S23 vs S24 FE

Bütçe
20.000, en fazla 25.000 TL

Stereo.Luigi99

Hectopat
Makaleler
6
Yer
Isparta
Son zamanlarda iPhone 7'yi bırakıp uygun fiyatlı bir telefon arayışına girdim. İlk defa Android kullanacağım ve Samsung haricine çıkmak istemiyorum. İlk önce A56 düşünüyordum fakat benzer bütçede S24 FE'yi görünce ilgimi çekti. Mağazada denedim, çerçevesi ve boyutu benim için bir sıkıntı olmadı.

Sonuç olarak S23 ile S24 FE arasında kaldım. S23 Snapdragon 8 Gen 2 ile, S24 FE ise Exynos 2400e ile geliyor. İkisi arasında Exynos biraz daha üstün fakat Snapdragon daha stabil deniliyor. Aynı fiyatlarda olsa S23 diyebilirdim fakat S23'ün internet fiyatı 35.000'den başlarken S24 FE'yi 25.000'de bulabiliyorum. S23 10.000 TL'lik fiyat farkına değecek bir telefon mu, yoksa S24 FE deyip geçmek mi daha doğru?

Çok grafikli oyun oynamıyorum, iPhone 7'nin rezil bataryasından kurtarsın ve birkaç saat dayansın isterim. En önemli kriterim uzun ömürlü olması. S24 FE'nin 7 yıl desteği var fakat daha One UI 7'den sorun çıkarmaya başladı. S23'lerde ise yeşil çizgi gibi ekran sorunları var. Bir telefon sıradan şekilde kullanılırken bunların olmaması benim için en önemli mesele.

Kısacası, 10.000 TL fiyat farkı da göz alınırsa uzun süre kullanımda hangi telefon daha iyi olur sizce?

Son zamanlarda iPhone 7'yi bırakıp uygun fiyatlı bir telefon arayışına girdim. İlk defa Android kullanacağım ve Samsung haricine çıkmak istemiyorum. İlk önce A56 düşünüyordum fakat benzer bütçede S24 FE'yi görünce ilgimi çekti. Mağazada denedim, çerçevesi ve boyutu benim için bir sıkıntı olmadı. İlk defa 120Hz gördüğüm için uzaylı gören masum köylü oldum bir an. 😃

Sonuç olarak S23 ile S24 FE arasında kaldım. S23 Snapdragon 8 Gen 2 ile, S24 FE ise Exynos 2400e ile geliyor. İkisi arasında Exynos biraz daha üstün fakat Snapdragon daha stabil deniliyor. Aynı fiyatlarda olsa S23 diyebilirdim fakat S23'ün internet fiyatı 35.000'den başlarken S24 FE'yi 25.000'de bulabiliyorum. S23 10.000 TL'lik fiyat farkına değecek bir telefon mu, yoksa S24 FE deyip geçmek mi daha doğru?

Çok grafikli oyun oynamıyorum, iPhone 7'nin rezil bataryasından kurtarsın ve birkaç saat dayansın isterim. En önemli kriterim uzun ömürlü olması. S24 FE'nin 7 yıl desteği var fakat daha One UI 7'den sorun çıkarmaya başladı. S23'lerde ise yeşil çizgi gibi ekran sorunları var. Bir telefon sıradan şekilde kullanılırken bunların olmaması benim için en önemli mesele.

Kısacası, 10.000 TL fiyat farkı da göz alınırsa uzun süre kullanımda hangi telefon daha iyi olur sizce?
S24FE.

Bütçeniz artarsa S24+, artmazsa Honor 400 Pro var. Samsung harici istemediğinizden Honor'u önermiyorum size yinede bir bakın isterseniz. Bütçeniz dahilinde ise S24 FE var. S23 güncel olarak alınacak bir cihaz değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı