S23 Ultra vs S24 Plus

S23 Ultra'nin S24 Plus'tan iyi oldugu konular olsa da S24 Plus alirdim cunku S24 Plus'in sadece 7 yil Android guncellemesi alacagi bile yeterince buyuk bir tercih sebebi. Tabii telefonu 7 yil kullanir misin kullanmaz misin o kismini bilemem ama kullanmak istesen kullanirsin cunku artik butun markalarin amiral gemisi cihazlari rahatlikla uzun sure kullanilabiliyor, eskiden sadece iPhone'lar uzun omurlu oluyordu cunku sadece Apple tarafi SoC'ye onem veriyordu, artik butun firmalar veriyor.
S23 Ultra daha güçlü evet ama S24 serisi 2 sene daha fazla güncelleme alacağı için ben olsam S24 Plus alırdım.
Güncelleme olayı mantıklı. Peki S24 Plus'ın kamerası tatmin eder mi?

Güncelleme olayı mantıklı. Peki S24 Plus'ın kamerası tatmin eder mi?
Tabii ki eder. Amiral gemisi bir cihazdan bahsediyoruz.

Bu arada S23 Ultra ile S24 Plus'in selfie ve ultrawide sensorleri ayni. Ikisinde de S5K3LU selfie sensoru ve IMX564 ultrawide sensoru bulunuyor. Tabii S24 Plus daha iyi bir NPU ve ISP'ye sahip oldugu icin ayni sensor olsa da daha iyi performans veriyor her ikisinde de.

Güncelleme olayına fazla takılma. Bundan 6 sene sonra alacağı güncelleme pek bir şey ifade etmez. İşlemci-RAM yetmez bir süre sonra.
Ifade eder cunku artik butun markalar SoC gucune onem veriyor. Eski Android cihazlarin esamesinin okunmayip eski iPhone cihazlarin esamesinin okunmasinin tek sebebi SoC idi. SoC sayesinde bir cihazin omru belirlenir zaten. SoC gucluyse 10 yil bile o telefon surum sikintisi yasamadigi surece cayir cayir calisir. S24 Plus'ta bulunan SoC oldukca guclu, yani 7 yil gider. Benim neredeyse 10 yasina girmis GM5 Plus gibi les telefonum bile hala kenarda duruyor arada kullaniyorum is goruyor temel duzeyde. Ki o telefon hem doneminin giris seviyesi idi hem de cok gucsuz bir SoC bulunduruyordu. Yani o telefon bile duse kalka 10 yil ilerliyorsa S24 Plus'in 7 yil sonra alacagi guncellemenin bir sey ifade etmeyecegi ihtimali bile soz konusu olamaz.

Ifade eder cunku artik butun markalar SoC gucune onem veriyor. Eski Android cihazlarin esamesinin okunmayip eski iPhone cihazlarin esamesinin okunmasinin tek sebebi SoC idi. SoC sayesinde bir cihazin omru belirlenir zaten. SoC gucluyse 10 yil bile o telefon surum sikintisi yasamadigi surece cayir cayir calisir. S24 Plus'ta bulunan SoC oldukca guclu, yani 7 yil gider. Benim neredeyse 10 yasina girmis GM5 Plus gibi les telefonum bile hala kenarda duruyor arada kullanıyorum is goruyor temel duzeyde. Ki o telefon hem doneminin giris seviyesi idi hem de cok gucsuz bir SoC bulunduruyordu. Yani o telefon bile duse kalka 10 yil ilerliyorsa S24 Plus'in 7 yil sonra alacagi guncellemenin bir şey ifade etmeyecegi ihtimali bile soz konusu olamaz.

Dostum demek istediğim temel işlemleri yapar. Nasıl ki 6-7 yıl öncesinin SD 865'i şimdi yeterli gelmiyorsa bundan 6-7 yıl sonra da şu anki 8 gen 3 - 9300+ Yeterli olmayacak.
Hatta işlemciyi geçtim 8 GB RAM-256 GB hafızalı bir cihazın 2 sene sonrasını kolay kolay çıkartma durumu söz konusu değil.

Dostum demek istediğim temel işlemleri yapar. Nasıl ki 6-7 yıl öncesinin SD 865'i şimdi yeterli gelmiyorsa bundan 6-7 yıl sonra da şu anki 8 gen 3 - 9300+ Yeterli olmayacak.
Hatta işlemciyi geçtim 8 GB RAM-256 GB hafızalı bir cihazın 2 sene sonrasını kolay kolay çıkartma durumu söz konusu değil.
Snapdragon 865'in yeterli gelmedigi bir senaryo yok, hala tas gibi SoC. Zaten su an piyasaya surulen orta segment urunlerde de Snapdragon 865 dengi SoC'ler yer aliyor. Ornegin A55'te Exynos 1480 var ve bu SoC Snapdragon 865 seviyesinde. Yani Snapdragon 865'e camur atiyorsan Exynos 1480'e de atmalisin yani A55'e de atmalisin lakin boyle bir sey yapamazsin cunku A55 gayet akici sekilde calisan bir cihaz.

Ayrica 8 GB RAM'i oyle piyasadan silmek o kadar kolay degil. Apple'a bak ornegin. Su an 4 GB RAM kullanimini asan bir cihaz cikardigi anda iPhone 13 kullanicisini bile elinden kaybeder. Yani RAM kullanimini ureticiler hep dusunmek zorunda cunku yapacaklari en ufak hata piyasadaki cogu telefonun ucmasina sebep olur.

Snapdragon 865'in yeterli gelmedigi bir senaryo yok, hala tas gibi SoC. Zaten su an piyasaya surulen orta segment urunlerde de Snapdragon 865 dengi SoC'ler yer aliyor. Ornegin A55'te Exynos 1480 var ve bu SoC Snapdragon 865 seviyesinde. Yani Snapdragon 865'e camur atiyorsan Exynos 1480'e de atmalisin yani A55'e de atmalisin lakin boyle bir şey yapamazsin cunku A55 gayet akici sekilde calisan bir cihaz.

Ayrica 8 GB RAM'i oyle piyasadan silmek o kadar kolay degil. Apple'a bak ornegin. Su an 4 GB RAM kullanimini asan bir cihaz cikardigi anda iPhone 13 kullanicisini bile elinden kaybeder. Yani RAM kullanimini ureticiler hep dusunmek zorunda cunku yapacaklari en ufak hata piyasadaki cogu telefonun ucmasina sebep olur.

Yahu dostum anlamak istemiyor musun? O zamanın amiral gemisi işlemcisi şu anın orta segmentine dönmüş durumda. Birkaç sene sonra tamamen piyasadan silinecek.
Hayır bunu 14T Pro kullanıcısı olarak söylüyorum. 6 sene sonra falan 9300 orta segment bir işlemci olacak bu kadar basit.

Geri
Yukarı