S23 vs S23 Ultra

TheDifference8

Centipat
Merhaba, iPhone 11 kullanıyorum S23'e geçmeyi düşünüyorum. S23'ü yurt içi almam mı mantıklı olur yoksa yurt dışı mı?

S23 Ultra aldıktan sonra YD olmasının bir anlamı olabilmesi adına server kayıt yaptırmak zorundasınız, bu işlemden sonra da güncellemelerin otomatik olarak gelmeme ihtimali var. Direkt konfor düşüşü. S23 daha mantıklı.

Bence iPhone 11 ile idare et yakında S24 serisi çıkar onu bekle.
64 GB olduğu için mecbur değişmek zorundayım, hiçbir şey yapamıyorum şu an. Telefonda yer açtıkça tekrar doluyor.

Evet köşeli tasarım çok çirkin duruyor.
Tasarımda S23 daha cazip geliyor bana.
Teşekkürler bilgilendirmeniz için.

Son düzenleyen: Moderatör:

Öyle bir ihtimal yok server kayıt daima güncellemeleri alır çünkü rootla yapılan bir işlem değildir. Doğrudan telefona yazılır ve oldukça pahalıdır. Telefona isterseniz custom ROM atın, isterseniz Odin'den stock ROM flashlayın, isterseniz factory reset atın, fark etmez. O IMEI asla gitmez.

"Server kayıt = BTK kaydı" desek yeridir. Server kayıt için 2 IMEI numarası belirliyorsunuz (IMEI numaralarını kendiniz buluyorsunuz, server size IMEI sağlamıyor, elinizde olan 2 adet IMEI numarasını telefonunuza yazıyorlar) ve 10 dakikalık bir işlemin sonucunda telefonunuza belirttiğiniz 2 IMEI adresi yazılmış oluyor. Doğal olarak telefonunuz açılıyor.

Kesinlikle güncelleme almama ya da herhangi bir problem yaşama söz konusu değildir. BTK kaydı neyse server kaydı da odur, hiçbir farkı yoktur. BTK kaydı telefonunuzda halihazırda bulunan IMEI'yi Türkiye'de sinyale açar, server kaydı ise halihazırda Türkiye'de sinyale açık bir IMEI numarasını telefonunuza yazar.

Sonuç olarak ikisi de aynıdır fakat fiyat olarak server kaydı çok daha ucuzdur.

Üstad güzel anlatım için teşekkür ederim.
Ben S23 kullanıyorum. Server kayıt yaparken kullanılacak imei numaraları Samsung telefona mı ait olmalı? Başka telefonlardan alınınca sorun oluyor diyenler var.

İkinci sorum olarak imei ler 4g destekli bir telefondan mı alınmalı? Şebeke veya İnternet hızı problemi oluyor mu?

Nasıl yok dostum, MIUI foruma gir bak server kayıt yaptırdığında telefonuna güncelleme gelmeyen S23 kullanıcısı var, direkt ana sayfada konusu. Bilindik Youtuber’lar da S23 Ultra’sının güncellemesini manuel olarak yapıyor. Bilmiyorsanız konuşmayın.

SIM 1’deki IMEI 35 ile başlamıyorsa OTA gelmez.

Server kaydı 2 tane var dostum; birisi HalabTech diye bir araba ait ve yanlış hatırlamıyorsam oldukça uyguna yaptığını iddia ediyordu. Diğeri ise orijinal CPID-server (155 USD). Senin dediğin olay gerçekse, CPID-server'den kaynaklandığını sanmıyorum. Hadi diyelim kaynaklandı, anında para iadesi yapıyorlar. Senin yaşının 2 katı kadardır bu piyasadayım ben, bilmiyorsanız konuşmayın falan demişsin Eğer böyle bir problemle karşılaşılıyorsa, bu kullanıcı hatasıdır. Bizzat 10'dan fazla S23 Ultra'ya server kaydı yaptırmışımdır, 1 tanesinde dahi problem yaşamadık. Canlı destekleri var, her türlü şeyi sağlıyorlar, gerekli her şeyi söylüyorlar ve hatasız yapıyorsun. Ha, eğer sende İngilizce yoksa, yaptığın işten bir şey anlamıyorsan, hata yapma ihtimali de söz konusu olabilir; ama dediğim gibi, tecrübemle sabittir ki CPID-server'de asla problem yaşamazsın. Yaşarsan da ya çözerler ya para iadesi yaparlar.
Ben daha önce başka telefondan da alıp bir problem yaşamadım, fakat yine de CPID-server'in kendisine canlı destek aracılığıyla sorup bu konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca, ikinci soruna gelecek olursak, ben tüm IMEI'leri 4G destekli telefonlardan aldım. Daha önce 4G desteklemeyen bir telefonun IMEIsini kullanmadık; dolayısıyla bilmiyorum. Ancak, bunu da doğrudan onlara sorabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…