S24+ almaya değer mi?

JSTxClay

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sosyalde bu konudan çok fazla var fakat kiminde beğenilmiş kiminde fazlasıyla eleştirilmiş. Bu yüzden bizzat kendim tekrar açmak istedim. Yakın zamanda S24 Plus almayı düşünüyorum. Uzun süre kullanmayı düşündüğümden 7 yıl güncelleme garantisi cezbediyor. Gün içinde telefonu yoğun kullanmıyorum fakat yeri geldiğinde iyi performans almak da isterim. Kamerası bildiğim kadarıyla kendi segmentindeki telefonlara göre fena değil. İşlemcisinin Exynos olması fazlasıyla eleştiri almış. Kimi fazla ısınıyor ve performansı düşük derken kimiyse Snapdragon'u aratmadığını söylüyor. Bu konudaki fikirlerinizi öğrenmek isterim.

Yaklaşık 5 aydır 24 Plus kullanıyorum. Sadece şarj ederken ısınıyor. Şarj ederken %50 ile %85 arası hafif ısınıyor. %85´den sonra sıcaklık normale dönüyor.

Ayrıca S24 Plus´ta bulunan Exynos işlemci, S24 Ultra da bulunan Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi kadar güçlü. Aralarında hemen hemen fark bile yok.

Şarjı bir günü hatta az kullanımda iki günü çıkartır mı hocam? Bir de şunu sormak istiyorum S24 FE f/p olarak daha mantıklı bir tercih olabilir mi?
Ben S24 Plus´ı normal kullanımda rahatlıkla 1 günü çıkartıyorum. Ancak sizin az kullanımınız ile benim az kullanımım aynı olmayacaktır. 4900 mAh olması zaten yeterince iyi. 45W desteği de var.

S24FE´ye F/P bir ürün hem denilebilir hem de denilemez. Mesela kamera ile işin varsa 24Plus kadar iyi değil. Ya da oyun performansı olarak S24 Plus kadar iyi değil. Ancak 7 yıl güncelleme alacak telefonlar arasında bulunuyor. Yani "bir telefon alayım 7 yıl problem çıkartmasın" diyorsan S24 FE tercih edebilirsin.

Şarjı bir günü hatta az kullanımda iki günü çıkartır mı hocam? Bir de şunu sormak istiyorum S24 FE F/P olarak daha mantıklı bir tercih olabilir mi?

S24+ ve S24FE kendi bütçelerinde gayet iyi modeller alabiliyorsanız S24+ alın geçin. Alamıyorsanız S24FE'de asla üzmeyecektir. Muhtamelen 1 günü rahat çıkarır ama 2 gün kısmını pek bilmiyorum.

Yaklaşık 5 aydır 24 Plus kullanıyorum. Sadece şarj ederken ısınıyor. Şarj ederken %50 ile %85 arası hafif ısınıyor. %85´den sonra sıcaklık normale dönüyor.

Ayrıca S24 Plus´ta bulunan Exynos işlemci, S24 Ultra da bulunan Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi kadar güçlü. Aralarında hemen hemen fark bile yok.

Ben S24 Plus´ı normal kullanımda rahatlıkla 1 günü çıkartıyorum. Ancak sizin az kullanımınız ile benim az kullanımım aynı olmayacaktır. 4900 mAh olması zaten yeterince iyi. 45W desteği de var.

S24FE´ye F/P bir ürün hem denilebilir hem de denilemez. Mesela kamera ile işin varsa 24Plus kadar iyi değil. Ya da oyun performansı olarak S24 Plus kadar iyi değil. Ancak 7 yıl güncelleme alacak telefonlar arasında bulunuyor. Yani "bir telefon alayım 7 yıl problem çıkartmasın" diyorsan S24 FE tercih edebilirsin.
Kullanım sırasında abartılı sıcaklık değerleri görülmüyorsa görmezden gelinebilir o zaman. Bu arada hocam konusu açılmışken 45W adaptörünü Samsung'tan orijinal olarak alanlardan bazıları adaptör 2-3 haftada bozuldu gibi yorumlar yapmışlar siz orijinalini mi kullanıyorsunuz yoksa başka bir markanınkini mi?

S24+ ve S24FE kendi bütçelerinde gayet iyi modeller alabiliyorsanız S24+ alın geçin. Alamıyorsanız S24FE'de asla üzmeyecektir. Muhtamelen 1 günü rahat çıkarır ama 2 gün kısmını pek bilmiyorum.
Doğrusu QHD+, 45W desteği ve ekran tasırımındaki bazı farklar S24+ almam konusunda cezbediyor. Sanırım almışken Plus versiyonuna yöneleceğim.

Bütçen çıkıyorsa S24 plus, çıkmıyorsa S24 fe. S24 fe ye f/p diyebiliriz fiyat bandında.
Aradaki 10-12 bin civarı fiyat farkı özellik bakımından da kendini fark ettirir mi sizce? Yani benim gönlüm S24+ tan yana fakat acaba bu fiyat farkını boşuna vermiş gibi olur muyum diye biraz kafama takıldı.

Doğrusu QHD+, 45W desteği ve ekran tasırımındaki bazı farklar S24+ almam konusunda cezbediyor. Sanırım almışken Plus versiyonuna yöneleceğim.

Aradaki 10-12 bin civarı fiyat farkı özellik bakımından da kendini fark ettirir mi sizce? Yani benim gönlüm S24+ tan yana fakat acaba bu fiyat farkını boşuna vermiş gibi olur muyum diye biraz kafama takıldı.
Sana kalmış bir şey, paran varsa en iyisini al. Ama şahsi fikrim gerek yok bana göre. S24 fede gayet yeterli.

Kullanım sırasında abartılı sıcaklık değerleri görülmüyorsa görmezden gelinebilir o zaman. Bu arada hocam konusu açılmışken 45W adaptörünü Samsung'tan orijinal olarak alanlardan bazıları adaptör 2-3 haftada bozuldu gibi yorumlar yapmışlar siz orijinalini mi kullanıyorsunuz yoksa başka bir markanınkini mi?

Ben oyun oynamıyorum, yani ağır şekilde test etmedim işlemciyi ancak normal kullanımda hiçbir ısınma yok.

Ben kendi telefonumda 25W orijinal adaptör kullanıyorum.

25W 800TL. 45W 2500TL idi. Bu yüzden arada ki fiyat farkına değmediğini düşündüm, bu yüzden 25W aldım. %0´dan %100´e ulaşması ortalama 1 saat 15 dakika sürüyor. Benim aldığım adaptör hiç bir şekilde bozulmadı. Normal şekilde kullanıyorum.

Aradaki 10-12 bin civarı fiyat farkı özellik bakımından da kendini fark ettirir mi sizce? Yani benim gönlüm S24+tan yana fakat acaba bu fiyat farkını boşuna vermiş gibi olur muyum diye biraz kafama takıldı.

QHD+ Ekran / Ekran gövde oranı / 45W desteği / Snapdragon 8 Gen 3 kadar güçlü bir işlemci. Bence S24 Plus kesinlikle Plus olmayı hak ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı