S23 vs Xiaomi 13

Kesinlikle S23.
Xiaomi, MİUİ 12'den beri aşırı derecede kötüleşmiş yazılım konusunu hâlâ düzeltemedi. Samsung ise yazılım konusunda da kendini git gide geliştiriyor. S23 serisinde, S22 serisinde olan ısınma ve batarya problemi de olmadığı için rahatça alınabilir.
Hocamın dediği doğru, MIUI 13' de 14' de berbat, Samsung hergün geliştiriyor fakat 3800 mah bataryaya sahip S23.

Hocamın dediği doğru, MIUI 13' de 14' de berbat, Samsung hergün geliştiriyor fakat 3800 mah bataryaya sahip S23.
Evet ama idare edebilecek bir seviyede gene bence. 3700mah olan S22 ortalama kullanımda 5-6 saat ortalama ekran süresi veriyordu ama onun dışında S22'nin işlemcisi 8 Gen 1 de aşırı verimsizdi. 8 Gen 2'nin etkisi, görünen taraf olan 100mah bataryadan çok daha büyük.
Gene tabiki çok uzun bir süre beklenmesin ama. Benim ekran süresi beklentim ortalama kullanımda 7-8 saat falan örneğin.

S23+ alsam nasıl olur
Alabiliyorsanız neden olmasın? S23+, S23 ailesinin en iyi ekran süresi sunan modeli. S serisinde genellikle +(Plus) modeller, Ultra modellerden daha uzun ekran süresi sunuyor. Minimum fiyatının da düştüğünü düşünürsek alınabilir S23+ şu an.

Alabiliyorsanız neden olmasın? S23+, S23 ailesinin en iyi ekran süresi sunan modeli. S serisinde genellikle +(Plus) modeller, Ultra modellerden daha uzun ekran süresi sunuyor. Minimum fiyatının da düştüğünü düşünürsek alınabilir S23+ şu an.
S23 Ultra’nın daha önde olması gerekmez mi?

Hocam batarya kapasitesinin artık ne kadar önemsiz, asıl olanın işlemcinin nasıl tükettiğini artık herkes öğrendi. Örnek aşşağıda. S21 FE 4500 kapasiteli bataryaya sahip fakat hepsinden önce bitmiş şarjı.
254415.jpg

Tabii ki de S23 Samsung...Aslında F/P olarak GT 2 Pro da beklenebilir o cihazda dikkatimi çekiyor bu arada fiyat bandı çok iyi yine stoklara gelecek diye duydum gelirse aynı fiyat olur mu bilemem 12.999'a gerçekten şu enflasyonda iyi bir makine...

S23 Ultra’nın daha önde olması gerekmez mi?
İkisi çok yakın ama en azından S22 ve S23 serisinden beri + modeller biraz daha(40dk falan) fazla ekran süresi veriyor. Testelere bakabilirsiniz. Ben tam sebebini tabiki bilmiyorum ama tahminimce, ekran boyutu/kalitesi ve belki Ultra modeldeki işlemcinin biraz daha tam güç çalışması gibi etkenlerden dolayı olabilir. Hele o testlere kamera kullanımı da dahilse o gibi şeylerden de olabilir.

Hocam batarya kapasitesinin artık ne kadar önemsiz, asıl olanın işlemcinin nasıl tükettiğini artık herkes öğrendi. Örnek aşşağıda. S21 FE 4500 kapasiteli bataryaya sahip fakat hepsinden önce bitmiş şarjı.Eki Görüntüle 1726224
Bir o kadar önemli ve hesaplanmayan şey de optimizasyon ve yazılımın/arayüzün ne kadar iyi, önemli olduğu etkeni bazen unutuluyor. Samsung yazılım konusunda gerçekten başarılı ama bazı markalar var ki yazılımlarından dolayı tek güncelleme ile başta iyi olan batarya süresini yarıya indirebiliyorlar. Bir örnek: Xiaomi(birkaç kere yaşadım da biliyorum).

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı