S23 vs iPhone 14

Sizin bir sürü konunuz var gerçekten telefon almak istiyor musunuz yoksa can sıkıntısına mı soruyorsunuz?

Sizin bir sürü konunuz var gerçekten telefon almak istiyor musunuz yoksa can sıkıntısına mı soruyorsunuz?

Telefon almak için değil bakarsanız bir sürü daha farkli telefon konum var ben merak ettiğim için soruyorum sektörü seviyorum.

Samsung felaket değer kaybediyor ikinci elde.

2019'da çıkan S10 ile yine 2019'da çıkan iPhone 11'in ikinci el piyasasını kıyaslayın.

S10 release fiyatı $749+VAT
iPhone 11 release fiyatı $699+VAT

Telefon almak için değil bakarsanız bir sürü daha farkli telefon konum var ben merak ettiğim için soruyorum sektörü seviyorum.
Sektörü sevmeniz, her gün açılan bir konuyu tekrar açmanızı gerektirir mi? 3500 mesajı olan birinden daha iyi bir forum kullanımı etiği beklerdim.

2019'da çıkan S10 ile yine 2019'da çıkan iPhone 11'in ikinci el piyasasını kıyaslayın.

2. el piyasasının genellikle algıdan ibaret olduğunu düşünüyorum her zaman. Açıkcası çokta para edecek telefonlar değil ikiside. iPhone 11'in sevilmesinin tek sebebi (buraya parantez açmak isterim kimseyi ekonomik durum ve şartlarından dolayı yargılamak aşağılamak amacım değil) ucuz. Evet ucuz bir cihaz, iPhone kullanıyorum demek için alınan bir cihaz gibi geliyor artık. Ekonomik şartlarda buna zorluyor insanları hala iPhone 11 alınır mı diye konular açılıyor. iPhone biraz da algı muhabbeti ile elitliğin veya üstünlüğün göstergesi haline gelmiş. Dolayısıyla insanlar statü gösterdiğini düşünerekten değer biçiyorlar. Son zamanlarda Samsung'da bu statüye erişmiş durumda. Yinede algısı Apple gibi olmaz sonuçta çok segmentte telefon üretiyorlar. A, M, Z, S gibi gibi. Bu alt ve orta segment yüzünden de bu algısı biraz kırılıyor.
Ama baktığımız zamanda performans bakımından daha güçlü ve daha iyi cihazlar ürettiği de üst segmentte bir gerçek. Ki samsung zaten Apple'ın belkide en büyük parça tedarikçisi Ekranından, ramine, ramden depolama birimi gibi şeyleri Samsung tedarik ediyor.
Apple'ın pazarlama stratejiside bu statü sayesinde işleyebiliyor. Açıkcası apple bir cihaz alsam giriş seviyesindeki iphone 11,12,13 veya 14'den kesinlikle uzak dururdum. Apple farklı segment cihaz çıkarmasa bile cihaz modellerinin arasında bir segment oluşturma çalışması var. Belki de sadece müşteri kazıklama çabasıdır. Ama iki şekilde de başarılı oluyor diyebilirim.

S23, iPhone 14 ve 14 Pro'dan kesinlikle daha iyi.

Aynı yılda çıktılar fakat S10 ile iPhone 11 rakip değil. Tam olarak tarihlere bakarsanız S10'un rakibi XS, iPhone 11'in rakibi S20.

Sektörü sevmeniz, her gün açılan bir konuyu tekrar açmanızı gerektirir mi? 3500 mesajı olan birinden daha iyi bir forum kullanımı etiği beklerdim.

Hangi konuyu her gün açmışım asla 2 konuyu iki kez acmadim S23 ve Plus'ı mesela tabii ki iki farklı konuda değerlendireceğim ve ayrıca benim konu acma özgürlüğüm oldugu gibi sizinde cevap vermeme özgürlüğünüz var.

Hangi konuyu her gün açmışım asla 2 konuyu iki kez acmadim S23 ve Plus'ı mesela tabii ki iki farklı konuda değerlendireceğim ve ayrıca benim konu acma özgürlüğüm oldugu gibi sizinde cevap vermeme özgürlüğünüz var.
Her gün açılan bir konu dedim, her gün siz açıyorsunuz demedim. Cevap vermeden önce soruyu okumak çok önemli.

Cevap vermediğim zaman rahat edemiyorum böyle durumlarda. Özgürlük derken, forum kuralları var, ora da, bir konu açacaksanız önceden açılmış mı diye bakın der.

Konuyla alakalı olması için de S23 daha iyi diyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı