S24 FE ısınma sorunu ve şarjın çabuk bitmesi

  • Konuyu başlatan RosLy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 182

RosLy

Decapat
Kek günü
Katılım
26 Şubat 2023
Mesajlar
498
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 11400H, RTX 3050Ti, 16GB DDR4 3200MHz RAM, 512 GB NVMe M.2 SSD
i7 1255U, 16GB DDR4 3200MHz RAM, 512 GB NVMe M.2 SSD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
IT Destek Uzmanı
Herkese merhaba. Haziran'dan bu yana S24 FE kullanıyorum. Ekran süresi harcadığı şarja göre çok kısa. Cihaz ara sıra inanılmaz derecede ısınıyor. Bazen ise işlemci serin çalışıyor. Buna bağlı sıcak çalışırken şarjı da sömürüyor. Uygulama kullanımlarına bakıyorum anlık girdiğim uygulamalar dışında ekstra bir şey gözükmüyor. 120Hz sosyal medya kullanımında ekran süresi 4 saat (karanlık modda) cihaz yeni olduğu için servise götürmek istemiyorum. Ne yapabilirim?
 
S25 içinde dün akşam benzer bir konu konuşuldu. Güncelleme kaynaklı bir sorun mu var diye şüpheleniyorum. Tiktok ve mobil veri kullanımınız şarjınızı bir güzel sömürür, eğer bunlar sizde mevcut değilse yetkili servisinize başvurmanızı tavsiye ederim.

Batarya işi şakaya gelmez aşırı ısınma varsa koş koş koş koş...
 
Arka planda çalışan uygulamalara bakar mısın? Mesela bende Ziraat Mobil uygulaması arka planda aşırı çalışıyor ve ısınmaya sebep oluyordu. Bu yüzden de şarjım çok hızlı gidiyordu. Derin uyku moduna aldım uygulamayı ve girdikten sonra her seferinde uygulama bilgisinden durmaya zorla diyorum. Bakabilmek için de ayarlardan pil kısmına gir orada hangi uygulama ne kadar şarj tüketiyor ya da ne kadar arka planda çalışıyor görebilirsin.
 
S25 içinde dün akşam benzer bir konu konuşuldu. Güncelleme kaynaklı bir sorun mu var diye şüpheleniyorum. TikTok ve mobil veri kullanımınız şarjınızı bir güzel sömürür, eğer bunlar sizde mevcut değilse yetkili servisinize başvurmanızı tavsiye ederim.

Batarya işi şakaya gelmez aşırı ısınma varsa koş koş koş koş...

TikTok mobil veri ve sosyal medya sömürüyor hocam ama aynı sorun One UI 7 varken de mevcuttu. Kullanımlarım bugün için böyle. Bir anda başlaması çok garip dün başladı. İki gün önce de hiçbir şey yoktu mesela işlemciyi sömüren bir şey var karanlık modda olmasına rağmen gidince aydınlık moda aldım. Daha ne olabilir ki zaten. Adaptif pili kapattım. Uyku ve derin uyku açık. Derin uykuda yaklaşık 58 uygulama var.

Servise ver. 20 gün sonra 1 yıl olacak memnunum.

Nasıl vereyim hocam başka telefonum yok.

Telefon oyunlarda da aynı derecede ısınıyor. Sosyal medyaya göre de daha uzun dayanıyor. Whiteout Survival ile FIFA oynadım mobilde biri 29dakikada %5 şarj yedi. Diğeri ise 24dakikada %5 şarj yedi. Ortalama 9 saat oyun süresi alabiliyorum. Bunun üstüne sıcaklık durumları neredeyse sosyal medya ile aynıydı. Kulağa şaka gibi gelebilir :D

Hocam mevzulardan biri sanırım arka planda uygulamanın mobil veri kullanması. Bir de otomatik güvenliği kapatıp arama yerine *#9900# yazıp Sysdump'da batterystats resetledim. Sonra otomatik güvenliği açtım sosyal medyada biraz düzeldi 6-7dk %1 kullanım gibi bir şey oldu. Doğum günü hediyesi yaptı kendi kendine :D
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20250926_205532_Device care.jpg
    Screenshot_20250926_205532_Device care.jpg
    51,4 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_20250926_210319_CPU-Z.jpg
    Screenshot_20250926_210319_CPU-Z.jpg
    26,5 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_20250926_210309_CPU-Z.jpg
    Screenshot_20250926_210309_CPU-Z.jpg
    33,1 KB · Görüntüleme: 5
  • Screenshot_20250926_205440_Device care.jpg
    Screenshot_20250926_205440_Device care.jpg
    46,9 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı