacım olmadı ama ihtiyaten alınabilir. Tercih size kalmış.

Kaynak:

Yükledim, telefon boşta 60 derecede çalışıyor. Antutu testinde çöküyor, kendini yeniden başlatıyor ve Android 13'e dönemiyorum. "Check fail bootloader" hatası alıyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yükledim, telefon boşta 60 derecede çalışıyor. AnTuTu testinde çöküyor, kendini yeniden başlatıyor ve Android 13'e dönemiyorum. "Check fail bootloader" hatası alıyorum. Ne yapmalıyım?

Doğru kurduğunuza emin misiniz?

Android 13'e dönememenizin sebebi bootloader sürümünü yükseltmiş olmanız.

İsterseniz adımları dikkatlice tekrar edin ve tekrar kurun. Adımları doğru yapmanız mühim.

Bir de 60 derece olduğuna emin misiniz?

Telefon ilk 1-2 gün biraz ısınır, sonra normale döner. Çerezler yerine oturur.

@Uganda Sevdalısı telefonda şu an bir recovery varsa Advanced Wipe'tan her şeyi seçip wipe yapıp aşağıdaki ROM'u flaşlayabilirsiniz. Ben öyle kurtulmuştum bu hatadan.

Tabi telefonunuz N980F Exynos ise.

Ayrıca Vulcan ROM yerine S25 Ultra tabanlı One UI 7 ExtremeROM kurabilirsiniz. Ama bunu kurmak için de önce stock ROM flaşlamanız gerekiyor, yani üsttekini.

Son düzenleme:
Doğru kurduğunuza emin misiniz?

Android 13'e dönememenizin sebebi bootloader sürümünü yükseltmiş olmanız.

İsterseniz adımları dikkatlice tekrar edin ve tekrar kurun. Adımları doğru yapmanız mühim.

Bir de 60 derece olduğuna emin misiniz?

Telefon ilk 1-2 gün biraz ısınır, sonra normale döner. Çerezler yerine oturur.

@Uganda Sevdalısı telefonda şu an bir recovery varsa Advanced Wipe'tan her şeyi seçip wipe yapıp aşağıdaki ROM'u flaşlayabilirsiniz. Ben öyle kurtulmuştum bu hatadan.

Tabi telefonunuz N980F Exynos ise.

Ayrıca Vulcan ROM yerine S25 Ultra tabanlı One UI 7 ExtremeROM kurabilirsiniz. Ama bunu kurmak için de önce stock ROM flaşlamanız gerekiyor, yani üsttekini.

Ben sadece yapay zeka için Android 14 kurdum. Yoksa Android 10 olarak kullanmaya devam ederdim. Her yükselen Android sürümü kısalan pil ömrü ve azalan performans olarak geri dönüyor. Güncelleme sevmiyorum. Cihaz N985F. Uygun ROM'u iletirseniz dediğinizi deneyeceğim. İyice usandım artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sadece yapay zeka için Android 14 kurdum. Yoksa Android 10 olarak kullanmaya devam ederdim. Her yükselen Android sürümü kısalan pil ömrü ve azalan performans olarak geri dönüyor. Güncelleme sevmiyorum. Cihaz N985F. Uygun ROM'u iletirseniz dediğinizi deneyeceğim. İyice usandım artık.
Her 2 ROM da yukarıda ilettiğim gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı