S23 Plus çok yavaş şarj oluyor

Sevgi34

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Geçen yıl aldığım Samsung S23 Plus telefonumun bir yıl dahi olmadan şarj olma süresi yaklaşık iki katına çıktı. Ayrıca telefonu şarja taktığımda doluma 1 saat var diyorsa (bu önceden saatle paralel ilerledi yani saat 1 dakika ilerliyorsa, kalan süre 1dakika azalırdı). Samsung Members'la yazmıştım, müşteri hizmetleri ile görüştüm ve yazılımsal sorun tespit edilmediği söylenince servise gittim ve şarj soketibi değiştirdik dediler ve yeni bir kablo verdiler. Sonra pil koruma modunda ve pil %15-20 iken şarja taktığımda bazen 10 bazen 15 dakika gösterdiğinde uzun sürede şarj ediyordu, 0-1%den 100'e ise %80den sonra birden şarj olma hızlanarak bu süreyi telafi ederek (saatten bağımsız şekilde dakika azalması olarak) zamanında şarj oluyordu. Takip etmeyi bırakmadım, sonuçta bu %80e kadar şarj ederken olan10-15 dakika sapma da beni rahatsız ediyordu .ünlü aldığım ürün bu değildi. Çağrı merkezi ile görüştüğümde bana 0-190'e maksimum 1 saat 20 dakika olması gerekiyor dediler. Son iki şarj sürem ise %5'den 100 e 1 saat 8 dakika verilen süre, gerçek dolum ise 1 saat 33 dakika, diğeri ise %11'den 100'e 1 saat 5 dakika telefonun verdiği süre, gerçeği 1 saat 27 dakika. 0 veya 1'den 100 e biraz daha da artacaktır. Bu problemi yaşayan var mı merak ettim.

Son düzenleme:
Merhaba. Geçen yıl aldığım Samsung S23 Plus telefonumun bir yıl dahi olmadan şarj olma süresi yaklaşık iki katına çıktı. Ayrıca telefonu şarja taktığımda doluma 1 saat var diyorsa (bu önceden saatle paralel ilerledi yani saat 1 dakika ilerliyorsa, kalan süre 1dakika azalırdı). Samsung Members'la yazmıştım, müşteri hizmetleri ile görüştüm ve yazılımsal sorun tespit edilmediği söylenince servise gittim ve şarj soketibi değiştirdik dediler ve yeni bir kablo verdiler. Sonra pil koruma modunda ve pil %15-20 iken şarja taktığımda bazen 10 bazen 15 dakika gösterdiğinde uzun sürede şarj ediyordu, 0-1%den 100'e ise %80'den sonra birden şarj olma hızlanarak bu süreyi telafi ederek (saatten bağımsız şekilde dakika azalması olarak) zamanında şarj oluyordu. Takip etmeyi bırakmadım, sonuçta bu %80e kadar şarj ederken OLAN10-15 dakika sapma da beni rahatsız ediyordu. Ünlü aldığım ürün bu değildi. Çağrı merkezi ile görüştüğümde bana 0-190'e maksimum 1 saat 20 dakika olması gerekiyor dediler. Son iki şarj sürem ise %5'ten 100'e 1 saat 8 dakika verilen süre, gerçek dolum ise 1 saat 33 dakika, diğeri ise %11'den 100'e 1 saat 5 dakika telefonun verdiği süre, gerçeği 1 saat 27 dakika. 0 veya 1'den 100'e biraz daha da artacaktır. Bu problemi yaşayan var mı merak ettim.

Gercegi ile uyusmamasi normal, buyuk ihtimalle pil korumasi ayarlarinizdan birisi aciktir, Android'lerde ne isimle geciyor bilmiyorum ama iOS cihazlarda iyilestirilmis pil sarji diye geciyor. Cihazinizin şarj olmasini 80'den sonra yavaslatiyor ve bu durum pilinizi koruyor, buyuk ihtimalle onu kapatirsaniz o sure tutacaktir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı