S23 hızlı şarj edilirse pil ömrü ne olur?

Şöyle ki cihazın 25W destekliyorsa 45W'lık adaptör kullansan da etki etmeyecektir o yine 15W 25W arası çekecektir ve adaptörü değiştirmenize gerek yok.

Ayarlardan hızlı şarjı kapatırsanız da çok ahım şahım bir uzatma süresi olmayacaktır pil ömrünü. Elbette farkı olacaktır %30 %40'lık. Ama mesela normal pil ömrü 4 yıl ise 4.5 yıl olacaktır.

Ekstra tavsiye olarakta hızlı şarjı (Acil) durumlar da kullanın hem dediğim gibi %30 %40'lık faydası olacaktır hem de pil süresin de ufakta olsa artış olacaktır (düzenli) kullanım da.

Bizzat S23 kullanıyorum 2023 Mart ayından beridir test edildi onaylandı.

Aşağıya da görseli bırakıyorum 2024 Haziran ayından (Samsung) tarafından batarya ömrü ölçüldü. Ve kaç kez şarj etmişim gösteriyor.

ASOC (Batarya ömrü)
Battery Cycle ( Kaç kez şarj edildiği)

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240823_031620_Gallery.jpg
    Screenshot_20240823_031620_Gallery.jpg
    69,8 KB · Görüntüleme: 74
Söyledikleriniz de haklısınız fakat belirtilmesi gereken şöyle bir durum var 25w hızlı şarj olurken cihaz ısınıyorsa, o zaman 25w ile 15 w arasında ciddi bir fark olur, S21 fe cihazında bu durum geçerlidi, arkadaş buna sadece dikkat etmeli. Çoğu İphome kullanıcı 2 sende bataryasını değiştirmekte biz niye Android'te bunu bu kadar tarışıyotuz anlamıyorum.

100W şarj aletine bağlasanız bile 25W ile şarj olacak cihaz.

Hızlı şarjı kapatınca 15 oluyor demiş ama.

Elimde Samsung'un hızlı şarjı var. Hep de onu kullanıyorum şarj için. Okuduğuma göre hızlı şarj batarya ömrünü kısaltıyor. S23 için normal bir şarj aleti alınmalı mı bunun önüne geçmek için?

Telefonla işin yoksa bağımlı değilsen bence daha düşük W ile şarj etmek daha iyidir daha soğuk şarj ediyor sonuçta. Ben telefon soğutucuyu bile takıyorum şarj ederken kimseden de bunu görmedim şaşıyorum.

Elimde Samsung'un hızlı şarjı var. Hep de onu kullanıyorum şarj için. Okuduğuma göre hızlı şarj batarya ömrünü kısaltıyor. S23 için normal bir şarj aleti alınmalı mı bunun önüne geçmek için?

Hocam çok sorun yapmayın bataryayı iPhone 12 kullanıyorum 5-6. ayı pil sağlığı %90 ama pil performansında ben çok bir eksik göremiyorum bir de hızlı şarj zarar vermez eski telefonum 11'di Xiaomi'nin 120 wattlık adaptörünü kullanıyordum pil sağlığı şimdiki telefonum kadar düşmüyor.

Şöyle ki cihazın 25W destekliyorsa 45W'lık adaptör kullansan da etki etmeyecektir o yine 15W 25W arası çekecektir ve adaptörü değiştirmenize gerek yok.

Ayarlardan hızlı şarjı kapatırsanız da çok ahım şahım bir uzatma süresi olmayacaktır pil ömrünü. Elbette farkı olacaktır %30 %40'lık. Ama mesela normal pil ömrü 4 yıl ise 4.5 yıl olacaktır.

Ekstra tavsiye olarakta hızlı şarjı (Acil) durumlar da kullanın hem dediğim gibi %30 %40'lık faydası olacaktır hem de pil süresin de ufakta olsa artış olacaktır (düzenli) kullanım da.

Bizzat S23 kullanıyorum 2023 Mart ayından beridir test edildi onaylandı.

Aşağıya da görseli bırakıyorum 2024 Haziran ayından (Samsung) tarafından batarya ömrü ölçüldü. Ve kaç kez şarj etmişim gösteriyor.

ASOC (Batarya ömrü)
Battery Cycle ( Kaç kez şarj edildiği)
Bunu nasıl ölçüyoruz hocam?

Hallettim ve batarya sağlığı 100%
Screenshot_20240823_154550_Smart Tutor.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı