İnceleme S24+ 10 günlük deneyim

Kendim arkadaşımın oynadığı bir oyundan test ettim. Arkadaşımın S23 ultrası ilk dakikalarda 71FPS verirken benim S24+ cihazım 87FPS veriyordu. 1saat sonunda onun cihazı 65-68 arasında dolanırken benim cihazım 80-83 arasında dolanıyordu. Onun cihazı 40°, benimki 41°. 2saat sonunda onun cihazı 61FPS civarı verirken benimki 77FPS civarı veriyordu. Son sıcaklıklar onunki 42° benimki 44°. Snapdragon 8gen2 %23 şarj tüketti. Exynos 2400 %29 şarj tüketti. Snapdragon 8 gen 2 daha az şarj tüketme konusunda önde. Exynos 2400 daha güçlü ve performanslı. Zaten aradaki fark RAM dersen daha önce de S23 ile S24 testi yapmıştım. Sonucunda yine şarjda Snapdragon, güçte Exynos öndeydi. Stabilitelikte kazanan taraf yok. Exynos kesinlikle adı Exynos diye bu söylemler altında. Eğer adı Snapdragon olsa kimse fark etmezdi Exynos olduğunu. Exynos 2400 gen2 ile gen3 arasında bir işlemci. Bu aradaki 2derece sıcaklıkta önemsiz. Sonuçta güç farkı var.(testleri hep aynı şartlarda yaptım)

Anladım teşekkürler s24 plus gerçekten sağlammış.

Cok kaliteli bir cihaz, sadece bataryasi bekledigimden kotu cikti. Ben S23 ile Wi-Fi ve 120 Hz kullaniminda 8 saati goruyorum.

Cok kaliteli bir cihaz, sadece bataryasi bekledigimden kotu cikti. Ben S23 ile Wi-Fi ve 120 Hz kullaniminda 8 saati goruyorum.
Eki Görüntüle 2291169

Hocam bende hep Bluetooth ile kulaklık ve akıllı saat bağlı olması yanı sıra sürekli olarak bir şeyler indiriyor misal Instagram giriyorum bir Instagram eklentisi indirmeye başlıyor. Bu indirmeler bitince 9 saati görür diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cok iyi cihaz, gule gule kullanin hocam. Galaxy Al'de dediginiz konularda haklisiniz, duzeltelecegini dusunuyorum.

Teşekkürler, umarım düzeltilir Samsung'dan beklemediğim bir şey oldu. Sonuçta Türkiye pazarında en etkin şirket denebilirken Türkçe yok.
Evet, bize ozel fiyatlandirma bile yapip onu yapmamasi garip oldu, ulkemizde insanlarin bu kadar elestirdigi bir marka oldugu halde boyle aciklar vermemesi lazim. Elestirme derken de zaten o elestirenler genelde firmanin acigini bekleyenler

Ben de S24 U almıştım dostum yine karşılaştırk ben de yorumu eklemek istiyorum

Parmak İzi:
İnan ben de anlamıyorum,
sanki ekrana açma tuşu eklemişler gibi dokunuyorum ve açılıyor ekran, arkadaşlar cidden inanılmaz hızlı, bu Parmak İzi hızını görene kadar Face İd'yi çok kıskanıyordum, biz telefonlar açarken daha fazla süre kaybediyoruz onlar direkt açıyor diyerek ama cidden inanılmaz hızlı.
Dayanıklılık:
Kesinlikle dayanıklı cihazlar değiller, telefon yere düştüğü gibi parçalanacak gibi duruyor, S24 + bu konuda bence sizin görüşünüzün tam aksine daha sağlam, S24 u keskin katları sayesinde de daha sağlam bir izlenim veriyor, İphone 15 ailesi ise genel yapısı oldukça hoş hissettiriyor fakat çok çabuk parçalanıyorlar.

Tasarım
Bu konuyu sizle konuşmuştuk ve aynı görüşteydik, hissiyatı bu kadar mükemmel olan bir telefonun A55 A54 ile aynı tasarıma sahip olması hoş değil.

Kamera
 Ş
ahsen kamera konusun da çok söylebileceğim bir şey yok, yorumlarınıza katılıyorum.
30x konusundaysa 50 x ve 30x arasında neredeyse hiç bir fark yok, bunu isterseniz günün ilerleyen saatlerinde de fotoğraf çekerek gösterebilirim, yani yakınlık olarak fark yok denecek kadar az.

Ve Önemli noktalar:
Şahsen batarya süresi beni oldukça şarşırttı
kendi teslerimi yaptığım S24+ bu değerler daha iyi S24+ ve S24 u arasında bu konuda çok fazla fark olmaması gerekiyor du ama ben em yüksek ayarlarda ortalama 11-12 saate yakın bir ekran süresi veriyor, %15 sonrası zaten bu özelikleri kısıtlandığını belirteyim.

Hızlı Şarj konusunu kafaya takmanıza gerek yok, cihazı dediğiniz gibi ısındırıyorsa haklısınız, bunun testini S24 + da yapamadım, fakat Samsung bu konuda emin adımlar atıyor ve en az batarya sağlığına zarar verebilecek en iyi değerlerde bataryayı şarj ediyor, 45w iyi bir değer batarya ya zarar verebilmesi zor, tabii sıcaklık önemli, normal de daha stabil olması gerek. 25w ile 45w arasında ciddi bir fark yok o yüzden değmez diyip geçiyorum. (Kontrol edebilirsiniz 45w ve 25w arasındaki fark çok az)

Asıl konuya gelelim:

S23 Ultra vs S24+

Öncelikle şunu bilmememiz gerekiyor; S23 Ultra S24 Plus'tan çok daha pahalı. 40 bin TL bandında değil S23 Ultra 12gb, 23 Ultra 8 gb 44 bin TL ve şunu Kesinlikle söyleyebilirim ki: 8 gb ram artık yetersiz, Amiral Gemisi bir telefon da 8 gb ram kabul edilemez, zaten şuan cihazım 6gb ram kulanıyor. Sanal Ram falan kurtarmaz, bizim cihazlarının depolama teknolojileri çok yüksek hızlara sahip ssd ler değil, etkisi çok düşük. Bu yüzden Kesinlikle S24 + Rakipsiz S23 u daha güzel gözüken bir telefon olabilir ama S24 Plus bence fiyatı ve özelikleri bakımından daha iyi. (23 Ultra 12 gb 50 bin küsür vereceğime 8k daha koyar S24 u alırım, 7 yıl güncelleme desteği dahi 8 bin TL farka yeter de artar).

S24 Plus bence en iyi cihaz şuan, Tek kusuru tasarımı, bu fiyata bu telefon inanılmaz.

Kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum. Batarya olarak gün geçtikce daha fazla ekran süresi alıyor cihaz, ya batarya kendini toparlamaya çalışıyor ya da optimize hale geliyor sanırsam. Eski cihazımı düşünecek olursam ben A14e geçsem bile çağ atlamış olacaktım ondan bana kusursuz geliyor, aslında bende sizin cihazınızdan planlıyordum ama fazla kamera kullanmıyorum ve S24u ciddi manada üst düzey bir cihaz ondan mesela elimden düşse kırılsa, çalınsa paranoyak hale gelirim diye o bütçeye PS5 ile S24+ aldım. Keşke bu cihazıda ultralara yakın bir tasarım yapsalarmış. Her ne kadar insanlar S24 ultradaki köşelerden şikayetçi olsa da bence çok ağır ve premium bir duruşu var S24 ultranın. En iyi amiral tasarımlarından biri. Size de iyi kullanımlar dilerim, çok güzel bir cihaz.

Ben de sizin için kazasız belasız kullanımlar dilerim, aradaki 20 bin TL farka bence değmez, S24u cidden her konuda mükemmel bir cihaz S24 + da her konuda mükemmel bir cihaz ama aradaki 20 bin TL farkı haketmiyor.
S24 + 40 bin TL fiyatıyla bence em iyi cihaz ve mükemmel bir seçim, tek sorun bu mükemmeliğine layık bir tasarımı yok. Tekrardan kazasız belasız umarım kulanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…