S24+ 1.5 aylık deneyimi

1.5 ay önce aldığım Samsung Galaxy S24+ cihazını deneyimlerimle sizlere aktarmak istiyorum.

TASARIM
Tasarım konusunda göze hitap eden bir cihaz olmuş. Estetik ve şık bir tasarıma sahip, elime alıp tutuğumda gerçekten premium bir cihaz tuttuğumu hissettiriyor. Bana kalırsa arka kameraları biraz daha iyi olabilirdi tasarım açısından. Ama böyle de kesinlikle parasını hak eden bir tasarıma sahip.

EKRAN
En çok sevdiğim kısmı sanırım ekran kısmı cihaz 6.7 inç boyutunda ve QHD+ (2K) çözünürlüğüne sahip. Bu kısımda kesinlikle negatif bir yönü yok. Ekran gövde oranı aşırı tatmin edici tam %91lik bir ekran gövde oranına sahip. Bir üst modeli S24 Ultra %89 ekran gövde oranına sahip bunu da söylemek isterim. Güneşe çıktığımda kesinlikle rahat bir kullanım sunuyor. Sosyal medyada gezinmek veya internette gezinmek aşırı keyifli. Kesinlikli bu konuda parasını hak eden bir cihaz. Video izleme deneyimimde gerçekten o kadar iyi ki bilgisayardan izlediğim çoğu video ya da filmi telefonumdan izlemeyi tercih ediyorum. Bu konuda neredeyse rakipsiz bir ekrana sahip.

PERFORMANS
Exynos 2400 işlemcisi bu sefer olmuş diyebilirim. Ne oyun oynarken ne internette dolaşırken en ufak bir donma kasma gibi bir durumla karşılaşmadım. Uzun süre oyun oynadığım da ısınıyor ama rakiplerine göre daha az ısındığını söyleyebilirim. Oyun deneyimim PUBG ve Mobile Legends kısmında oldu QHD+ ve 120Hz ekran ile oyun içerisindeki ultra grafik ayarlarında oynadığımı belirtmek isterim. Uzun süre oynadığımda 1 saat ve üzeri elde hissedilecek bir ısınma olduğunu söyleyebilirim. Soğutma sistemi sayesinde ortalama 5 dakika içerisinde telefon eski haline dönüyor.

BATARYA
Direkt batarya kısmına geçmek istedim. İlk önce yukarıda bahsettiğim oyunlardaki şarj kullanımından bahsetmek istiyorum. Aşağıda farklı günlerde yaptığım oynama sürelerine ve kullandığı şarj bilgilerini aktaracağım. Oyunları ultra ayarlar da QHD+ ve 120Hz açık şekilde parlaklık ise yarıdan fazla olacak şekilde oynadım.
Screenshot_20241228_203629_Device care.jpg Screenshot_20241228_203635_Device care.jpg Screenshot_20241228_203659_Device care.jpg Screenshot_20241228_203712_Device care.jpg

KAMERA
Kamera konusunda gerçekten çok başarılı özellikle 3x yakınlaştırma da çektiğim fotoğraflar aşırı güzel. Şu an çektiğim fotoğrafları yükleyemiyorum ama daha sonrası yüklemeye çalışacağım. Yakınlaştırma konusunda gerçekten başarılı bir cihaz. Gece modunda başarılı bir şekilde fotoğraf çekebiliyor. Video kısmında 8K video çekebiliyor. Deniz dalgalarını video çekmiştim tabi dosya boyutu çok büyük QHD+ ekran ile izlerken gerçekten gözü yorabiliyor aşırı canlı durduğu için. Ai özelliği ile bir üst boyuta geçiyor. Çok fazla kamera konusunda deneyimim olamadı maalesef bu süreçte.

HOPARLÖR
Ses konusunda cidden başarılı çift hoparlör sayesinde hem oyun oynarken hem bir şeyler izlerken gerçekten hakkını veren bir hoparlör olmuş ses kalitesi aşırı yüksek. Olumsuz yanı yok.

DİĞER ÖZELLİKLER
Samsung DeX ten bahsedeceğim çok fazla kullandığım bir uygulama gerçekten kullanım ihtiyacına göre işe yarayan bir özellik. Samsung DeX nedir diye soran olacak arkadaşlara telefonumdaki ekranı bilgisayara yansıtmasıdır. Hem telefonumdaki hem bilgisayarımdaki işi aynı anda ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmem aşırı kolaylık sağlıyor. En sevdiğim özellik olduğu için bahsetmek istedim.

Bir diğer özellik ise hangi telefonlarda ve kulaklıkta var bilmiyorum ama Galaxy buds 3 Pro kulaklığımı kullanırken s24+ ile birlikte ( Daha önceki cihazım a52s'te bu özellik yoktu) kulaklıkta daha yüksek ses kalitesine çıkartılabiliyor. Yani daha yüksek seste müzik dinlemeyi sevenler için ek bilgi olsun.

Şimdilik bu kadar bahsedeceğim özellikler okuyan herkese teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı