AMD Redstone güncellemesi geldi!

AramTopaloglu

Hectopat
Katılım
19 Mayıs 2020
Mesajlar
95
Geçen sene AMD’nın duyurduğu Redstone güncellemesi geldi, 9000 serisi ekran kartlarıyla şu anda uyumlu, 25.12.1 sürümünü AMD’nin web sitesinden indirebilirsiniz.

Peki nedir bu Redstone?

AMD’nin kendi web sitesinde şu ibare kullanılmış : AMD FSR "Redstone", oyun geliştiricilerin oyunun performansını ve sürükleyiciliğini artırmak için oyunlarına uygulayabilecekleri, makine öğrenimi destekli özelliklerden oluşan bir pakettir.

Oyunlarda daha akıcı performans, görüntü, ışıklandırma sunmak için tasarlanmış ‘’Machine-Learning’’ ile geliştirilmiş bir teknoloji diyebiliriz kısaca.

Redstone neler getirdi? Neler vaat ediyor?

İlk farklılığımız FSR Upscaling, AMD FSR 4’ün adını "Redstone"u oluşturan çeşitli özellikleri daha iyi ayırt etmek için FSR Yükseltme olarak yeniden adlandırıldı. Sadece ismi değişmiş diyebiliriz.

İkinci özelliğimiz FSR Radiance Caching, AMD buna ‘’Işığın bir sahnede nasıl yayıldığını dinamik olarak öğrenip tahmin ederek verimli, gerçek zamanlı küresel aydınlatma sağlar.’’

Işık yansımalarını tek tek hesaplamak yerine yapay zeka ile ışık desenlerini, yansıma yollarını, nasıl ve hangi açıdan yansıma yaptığını öğreniyor, performans kaybı azaltılarak hızlandırılıyor, ilk defa da Warhammer 40.000 serisinde kullandılar.
Yıllar geçtikçe yeni oyunlara eklenecektir, izlediğiniz sahneyi çok daha canlı yapıyor.

Üçüncü özelliğimiz FSR Ray Regeneration, Yükseltilmiş, upscale edilmiş görüntüyü kaybolan detayları geri getirmeye yönelik Machine Learning ile yapılmış öğrenim tabanlı bir araç, düşük çerçevelerden eğitilmiş yapay zeka net ve gerçekçi yüzeyler yaratıyor.

AMD bunu tanıtım için Call of Duty : Black Ops 7’de açmış, ilerleyen süreç içerisinde nasıl olacak göreceğiz.

AMD Gaming kanalında Jack Huynh abimiz lafı Matt Booty’e bırakıyor oradan, Matt abimiz övüyo, cilalıyo, tozunu alıyor. Umarım kendisinin övdüğü kadar iyi kullanılır.

AMD Websitesinde şöyle bir görsel paylaşmış.
1765454102184.png


YouTube kanalında ise şöyle bir görsel paylaşılmış.

1765454143999.png

Peki kaç oyun Redstone güncellemesini destekliyor?

AMD videosunda 2025’i bitirmeden 40 oyuna destek vereceğini belirtmiş, zaman içerisinde bu elbette artacaktır, meraklısı olanlar için link burada :
https://www.amd.com/en/products/graphics/technologies/fidelityfx/supported-games.html
Öteki görseller :
1765454208919.png


Peki bunu nasıl açacağız?
Çok basit, Tek yapmanız gereken Adrenaline programı üzerinden sırasıyla Oyun -> Ekran Kartları ve resimde bulunan iki seçeneği açmanız gerekli.


1765454424088.png


AMD Anti-Lag 2'yi destekleyen oyunlarda ayarı açmanızı önermiş.

Bu noktada oyununuzu başlatabilir ve AMD FSR 3.1'i oyun içi grafik veya video seçenekleri ayarlarından (eğer henüz etkinleştirilmemişse) açabilirsiniz ve ardından isteğe bağlı olarak oyun içi grafik veya video seçenekleri menüsünden istediğiniz FSR yükseltme kalitesi ön ayarını yapabilirsiniz.

Ek olarak, desteklenen oyunlarda, kare hızlarını daha da artırmak için oyun içi grafik veya video seçenekleri ayarları kullanılarak FSR Kare Oluşturma etkinleştirilebilir ve AMD Radeon™ Anti-Lag 2, daha hızlı tepki veren bir oyun deneyimi için giriş gecikmesini azaltmak üzere etkinleştirilebilir.

AMD FSR Ray Rejenerasyonu destekleyen oyunlarda, ışın izleme etkinleştirildiğinde bu özellik doğrudan oyun içinde etkinleştirilecektir.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.
 
25.12.1 tam bir yılbaşı hediyesi olmuş. Özellikle Black Ops 7 ve Warhammer oynayan arkadaşların "Öncesi/Sonrası" FPS ve görüntü farklarını acil paylaşması lazım. Eğer vaat edilen gibiyse AMD bu sefer masaya yumruğunu vurdu demektir.
 
Bu tarz özelliklerin gelmesi umarım AMD ekran kartlarını Nvidia kadar pahalı yapmaz 🤔
 
7000 Serisine de gelseymiş keşke.
AMD strateji değiştirdi, artık "Eski kartlara destek verelim" kafasından "Yeni kartı sattıralım" kafasına geçti. Tek umudumuz topluluktan çıkacak modcuların bu özelliği kırıp 7000 serisine uyarlaması. Resmi destek gelmese bile modcular o kapıyı yakında zorlar.
 
AMD strateji değiştirdi, artık "eski kartlara destek verelim" kafasından "yeni kartı sattıralım" kafasına geçti. Tek umudumuz topluluktan çıkacak modcuların bu özelliği kırıp 7000 serisine uyarlaması. Resmi destek gelmese bile modcular o kapıyı yakında zorlar.

Umarım olur hocam. Çok sağlam bir teknolojiye benziyor gelse muazzam olur. Bir de şu çok azalan ama hala olan driver vs. sorunlarını çözseler NVIDIA'yı bile geçebilirler aslında satış konusunda.
 
9000 serisiyle geride kalmaktan sıkılmış bir AMD görüyorum. Bu durum inşallah fiyatlara yansımaz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı