S23 120 Hz ve 60 Hz pil süreleri aynı

Forum Clerk

Hectopat
Makaleler
1
Hep 120 Hz kullanıyorum ama forumdaki bazı kişilerin arkadaşlarının pili iyi gitmediği için 60 Hz kullanıyormuş. Ben de test edeyim dedim ne kadar fark oluyor. 60 Hz'de 6 saat 24 dakika SoT, 120 Hz'de 6 saat verdi aynı senaryoda (ekran görüntüsünü az önce aldım. 5 saat 54 dakika diyor ama ben biraz daha kullandım).

Şimdi bende mi sıkıntı var yoksa bütün cihazlarda mı fark bu kadar az?

Screenshot_20230913_191729_Device care.jpg

Screenshot_20230913_191734_Device care.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hep aynı uygulamaları kullandınız mı? Farklı kullanım oldu mu? Daha fazla fark oluşması lazım.
Evet hep aynı uygulamaları kullandım. Ancak şunu da söyleyeyim 20-85 aralığında kullandığım için neredeyse %60 pil kullandım eğer daha uzun süre kullansaydım muhtemelen aradaki fark iyice açılırdı ancak yine de ciddi bir fark oluşmazdı. Garip bir durum.

Aynı durumu S21'de yaşıyorum. İşteyken akşam edebileyim diye pil tasarrufuna alıyorum otomatik olarak 60Hz alıyor e bir de güç tasarrufunun getirdiği diğer artılar (ne kadar artı sayılabilirse artık) var ona rağmen Max 30 dk ya da 1 saat fark görmüşümdür.

Aynı durumu S21'de yaşıyorum. İşteyken akşam edebileyim diye pil tasarrufuna alıyorum otomatik olarak 60Hz alıyor e bir de güç tasarrufunun getirdiği diğer artılar (ne kadar artı sayılabilirse artık) var ona rağmen Max 30 dk ya da 1 saat fark görmüşümdür.
Sanırım kullanım şeklimizden kaynaklı.

Dümdüz bir olay var örnek olarak Facebook, Messenger, Tiktok uygulamaları şarjı sömüren uygulamalardır şahsen ben bu uygulamaları (bireysel) olarak kullanmıyorum hesabım yok, 120HZ Bluetooth full açık Diablo İmmortal full oynarım 6.45 ile 7.10 saat arası alıyorum. Büyük ihtimalle en başta dediğim uygulamalar olsaydı maks 5 saat alırdım. ki denemişliğim de var
Yanlış bilmiyorsam oyunlar hala 60 Hz çalışıyor. O yüzden aslında 60 Hz kullanımı yapıyor olabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı