S24 FE neden One UI 7 güncellemesi almadı?

Stock ROM atacağım. Güvenlik ilkesi ne alaka? Full paket stock ROM indiriyorum şu an.

Boşuna indirmeyin 18 GB az değil zaten yüksetlme yapılırken eski sürüme geri dönemezsiniz diye yazıyor altta. Odin ile stock ROM'u seçip denesen de fail verecektir.

S23 FE'yi S24 FE'den üstün kılan şey ne acaba? S23'e vermelerini bile anlarım da S23 FE'nin S24 FE'den önce alması çıldırttı artık. Samsung ciddi anlamda t** geçiyor kullanıcılarıyla. İlk telefonumdan beri samsung kullanıyorum böyle bir şeyi ben ilk defa gördüm.

İşlemcisi? S23 FEyi önde tutmuyor. Exynos 2400enin optimizasyon sorunları var. Ayrıca tahminimce ülkede bilindik kullanılan bazı uygulamalar sorunlu çalıışıyor bir nebze.

Ne alaka hocam? S24 FE her konuda S23 FE'den üstün bir cihaz.
Sorun Exynos 2400e işlemcisi özelinde. Bu işlemcinin başlangıçta OneUI 7 ile hesapta olmayan kilitlenme gibi optimizasyon sorunları vardı. Vendor dosyaları optimize edildi gecikme global çapta bundan oldu tahminimce. Ama Samsung TR neden vermedi onu bilmiyorum.

Global çapta çıktı ise ki çıktı, TR'de de çıkması gerekiyor. Bu tamamen Samsung'un bir saçmalığı ya da Samsung Türkiye'nin.

Boşuna indirmeyin 18 GB az değil zaten yüksetlme yapılırken eski sürüme geri dönemezsiniz diye yazıyor altta. Odin ile stock ROM'u seçip denesen de fail verecektir.
Kuruyorum şuan.

Güncelleme: Sorunsuz kurdu.

Son düzenleme:
İşlemcisi? S23 FEyi önde tutmuyor. Exynos 2400ENIN optimizasyon sorunları var. Ayrıca tahminimce ülkede bilindik kullanılan bazı uygulamalar sorunlu çalıışıyor bir nebze.

Bu nasıl mantık. Exynos kullanan S24, S24+ ve S24 Ultra da gelmemeliydi. S24 FE çoktan güncelleme aldı, Samsung Türkiye güncellemeyi vermedi. Aksilik olmuştur karışmıştır. S23'te sorun yaşayan var. Zaten Samsung bu güncellemeyle eline yüzüne bulaştırdı. En iyi cevabı size @GucukBey verir.

S24 S24+ ve Ultra modellerinde Exynos 2400 vardı ve başta onlar da sorunlu idi. S24 FEde bulunan 2400e işlemcisi ise en çok sorun çıkaran işlemci oldu. Cihazda kilitlenme ve donmalar kullanıcılar tarafından rapor edilince Samsung dağıtımı durdurup güncellemeyi düzenledi ve yeniden dağıttı. Samsung Türkiye global güncelleme yayınlanmasına rağmen güncellemeyi bekletiyor. Benim gözlemlerime göre Vakıfbank uygulamasının cihaz doğrulama işlemlerinde kamera bazlı işlemlerde sorun oluyordu OneUI 6ya döndüm ve saat gibi çalışıyor tek seferde geçtim 7 sürümünde geçemediğim adımı. Özellikle bankacılık sektörü olmak üzere Türk uygulama pazarının Android 15 temelli OneUI 7 optimizasyonu için bekletiliyor olması olası senaryo bana göre. S24 FE ülkede satışlarda zirvede bir model satışları baltalamak pahasına kasıtlı bir güncelleme vermeme durumu olduğunu sanmıyorum.

Suç bizde maalesef. Gidip de zamzungun FE serisini alırsak optimizasyonsuz işlemci S21FEden bile zayıf geriye gitmiş bir S24FE sahibi oluruz. Güncellemeleride artık 1 sene sonra alırız nasıl olsa pek umurlarında değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…