İnceleme S24 FE 256 GB 5 aylık kullanıcı deneyimi

Herkese iyi Sosyaller dilerim. Bugün yaklaşık 5 aydır kullandığım (18 Kasım 2024 tarihinden beri) S24FE 256 GB modelinin "günlük kullanıcı" deneyimlerimden söz edeceğim.
Öncelikle neden 256 GB modelini tavsiye ettiğimden başlamak istiyorum. 128 GB günümüzde çokça tartışma yaratan bir depolama kapasitesi.- bu durum kişinin kullanım alışkanlıklarına göre farklılık gösterse de S24FE bazında neden 128 GB tercih etmek çoğu kullanıcı için mantıklı değil bunları sıralayalım:
  • Cihaz 7 yıl güncelleme vaadiyle satışa sunuldu ve 128 GB şu an için bile çokça tartışmalıyken önümüzdeki senelerde gelecek güncellemeler ve uygulamaların artan dosya boyutları nedeniyle yetersiz kalacaktır.
  • Oyun oynamayı seven kullanıcılar bir noktadan sonra depolama yüzünden sıkıntı çekeceklerdir.
  • Telefonun en büyük nimetlerinden olan ön ve arka kameraların 4K 60FPS video çekebilme nimetlerinden faydalanmak istenildiği noktada depolama su gibi eriyecektir. Ayrıca arka kamera 8K 30FPS video da çekebiliyor. Çoğu kullanıcı 8K videoları tercih etmese de bu koşulda da depolama sıkıntıya düşecek.
  • SD kart girişi mevcut olmadığı için dolan depolama karşısında yapacak bir şey söz konusu olmuyor.
  • 256 GB olan model UFS 4.0 standartında gelirken 128 GB olan model ise UFS 3.1 standartıyla geliyor. Sıkça dosya aktarımı yapan kullanıcılar için kritik bir husus olduğunu düşünüyorum.

Şimdi gelelim dünya gözüyle S24FE bize neler hissettiriyor?
  • Boyut olarak 6.7 inç ekran boyutuna sahip olduğundan dolayı büyük bir cihazla beraberiz. Kenar çerçevelerin alüminyum malzemeden yapıldığı gibi ön ve arka cam ise Gorilla Glass Victus+ ile desteklenmiş. Telefonu elde tuttuğumuz vakit premium hissettirdiğini söyleyebilirim. Sadece arka cam çok dayanıksız ve plastik gibi hissettiriyor. Kenar çerçevelerine bakacak olursak kalınlığı 8, 0mm. Cihaz bana asla kalın gelmedi şayet kılıfsız kullanıldığı vakit gayet ince hissettiriyor.
  • Ekranımız ise 1080x2340p 120Hz ve 1900NIT tepe parlaklığı sunarken aynı zamanda HDR10+ destekli. Buraya kadar her şey güzelken ekran konusunda beni en çok hayal kırıklığına uğratan nokta PPI değeri oldu. Bu cafcaflı ekran bize yalnızca 385PPI yoğunluğu sunuyor. Bu ise ekranın piksel yoğunluğunun az olmasına neden oluyor. Kardeşimin kullandığı S23FE modeline baktığım zaman aynı ekran çözünürlüğü 6.4 inç ekrana konumlanmışken aynı zamanda 403 PPI değeri ile çok daha doygun bir ekran sunuyor. Bir de herkesin bahsettiği ekran iç çerçevelerinin kalın olması ekran hakkındaki belirgin iki olumsuz durum.
Parmak izi sensörü ve One UI 7.0 now bar konumlandırması:
- Gelelim parmak izine. Parmak izi sensörü amiral sınıf s serisine göre eski tip optik parmak izi sensörü kullanıyor. Bu sensörün seleflerine göre hafif yavaş olması benim için herhangi bir sorun teşkil etmezken asıl sorun bu sensörün konumlandırılması. S24FE modelindeki parmak izi okuyucu ekranın bayağı aşağı bir kısmında yer aluyor. Bu şu an ve öncesi için çok önemli olmasa da yeni gelecek olan One UI 7 ve now bar özelliği ile aşağıda göreceğiniz üzere now bar ekranın neredeyse ortasında yer alıyor. Ana s serisinde parmak izi ortada olduğu için now bar olması gerektiği yerde duruyor. Bu durumu engellemek için parmak izi sensöründen vazgeçmeniz gerekmekte. Bu durum oldukça tartışmalı. Kanaatimce aşırı çirkin durduğunu belirtmeliyim. Aşağıya fotoğraf bırakıyorum.

1743680335183.png

Günlük kullanım ve işlem performansı:
- Bu noktada olumsuz olarak diyecek hiçbir şey yok. Cihaz kırpılmış olarak lanse edilen Exynos 2400e modeli bulundurmasına rağmen düz Exynos 2400 modelinden hiçbir şekilde aşağı kalmıyor. Günlük bir kullanıcı olarak normal s modelleri ile herhangi bir fark hissetmiyorsunuz.

Kamera performansı:
- Cihazın arkasında; 50MP ana kamera, 12MP geniş açı kamerası ve son olarak 8MP telefoto kamerası mevcut. Önde ise 10MP'lik 4K60FPS video çekmemize olanak sağlayan aynı zamanda geniş açı selfieler çekmemizi sağlayan kameramız mevcut. Kamera kurulumu genel olarak dengeli. Yalnızca videolardaki lens arası geçişlerde ton farkı bariz şekilde hissediliyor bundan dolayı aynı anda sadece bir lens ile çekim yapmayı ben doğru buluyorum. Ön kamera Samsung'un yıllardır çoğu modelinde kullandığı bir kamera. Gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Ön ve arka kameraların genel olarak tek kusurunu düşük ışık performansı olarak yorumlayabilirim. Fiyatı bandındaki en iyi kamerayı sunmasa bile gayet dengeli olduğu bariz.

Pil performansı:

-Batarya performansı çok başarılı. Wi-Fi ve %50 parlaklık ile ortalama 8-9 saat arası ekran süresi alabilmek mümkün ancak tüm gün dışarıda mobil veri kullandığım günlerde bu ekran süresi yarı yarıya düşebiliyor. Mobil veri çekim gücü deneyimlerim sonucu pek de başarılı değil. Mobil veri olması gerekenden çok daha fazla bataryayı tüketiyor.

Genel sonuç:
- 5 aylık kullanım serüvenim sonucu cihazdan halen memnun vaziyetteyim. Eksisiyle artısıyla gayet dengeli bir cihaz olduğunu söyleyebilirim. Şu anki piyasada sık sık indirime girmekte. Şu anlık söyleyeceklerim bu kadar. Ektsra merak ettiğiniz bir şey varsa seve seve cevaplayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı